|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Spam

|
Zaslal: út duben 16, 2013 3:15 pm Předmět: Nutriční hodnoty masa |
|
|
Čauvec, zná někdo nebo dá se někde sehnat pokud možno co nejpřesnější nutriční hodnoty syrového masa? flora.cz a kal..cz znám ale nevěřím mnohdy těm údajům.
Prosím jestli někdo ví ať mě to pomůže dát dokupy:
Kuřecí
Kuřecí prsa: S-, B-, T-
Kuřecí stehno: S-, B-, T- Kuřecí stehení řízky S-, B-, T,
Kuře celé průměr: S-, B-, T-
Hovězí
Zadní:S-, B- T-
Přední:S-, B-, T-
Kýta: S-, B-, T-
Vepřové
Zadní:S-, B- T-
Přední:S-, B-, T-
Kýta: S-, B-, T-
Ryby
Tuňák: S-, B- T-
Losos: S-, B- T-
Zvěřina
U hovězího a vepřového se můžete klidně rozepsat podrobněji. Díky moc a myslím si že nejen já
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jachym
|
Zaslal: st duben 17, 2013 3:50 am Předmět: |
|
|
Tak to si mě pobavil...
myslíš že je každý kuře, prase apod. stejný? Že je rozdělený na přední, zadní, kýtu, kližku, a když si odkrojíš máš dycky tu přesně stejnou část masa?....
Hodnoty jsou víceméně odhady, u masa víc než u čehokoliv jinýho, samozřejmě orientačně se to určit dá, ale bude se to vždy hodně lišit a proto se asi liší i hodoty, který jsi našel na různých stránkách - a proto je ani nemá smysl sem kopírovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st duben 17, 2013 7:06 am Předmět: |
|
|
Už to zase začíná
"Potřebuju denně každých 2,0683 hodin přijmout 36,8301 gramů bílkovin, jinak mě katabolická smrtka ukouše 5mm bicepsů, jaké nutriční hodnoty má medvědí penis dušený 24 minut ve vodě o 96 stupních?? omg omg!!!!111111"
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: st duben 17, 2013 8:06 am Předmět: |
|
|
Šlo mě hlavně o tuk, kuřecí prso a vepřové maso bude hodně odlišné. Hodnoty na 100g syrového masa. Nevím co tu sem taháš octopussy nějaké vaření a ty řeči okolo. Nikdo na tyhle řeči není zvědavej a na tvém místě bych mlčky přitakával a radši se soustředil sám na sebe. Ale fajn klidně to smažte, nechci se tu dohadovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st duben 17, 2013 8:47 am Předmět: |
|
|
Octopussy jo? Už v prváku máte angličtinu a naučil ses nový slovíčko? :)
Bacha na tuny zlého tuku, sníš hovězí přední místo zadního, přijmeš o 0.592g tuku víc než bys měl, přibereš, a zhroutí se svět (obvzlášť s tvými 70kg).
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: st duben 17, 2013 8:56 am Předmět: |
|
|
Co to tady meleš... prvák a co přiberu.O tom tu mluvíš jen ty. Moje otázka jen zněla jaké jsou ty hodnoty, nic víc. Nech si ty svoje řeči OT!
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mnemosyne

|
Zaslal: st duben 17, 2013 9:01 am Předmět: |
|
|
Já bych se zrovna u masa nebála vycházet z toho, co je na kalorických tabulkách. Ono to skutečně bude u každé krávy a čuníka trochu jinak a ty hodnoty budou jen průměrné, ale měly by stačit. A čím kvalitnější maso (známý původ apod.), tím určitě líp i z hlediska nutričních hodnot. Ale třeba mě někdo, kdo tomu skutečně rozumí, opraví.
|
|
| nahoru |
|
 |
mroZoZrout
|
Zaslal: st duben 17, 2013 9:02 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Už to zase začíná
"Potřebuju denně každých 2,0683 hodin přijmout 36,8301 gramů bílkovin, jinak mě katabolická smrtka ukouše 5mm bicepsů, jaké nutriční hodnoty má medvědí penis dušený 24 minut ve vodě o 96 stupních?? omg omg!!!!" |
gimmi
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: st duben 17, 2013 10:40 am Předmět: |
|
|
Tady mám jednu databázi, sem tam jsem podle ní zkoušel počítat, ale neřídím se podle tabulek a výpočtů  , proč si přidělávat starosti navíc.
http://www.bodybuilding.com/fun/nutrient.htm
Jen tak mimo, je to tím jarem, nebo lidi začínaj nějak bláznit. Jak se poslední dobou tak zběžně koukám po tématech, tak se to schyluje k hádkám, anorektickému hubnutí a bůh ví čemu to půjde.
Noták lidi
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st duben 17, 2013 3:56 pm Předmět: |
|
|
Řeknu ti to asi takhle... kalorickou hodnotu vypočítáš následovně:
X = a*b*c*d*e*f*g...
kde
a = kde zvíře vyrostlo, b = váha při porážce, c = procento tuku v těle při porážce, d = koeficient přesného umístění kusu masa které jíš, e = koeficient zvířete, ..... chápeš co tim chci říct..... Jsou to odhady a to co je v tabulkách je zprůměrovaná hodnota, nepřesná, ale stejně tak nemáš nikdy přesnou hodnotu třeba svého metabolismu apod., čili uplně dostačující.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|