|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
lukynnn
|
Zaslal: čt červen 28, 2012 5:17 pm Předmět: jak začít s treninkem |
|
|
zdravim vas,rád bych pořešil nějaké věci...už tak 2-3 měsíce cvičím jeden trenink a už je načase ho vystřídat a to bych si chtěl nechat poradit.četl sem jeden článek o somatotypech a já sem nejvíc blízko k endomorfum tak mam silnu postavu a su kus chlapa ale nevyčetl sem jaky je pro něj vhodný trenink...já bych to viděl asi nejdřív na silový,objemovy a pote rýsovací,určitě je dobrý nápad si dát nějaké dobré rady,předem díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Sei

|
Zaslal: čt červen 28, 2012 6:15 pm Předmět: |
|
|
Přečti si více než jeden článek o tréninku a výživě a pak se ptej. _________________ co tam máš dál?
|
|
| nahoru |
|
 |
lukynnn
|
Zaslal: čt červen 28, 2012 6:59 pm Předmět: |
|
|
taky že sem si pár článku četl...chtěl bych vyzkoušet pyramidový trenink a článek o vyživě sem si taky našel ale jde o to že by to měl být domáci trenink o základním vybavení,mám (lavici,jednorucky,2velke,ez)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt červen 28, 2012 7:03 pm Předmět: |
|
|
| lukynnn napsal: | | taky že sem si pár článku četl...chtěl bych vyzkoušet pyramidový trenink a článek o vyživě sem si taky našel ale jde o to že by to měl být domáci trenink o základním vybavení,mám (lavici,jednorucky,2velke,ez) |
pyramida neni nejvhodnejsi
aspon to slycham casto a ridim s epodle toho uz nekolik let
http://kulturistika.ronnie.cz/c-3982-intenzifikacni-treninkove-metody.html _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt červen 28, 2012 7:11 pm Předmět: |
|
|
tak tu první část pyramidy (dostat se na cílovou váhu) cvičí dost lidí a přijde mi to smysluplné... a když se k tomu přidá pumpovací série, která dostane do svalů krev, živiny a zapojí se více svalových vláken, tak to není na škodu též.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt červen 28, 2012 7:36 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | tak tu první část pyramidy (dostat se na cílovou váhu) cvičí dost lidí a přijde mi to smysluplné... a když se k tomu přidá pumpovací série, která dostane do svalů krev, živiny a zapojí se více svalových vláken, tak to není na škodu též. |
jasne pyramidove nahoru, ale proc dat jenom jednu serii?
a myslim ze v diskuzy tam cizopasmnik pocita ohledne intenzity _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt červen 28, 2012 7:46 pm Předmět: |
|
|
tak počet sérií je pak až na každém... klidně to může být schazovačka.
(na ten článek jsem nečetl dnes, jen reaguju do diskuze ;) )
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt červen 28, 2012 7:54 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | tak počet sérií je pak až na každém... klidně to může být schazovačka.
(na ten článek jsem nečetl dnes, jen reaguju do diskuze ;) ) |
tak precti
pojednnai o intezite zvedani je zajimave
Řekněme, že modelový trénink bench-pressu systémem pyramidy při maximálním výkonu 1 x 100 kg bude vypadat přibližně takto: 12 x 40, 10 x 50, 8 x 60, 6 x 70, 5 x 80, 3 x 90, 5 x 80, 12 x 60 kg. Průměrná intenzita tréninku je 60 %, z toho je 16 opakování v tréninkové intenzitě 70 – 80 %, což je z hlediska poměru vynaložená energie/výsledky optimální úroveň. Celková nazvedaná váha je 3670 kg.
Oproti tomu běžný trénink, založený na sériích s konstantním počtem opakování v sérii, by mohl vypadat například takto: 12 x 40, 8 x 60, 6 x 6 x 75 kg. Průměrná intenzita je 65 %, z toho 36 opakování v tréninkové intenzitě 70 - 80 %. Celková nazvedaná váha je 3660 kg.
Lze snadno vydedukovat, že ačkoliv jste ve druhé variantě tréninku nazvedali stejnou celkovou zátěž s vyšší průměrnou tréninkovou intenzitou, vyčerpá Vás tento trénink určitě méně než první varianta. Kdo se domnívá, že je to špatně, protože se naopak chodí na trénink maximálně vyčerpat za každou cenu, může si připsat ztrátu kytičky a tímto pro něj soutěž končí. Nakládejte se svojí energií na tréninku co nejefektivněji. Nemáte jí nekonečné množství a proto jakékoliv neuvážené plýtvání není moudré. Samozřejmě tím nechci systém pyramidy odsoudit jako v zásadě špatný nebo zbytečný. Tato metoda se dobře hodí na vyladění maximální síly, případně jako kompenzace tréninku s vysokou intenzitou. Podmínkou je ovšem rezerva v každé sérii, včetně vrcholné série. Například pokud v týdnu máme trénink bench-pressu, kde v šesti pracovních sériích zvedáme 80 % maxima pro 5 opakování, druhý trénink v týdnu může obsahovat právě pyramidu, ve které je zahrnuto větší množství zdvihů v nízké intenzitě, například: 12 x 40 %, 10 x 50 %, 8 x 60 %, 6 x 70 %, 4 x 75 %, 3 x 80 %, 2 x 85 %, 6 x 70 %, 10 x 60 %, 12 x 50 %. Podobný model zařazuje ve svých tréninkových rozpisech například ruský trenér Boris Sheiko.
je to jenom citace, ale ma hlavu i patu _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
lukynnn
|
Zaslal: čt červen 28, 2012 8:08 pm Předmět: |
|
|
a co třeba skusit superserii?...nebo to řeknu takhle,rozhodl sem se to udělat tak že budu cvičit treninky 2-3 měsíce (orientačně) v pořadí silový,objemový a rýsovací a hodila by se mi od vás rada jakou metodou jaký trenink cvičit.je vhodná pyramida na silový? já sem četl že se spíše cvičí na objemový a na rysovaci se zase hodí ta superserie a vrcholná kontrakce
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt červen 28, 2012 8:11 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt červen 28, 2012 8:12 pm Předmět: |
|
|
už chápu reakci "HPM", je nejstručnější a nejjasnější
|
|
| nahoru |
|
 |
Sei

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|