|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ferry

|
Zaslal: út duben 17, 2012 8:54 am Předmět: Zranění ramen - vyhlídky na budoucnost? |
|
|
Ahoj,
rád bych tu od Vás dostal feedback na dole popsaný zdravotní problém, který se netýká mne, ale mého kamaráda, jemuž bych rád vnesl trochu naděje do tréninku.
Základní info o něm:
Věk: 40 let
Váha: 95+-
Výška: 180cm
Kamarád cvičí zhruba dvacet let, ne vyloženě kvůli svalům, nýbrž kvůli síle a tomu,
aby nebyl takový chcípák, jak to měl od přírody dané.
První problém se objevil někdy před sedmi lety, kdy ho začalo pobolívat pravé rameno, nebylo to nic hrozného, a proto cvičil dál a neřešil to. Rameno přešlo do stádia, kdy nemohl dát ruku dál než do souběžné lajny s hlavou.
Pro případ, že bych to špatně popsal --->
Rozsah pohybu ramena se zmenšil a on už nebyl schopný rameno "ohnout" více dozadu, každopádně ho to v běžném životě nijak neomezovalo, tak usoudil, že trénink nebude tvořit výjimku. Prostě se vyhl cvikům, které vyžadovaly takový rozsah pohybu ramene a cvičil dál. Nějaké to "křivé" zvedání mu nevadilo.
Jenže asi před dvěma měsícema se objevil problém s druhým ramenem. Při nějakém cviku nebo pohybu si zranil i rameno levé, bohužel tady už byla bolest téměř nesnesitelná. Podle jeho slov si nemohl ani zastrčit košili nebo bez bolesti vylézt z auta, o probuzení ze spánku kvůli bolesti nemluvě.
Po lehkém odpočinku bolest trochu polevila, ale nezmizela a jelikož je to paličatej blbec, cvičil a ještě cvičí i přes bolest v rameni. Nicméně už může jet tak maximálně nohy a to ještě u dřepů kňučí, protože tam musí držet tyč a rameno ho při tom samozřejmě pobolívá.
Asi po měsíci jsem ho dokopal k doktorovi, který ho vzal na CT. Lékařskou zprávu má on, ale jestli si dobře pamatuji, mluvil o Osteoropóze v pravém rameni a v levém to byla tuším taky začínající Osteo. ale v jiné části, domnívám se, že v přední části ramena.
A k té naději... Má strach, že pokud půjde na operaci, už nikdy nebude zvedat, tlačit nebo tahat váhy, na které je/byl zvyknutý a tím pádem by mu to cvičení přišlo zbytečné. Proto se Vás ptám, jestli má být právem skeptický a nedoufat, nebo má šanci a naději na uzdravení (aspoň částečné). Žádné mega váhy netlačil, 140kg bench/ramena, ale určitě by se nedokázal smířit s tím, kdyby mu doktoři řekli, že už nikdy cvičit nebude, a pokud ano, tak jen "fitnessácky". Do karet mu nehraje věk a určitě ani to zahálení s prvním ramenem...
Co si myslíte? Vzhledem k jiným lidem, kteří se zotavili i z těžších věcí a nehod? Jaký zákrok se v takovém případě podstupuje?
Děkuji za každý podnětný názor.
F.
Výše hozený obrázek je ilustrační. _________________ "Your body doesn't fail you, you're choosing to fail." - Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
drlift_
|
Zaslal: út duben 17, 2012 10:02 am Předmět: |
|
|
Priblizne v jeho veku, mi rameno operovali take, neslo ale o osteoporozu. Muzu v pohode cvicit, ale rameno se mi silove nikdy nepovedlo dostat na stejnou uroven jako pred operaci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vidlák
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 6:42 am Předmět: |
|
|
Měl jsem utržené vazy. Díky toho, že mi doktorka řekla, že mi nic není a odsunutí operace o více než rok se mi na to akorát nabalily další problémy. Fyzioterapeut mi říkal, že čím dřív dojde k operaci tím lépe, protože se zkrátí rekonvalescence. Ostatně stačí se kouknout na profi sportovce ti jdou na operaci téměř okamžitě a často se vrací i do půl roku na profi úroveň ;). Sval už mám dnes silnější než před tím, akorát se musím trochu hlídat a nedělat kraviny. Až na tom bude po operaci trochu líp tak bych mu doporučil pružiny jak z filmu Postřižiny, nebo dnes modernější TRX. Může se na tom slušně vyřádit a nebude namáhat kloub váhou činky. Po čase nejsou problém ani činky.
Prostě čím dřív se k tomu odhodlá tím dřív bude fit, ale jestli chce něco dělat tak se tomu asi nevyhne a max. si to ještě zhorší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 6:53 am Předmět: |
|
|
Cokoli s ramenem je na dlouho. Já měl "jen" natrženou manžetu, běhal jsem s tím asi dva a půl roku, a rok a půl po operaci s tím pořád mám problémy a zřejmě už navždycky budu.
Naučilo mě to jednu zásadní věc: doktory otravovat a otravovat a otravovat, a když je potřeba tak klidně lhát co to jde (mě to bolí jako kráva, nemůžu se ani hnout, pomoooc!). Značná část doktorů jsou bohužel namyšlený arogantní šmejdi co všechno vědí líp (nic vám není, vemte si brufen, svaly jsou na machrování na koupališti, blabla...)
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne duben 22, 2012 8:51 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Cokoli s ramenem je na dlouho. Já měl "jen" natrženou manžetu, běhal jsem s tím asi dva a půl roku, a rok a půl po operaci s tím pořád mám problémy a zřejmě už navždycky budu.
Naučilo mě to jednu zásadní věc: doktory otravovat a otravovat a otravovat, a když je potřeba tak klidně lhát co to jde (mě to bolí jako kráva, nemůžu se ani hnout, pomoooc!). Značná část doktorů jsou bohužel namyšlený arogantní šmejdi co všechno vědí líp (nic vám není, vemte si brufen, svaly jsou na machrování na koupališti, blabla...) |
pod toto sa mozem kompletne podpisat
|
|
| nahoru |
|
 |
ratatoile
|
|
| nahoru |
|
 |
Johan

|
Zaslal: ne duben 22, 2012 12:38 pm Předmět: |
|
|
Já necvičim od září ,co jsem si taky natrh manžetu,na bulovce injekce jen na bolest ,abych neskučel,s rukou hejbám jen vyjímečně,nic nezvedám ,spim na gauči abych se v noci neotočil,teď v květnu konečně sono a snad už brzo artroskopie.jestli má ten kámoš možnost to nechat opravit,ať na to vlítne
|
|
| nahoru |
|
 |
Ferry

|
Zaslal: ne duben 22, 2012 2:11 pm Předmět: |
|
|
Super, díky, jsem rád, že sem taky někdo něco napsal, buď jsem to dal do blbého threadu a nebo jsou všichni zdraví jak rybky :D
Určitě ho budu maximálně tlačit do operace, aby to neodkládal. On se vlastně nedovede smířit s představou, že by šly váhy tak rapidně dolů... _________________ "Your body doesn't fail you, you're choosing to fail." - Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne duben 22, 2012 2:56 pm Předmět: |
|
|
Po 30 letech života se začnou pomalu ozývat tkáně, které "jely" do té doby "na dluh". Pokud nevěnoval dostatečnou pozornost mléčným výrobkům, jako přirozenému zdroji Ca, a spojilo se to s nadměrným zatěžováním ramen (což se stává ve většině případu - každej jede tlaky před hlavu, benche, tisíc cviků na kozy atd., každej to známe), tak je pak problém na světě. Možné je také nízká koncentrace vitamínu D v organismu, ale pokud se neukrývá v létě před sluníčkem a dá si sem tam rybu nebo vejce (což jako cvičenec určitě), tak zde problém nebude.
Vzhledem k parametrům je to nepravděpodobné, ale nemá náhodou přítel zvýšenou fci štítné žlázy (s ní souvisí hormony ovlivňující obsah Ca v organismu)? Problém může být i v příštítných tělískách. Dále s věkem také klesá produkce testosteronu, což má přímou souvislost na kvalitu a denzitu kostní tkáně. Dalším možným faktorem je dlouhodobý nadbytek bílkovin a soli. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Broken

|
Zaslal: ne duben 22, 2012 4:25 pm Předmět: |
|
|
nějak se mi nezdá ten tvůj popis,nebyla to nahodou osteoartroza?Osteoporóza sama o sobě většinou nebolí a projeví se třeba nějakou patologickou zlomeninou a ta už samosebou bolí,ale většinou se vyskytne na predilekcních mistech jako je obratel nebo krček femuru,ramena se mi vůbec nezdají,navíc co z ramena by mělo být osteoporotické krček humeru,krček lopatky?
Navíc pokud je to osteoporoza,tak tu už žádnou operací nespraví _________________ Kdyz jsem byl mlady,byl jsem namysleny.Ale ted uz nemam chybu...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|