Sacharidy po treninku

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sacharidy po treninku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Sacharidy po treninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Midnight

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 7:59 pm    Předmět: Sacharidy po treninku Odpovědět s citátem

Ahoj.

Poradili byste mi, prosim, jake jidlo, a hlavne kolik by bylo vhodne, abych si dal bezprostredne po treninku? Vim, ze to museji byt cukry, ale nejsem si jisty mnozstvim a ani tim, jake jsou vsechny moznosti. Nechce se mi pozirat pokazde pet bananu

Zkratka neco praktickeho a neceho, co ma i chut.

Vazim 77kg, merim 188 cm, je mi 21 let a snazim se nabrat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Misa

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bezprostředně po tréninku bych dal něco rychlejšího, třeba glukopur, maltodextrin, pak už můeš ubírat... rýže, těstoviny... možností je hodně.

Kolik cukrů máš za den? Kolik před tréninkem?
Merrao

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 8:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doporučuji, jeslti se snažíš nabrat ihned po tréninku jak psal výše ...

gainer, ovoce, ovocný shake, glukopur, med....tím zajistíš svalům rychlý přísun energie.

Do hodiny měj přisun komplexních sacharidů...všechny možné přílohy, tím odstartuješ kompletní regeneraci.

x Těstoviny, rýže, quinoa, pohanka, jáhly, luštěniny, ovesné vločky
kvalitní poctivé pečivo (nejlépe chléb) nebo celozrnné (lisované), možná i ty polystyreny...
brambor, kukuřice (ta není tak moc komplexní ale dá se smíchat s rýží :D)
Misa

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Merrao napsal:
Doporučuji, jeslti se snažíš nabrat ihned po tréninku jak psal výše ...

gainer, ovoce, ovocný shake, glukopur, med....tím zajistíš svalům rychlý přísun energie.

Do hodiny měj přisun komplexních sacharidů...všechny možné přílohy, tím odstartuješ kompletní regeneraci.

x Těstoviny, rýže, quinoa, pohanka, jáhly, luštěniny, ovesné vločky
kvalitní poctivé pečivo (nejlépe chléb) nebo celozrnné (lisované), možná i ty polystyreny...
brambor, kukuřice (ta není tak moc komplexní ale dá se smíchat s rýží :D)

s tou fruktozou bych byl opatrny... preci jen to trva dele nez se dostane do krve...
Pr!nc

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fruktóza se z jater už nemusí dostat vůbec.
Midnight

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 10:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Prijem cukru si presne nevazim, ale jim zhruba nejak takto:

Snidane: miska vlocek s mlekem, protein 80%
Svacina: 1-2 housky (tmave), lucina, sunka
Obed: maso, brambory/ryze/testoviny dosyta
Svacina: ochuceny tvaroh/cottage, houska, protein
Vecer: maso/vajicka, tmave pecivo/mensi mnozstvi prilohy, zelenina
Pred spanim: odtucneny tvaroh

A trenink je pak bud po obede, po druhe svacine a nebo az po veceri, vetsinou podle toho, jak mam skolu a jak stiham.

Vzhledem k tomu, ze uz takto 2x denne piju protein, jsem se chtel gaineru po treninku vyhnout, ale koukam, ze se tomu z duvodu pohodlnosti asi nevyhnu. Preci jenom je asi nejjednodussi si rozmichat po treninku gainera.

Jinak teda, kdyz uz jsem to tady takhle rozebral, co myslite, ze by bylo dobre na jidelnicku zlepsit? [/b]
Merrao

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No, pokud máš trénink po pbědě, zařadila bych do svačiny třeba vločky - sladký způsob. Nebo cottage s těstovinami.

Pokud máš trénink po druhé svačině, plnohodnotná večeře je vyhovující.

Jeslit máš trénink po večeři, tak stejně by po tréninku měly přijít komplex.sacharidy...ale třeba v lehčí podobě..."svačinové"...

Jinak jídelníčku si myslím nedá nic vytknout, ale nevím v jakém množství co jíš.
Možná šunku nahradit sýrem nebo doplnit sýrem, a můžeš klidně pokud chceš nabrat rozšřit své obzory v jídelníčku. (Více druhů potravin)

A nevidím ovoce a zeleninu (jen jednou), tak předpokládám, že ho jíš jen jsi ho nenapsal:)
Midnight

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasne, ovoce jim nejake porad, kdyz dostanu chut, jen jsem ho nezminoval :) Stejne tak jidla obmenuji, jen je to vzdy tak nejak stavbou podobne tomu, co jsem tady napsal.

Takze bezprostredne po treninku gainer a do hodiny po nem zaradim treba vlocky s trouchou tabulkove cokolady. Ja si ji totiz do vlocek rad trochu pridam, tak snad to nevadi.
Merrao

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud chceš nabrat, asi to nevadí, ale zas by byl možná lepší med s kakaem :D Ale to už je takové moc...záleží koik te čokolády dáváš a když už tak dávej fakt hořkou s vysokým obsahem kakaa.

Jinak myslím si že pokud máš trénink po večeři, přijdeš domů a sníš vločky s tvarohem (plus něco k tomu co se ti zlíbí) nebude to zas tak špatné:)

Jen si myslím, že není dobrý odcvičit a hodit do sebe ten tvaroh a jít spát. Ten spánek je sice regenerace, ale svaly si z ničeho energii nedoplní. A myslím, že ten gainer není dostačující pro to, aby to svaly zase doplnily...
Midnight

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobra, dekuji moc za rady, jdu si nakoupit zasobu vlocek, cornflejku a podobnych dobrot :-)

Jeste teda, prozatim, posledni vec, na kterou bych se zeptal, je to, kolik gaineru bych mel denne davkovat a kdy, aby byl ucinek takovy, ze pomuzu svym svalum, ale ne tukum. Nekdo pise, ze bych mel vypit 1g na 1kg telesne hmotnost a nekdo dokonce i vice, coz mi prijde uz docela brutalni. Nekdo zase pise, ze staci 30-40g po treninku.

Ma cenu, abych ho davkoval vicekrat, napriklad rano misto proteinu a pak hned po treninku?
FatMan

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cvicim vetsinou v 9:00 a po cviceni si davam banan nebo hrusku. Potom obed v 12:00, 180g ryze+maso+zelenina. Delam neco spatne? Diky za odpoved.
ChickenEater

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 10:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FatMan napsal:
Cvicim vetsinou v 9:00 a po cviceni si davam banan nebo hrusku. Potom obed v 12:00, 180g ryze+maso+zelenina. Delam neco spatne? Diky za odpoved.

vidím tady nevyužití "proteinovýho okna" (tj. doby, kdy se dodaný bílkoviny nejlépe využijí při reg. a růstu svalu), který se otevírá tak 30-40 min. po docvičení.. v 10:00 skončíš a první bílkoviny dás vlastně až 2h po tréningu.. to mi přijde dost pozdě.. chtělo by to k tomu ovoci ještě nějakej protein (popř. gainer), pak třeba ke svačině šunku/sýr.. a oběd klidně o trochu později..
FatMan

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 11:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky za odpoved. Docvicim v 10:00, ale pak jeste chodim na behaci pas, cca 20-30 minut. Hrusku jim tedy v cca 10:30. Telo mam nastaveny tak, ze ve 12:00 musim jest, jinak jsem nervozni, podrazdenej a hladovej. Takze obed bych nerad posunoval.
Takze si mam po hrusce (coz je pro me dopoledni svacina) dat jeste 1/2 davky proteinu (20g prasku, cca 16g bilkoviny)?
Protein davam rano, 1/2 davky ihned po probuzeni. Pak se potacim od koupelny ke kuchyni a nejpozdeji do hodiny od proteinu mam snidani - vlocky+mleko+ovoce.
Dalsi protein davam pred spanim, ten nocni. Jde mi hlavne o to zhubnout tuky, kterych jeste mam dost - cvicim teprve od zacatku roku. Pri premereni na InBody jsem zjistil ze od zacatku roku spadlo 3,5kg tuku, ale taky 1,5kg svalu. Nechapu, jak je to mozne kdyz cvicim a dbam na kvalitni stravu, proto jsem zaradil protein, ktery jsem do ted nebral. Jinak pred a po cviceni davam BCAA, zadne jine suplementy nepouzivam.
kaufly

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ChickenEater napsal:
FatMan napsal:

vidím tady nevyužití "proteinovýho okna" (tj. doby, kdy se dodaný bílkoviny nejlépe využijí při reg. a růstu svalu), který se otevírá tak 30-40 min. po docvičení.. v 10:00 skončíš a první bílkoviny dás vlastně až 2h po tréningu.. to mi přijde dost pozdě.. chtělo by to k tomu ovoci ještě nějakej protein (popř. gainer), pak třeba ke svačině šunku/sýr.. a oběd klidně o trochu později..

Říká se tomu anabolické okno a lépe řečeno je to stav, ve kterém je tělo po tréninku schopno pojmout dvojnásobné množství živin.. ale ten čas je různý.. někde píšou že nastává hned po tréninku.. a někde zase že 20min po.. někde zase za 45min po... tak bych se tady spíše držel toho zlatého středu 30min
ChickenEater

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

FatMan:
nevím, kolik vážíš,ale 16g bílkovin po tréningu je málo.. dej jich 25-30 a k tomu klidně tu hrušku nebo zralej banán..
"Telo mam nastaveny tak, ze ve 12:00 musim jest, jinak jsem nervozni, podrazdenej a hladovej. Takze obed bych nerad posunoval. "
blbost!
pro hubnutí je důležitý udržovat metabolismus ve vysokých obrátkách a to zajistíš kromě jiného právě i větším množstvím menších jídel v průběhu celého dne.. snídaně - oběd - večeře je málo.. musíš jíst aspon 6x denně mensi porce.. tzn snídaně - tréning - svačina - oběd -svačina ....

PS: přístroj inbody neznám, ale nejspíš se těm výsledkům moc věřit nedá, důležitější je,jak se cejtíš, popř. pokud to opravdu potřebuješ mít změřený, tak použij kaliper, popř. v nouzi i krejčovský metr.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Sacharidy po treninku Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: