Rady pro začátečníka

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rady pro začátečníka  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Rady pro začátečníka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
harucen

PříspěvekZaslal: pá červen 08, 2012 4:18 pm    Předmět: Rady pro začátečníka Odpovědět s citátem

Zdravím,

O mně:
Začínam chodit do posilky a chci se zeptat jak přesně na trénink, lépe řečeno potřebuji nějaký plán, podle kterého se řídit a vůbec nevím jaký vybrat, teď se řídím článkem Ronnie pro začátečníky, 56kg jak přibrat.

Konkrétně budu chodit 3x týdně. Je mi 17, měřim 180cm a vážim 75kg, jsem naprostý začátečník.

V posilce už jsem byl cca 20x, jenomže sem vždy dělal bezhlavě opakování kolik se mi chtělo bez nějakého plánu a žádných výsledků jsem nedocílil. Teď se zatím snažim o správnou techniku s malýma váhama, začínám znova.
Mám hodně běhání během týdne s hodně velkou zátěží na nohy, takže ty bych chtěl zatěžovat minimálně, pokud vůbec.
Můj cíl je posílit hlavně horní část, která podle mě zaostává, hlavně záda a břicho, kvůli správnému držení těla, tohle mi říkali i na rehabilitacích (hrbim se). Také bych chtěl posílit i všechno ostatní co patří k horní části těla, hlavne ruce, který mám jak tyčky o porovnání jaký mám nohy.

strava: Hodně jsem si o stravě četl, ale pořád nevím jak to mám s celkovým příjmem.

Ráno si dám ovesnou kaši s mlékem. Cca. 100g kaše, 0,5l mléka. Často si do ní dám nejrůznější ovoce.

Ve škole si dávám zelený salát, rajčata, cottage sýr, vajíčko a plátky šunky, to vše smícháno dohromady a s tím si dám pár kousků černého toustového chleba.

K obědu mám maso, kuřecí, prasečí, nebo rybu a k tomu vždy rýži, těstoviny, nebo brambory.

Před tréninkem k svačině mívám nějaký jogurt, kus chleba, opět cottage sýr, nebo něco malýho podobnýho.

Po tréninku si dám tak 3 banány a k večeři obdobu oběda.

Před spaním cottage.
Takhle jsem si to stanovil, snažím se to každý den dodržet. Teď jsem od toho trochu ustopil.

Z doplňků stravy mě nic neláká, mám jen obič. multivitamín od medpharmy a kloubní výživu (gelatina) od ATP.

Spím přes noc tak 7 hodin a přes den si eště 1 hodinu dám.
Alkohol si dám opravdu jen vyjímečně, cigarety a ostatní svinstvo vůbec.
Když pořádně jim a dodržuji jídelníček, tak mi přibrat problém nedělá, chci ale přibírat pomalu pokud možno minimum tuků.

Budu rád za jakoukoliv radu ať už k tréninku, nebo k životosprávě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dogeatdog

PříspěvekZaslal: pá červen 08, 2012 6:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sám píšeš, že jsi se cvičením v posilovně spíše jen koketoval, takže těžko hodnotit, dokud tvůj trénink nebude trénink, nikoli návštěva posilovny. Sestav si kvalitní cvičební plán, postni jej sem, nech zhodnotit. Vynechat nohy nicméně nedoporučuji, i kdyby jsi je měl cvičit jen zlehka.
Vřele doporučuji v posilovně požádat někoho zkušenějšího, ať tě alespoň na pár prvních tréninků pohlídá na dodržování techniky, pokud začínáš od nuly, ať do sebe nedostaneš špatnou techniku, blbě se toho pak zbavuje.
Jídlo - osobně odhaduji nedostatek bílkovin, přihodil bych vejce a mléčné výrobky, na noc tvaroh. Nezapomeň více pít, ať rozjedeš metabolismus.
Good luck.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: