Rýsovací jídelnířek ke kontrole

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rýsovací jídelnířek ke kontrole  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Rýsovací jídelnířek ke kontrole
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Parwis

PříspěvekZaslal: čt květen 17, 2012 1:36 pm    Předmět: Rýsovací jídelnířek ke kontrole Odpovědět s citátem

Zdravim tady vsechny je to muj prvni prispevek na tomto foru snad tady pochytim par dobrych rad.
Konecne jsem se dostal do stadia abych zacal svou prvni rysovacku, takze s tim nemam v praxi zadne zkusenosti.
Je mi 20let, vyska: 183cm, vaha: 95kg
Prosim o zkritizovani meho jidelnicka popř. doplnit o konkretni veci, diky moc.

Pondělí
Snídaně: ovesné vločky s mlíkem + ovoce
1 svačina: bílý jogurt + ovoce
Oběd: kuřecí prso s bramborem + zelenina
2 svačina: celozrnné pečivo se šunkou + zelenina
Večeře: ryba s rýží + zelenina
3 svačina: proteinový nápoj

Úterý
Snídaně: musli s mlíkem + ovoce
1 svačina: nízkotučný tvaroh + ovoce
Oběd: tuňák s těstovinami + zelenina
2 svačina: celozrnné pečivo se sýrem (30%) + zelenina
Večeře: kuřecí prso s rýží + zelenina

Středa
Snídaně: piškoty s tvarohem + ovoce
Oběd: kuřecí prso s rýží + zelenina
Večeře: kuřecí prso s bramborem + zelenina
3 svačina: nízkotučný tvaroh

Čtvrtek
Snídaně: ovesné vločky s mlíkem + ovoce
1 svačina: nízkotučný tvaroh + ovoce
Oběd: kuřecí prso s těstovinami + zelenina
Večeře: ryba s bramborem + zelenina

Pátek
Snídaně: musli s mlíkem + ovoce
Oběd: tuňák s těstovinami + zelenina
2 svačina: celozrnné pečivo se sýrem (30%) + zelenina
Večeře: kuřecí prso s rýží + zelenina
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirdano

PříspěvekZaslal: čt květen 17, 2012 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v takovýhle dietě bys měl především omezit sacharidy, těch příloh je tam podle mě až moc, něco bych nahradil zeleninou.. to samé platí pro ovoce, ale vzhledem k tomu že nepíšeš konkrétní množství kolik čeho tak ti k tomu víc neřeknu.. navíc bych přidal nějaký ořechy v dopoledních hodinách protže těch tuků bude asi málo ..a piškoty s tvarohem to si snad děláš prdel?!
Davesix

PříspěvekZaslal: čt květen 17, 2012 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A začít den tvarohem je taky blbost...
Parwis

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 11:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano napsal:
v takovýhle dietě bys měl především omezit sacharidy, těch příloh je tam podle mě až moc, něco bych nahradil zeleninou.. to samé platí pro ovoce, ale vzhledem k tomu že nepíšeš konkrétní množství kolik čeho tak ti k tomu víc neřeknu.. navíc bych přidal nějaký ořechy v dopoledních hodinách protže těch tuků bude asi málo ..a piškoty s tvarohem to si snad děláš prdel?!

Tak tu zeleninu tam mam napsanou ale toho snim malo. No a ty piškoty s tvarohem :D snidaně by mněla obsahovat hodně sacharidu i v dietě, ja bych klidně jedl jen vločky na snidani ale z toho by mi asi jeblo, nenapada mně co do te snidaně jineho dat...
Merrao

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DAVE: Začít den tvarohem NENÍ blbost a pokud argumentuješ špatnou stravitelností kaseinu, tak pokud má trénink dlouho poté nebo mu prostě nepůsobí zažívací potíže. Např. pro lidi cvičící nalačno a snídající pak simyslím to nemusí být problém. Vím co kasein dělá...
A je pravda, že by mohl do ranních vloček s mlékem zapracovat spíš protein (zaleží na druhu) než tvaroh...
Nicméně třeba mě to problémy nedělá ani před tréninkem.
-----------------------------------------
Nejsem si jistá jeslti tvůj jídelníček je RÝSOVACÍ...ale u rýsování jde hlavně také o porce... (Tvůj vypadá jako celkem slušný, ale záleží jak moc rychlé a velké výsledky od toho čekáš, jeslti se hodláš mučit nebo podstoupíš dietu a odříkání kvůli napruhovaným ramenům:P)

Pondělí vypadá celkem ok, monžná první dvě svačiny bych prohodila.

Úterý: Musli nahraď vločkami s medem a ovocem nebo rozinky atd.
Proč? V musli je zbytečně moc cukru. Opět bych prohodila svačiny.

Středa: Piškoty se do rýsovačky nehodí.
-----------------------------------------------
Z tvého rozpisu nabývám dojmu, že se takto hodláš stravovat přesně podle plánu..proč? Nauč se CO máš jíst, v JAKÉM MNOŽSTVÍ s KDY.

V ranních hodinách se hodí spíše sacharidy, které bych společně s narůstajícím časem omězovala.
př.zastoupení sacharidů
snídaně, svačina1, oběd: vločky, rýže, těstoviny možná, pečivo, prostě jakákoliv obilovina a zdroje sacharidů.
svačina 2: ovoce chudší na cukry, zelenina, nebo menší míra komplexních sacharidů (méně vloček nežna snídani, nebo tak..)
večeře: buď bez sacharidů nebo s poloviční přílohou...

Ale pozor...víš proč poloviční přílohu? Sacharidy dodávají jídlu docela dost výživové hodnoty, a pokud tvá aktivita k večeru KLESÁ "měl by" klesat i příjem.
-------------------------------------
Jak často a JAK cvičíš? Je totiž možné, že na "rýsovačku" ti může stačit shodit jen příjem a pomalu rýsovat nižším příjmem a převyšujícím výdejem.
(Já s tím mám nejlepší zkušenosti.)
------------------------------------
Radím ti však střední cestu. Ještě jsou tu nízkotukové diety (omezíš příjem tuků) a nízkosacharidové (paleo nebo CKD..)
----------------------------------
Obecně DOPORUCIM vyhybat se příliš zpracovávaným potravinám. Co si pod tím představit? Pašitky, uzeniny (vysoko procentní šunka je v rámci možností...), margaríny, slazené výrobky, tavené sýry.
V dietě bych je i vyředila, v racionální stravě si je na chuť jednou za xy čas můžeš dát.

Bílkoviny: Vejce, sýry (tvaroh (žervé atd.), balkán, hermelín, cottage, jadel, parenica, eidam a všechny sýry zkrátka.), šunka možno, maso (rybí (tuňák, kapr, tilapie, pangas, losos, sleď, sardinky), uřecí, krůtí, vepřová kýta (spíš zřídka), hovězí, zvěřina..), sojové maso, vnitřnosti (jen omezeně...), mléko, jogurt, kefír, podmáslí + protein (není nutný..)

Sacharidy: Těstoviny, rýže, quinoa , pohanka, jáhly, luštěniny, ovesné vločky
kvalitní poctivé pečivo (nejlépe chléb) nebo celozrnné (lisované)
brambor, kukuřice, zelenina
ovoce všeho druhu, na ochucení skořice, kakao a na slazení med , glukopur. (i protein)

Tuky: oleje, máslo, vejce, maso také..tomu se asi nevyhneš, ořechy, semínka, ...
Davesix

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já ti nevím, ale přijde mi to pořád jako blbost Proč si po spánku, kdy člověk hladoví má cenu brát tvaroh, který se tráví až 7 hodin a začít den převážně bílkovinama? Kdyby si udělal vločky s bílkem, udělá nejlíp. Já teda nejsem nějaký profesionál, ale z toho co vím a co znám, mi to přijde opravdu jako nevhodná snídaně
Luster

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to je v prdeli, zrovna dneska rano sem mel tucnej tvaroh s proteinem
Pavelito

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

každopádně piškoty, jak psala Merrao, z rýsovačky pryč....můžu potvrdit
Davesix

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 6:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vysvětlí mi někdo pointu tvarohu jako první jídlo (snídani)? Já mám prostě za to, že je to blbost takhle začít den Asi se teda pletu
Luster

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Davesix: z takovyho toho klasickyho a zazityho pohledu na fitness stravu je to samozrejme blbe, ale existuje spousta odlisnejch pristupu k diete a celkove stravovani, kde muze mit svoje misto i treba prave tucnej tvaroh na snidani (napr. carb backloading)
Davesix

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, takže jsem měl pravdu tak napůl. Díky
jirdano

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 8:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Parwis napsal:
jirdano napsal:

..No a ty piškoty s tvarohem :D snidaně by mněla obsahovat hodně sacharidu i v dietě..

už ti někdo vysvětloval rozdíl mezi jednoduchejma a komplexníma sacharidama? dokonce i Pavelito, kterej tu piškoty furt propagoval se už poučil
Merrao

PříspěvekZaslal: so květen 19, 2012 7:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to Luster za mě vysvětlil:) Jinak brát to jako "tvaroh se tráví sedm hodin" je blbost, protože vajíčka se tráví ve střevech taky pěkně dlouho ...
(Mimochodem uvádím vajíčka celá protože pro mě zase jíst jenom bílky je blbost*a01* )

Naopak, ten tvaroh se mi zdá lehkho ze žaludku stravitelný a nemyslím si, že jde na nějakou soitěž aby musel mít neefektivnější jídelníček s příklonem k chemickým pochodům v lidském těle.

A o tom trávení až 7h...to taky tvrdí každá kniha a zdroj jinak:)

jirdano: Pavelito je jedl na přibírání
Pavelito

PříspěvekZaslal: so květen 19, 2012 8:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Merrao..... jojo na přibrání,..její rady poslouchej !!!! a teď jsem nahradil piškoty rajčátkama a taky to neni zlééé, když chytneš sladké cherry tak je to v podstatě stejná chuťovka
balbi

PříspěvekZaslal: so květen 19, 2012 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Před chvílí jsem v jedné publikaci narazil na to, že ráno je potřeba bílkovin (TVAROH, sója...) k aktivaci cholinu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rýsovací jídelnířek ke kontrole Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: