|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
broukales
|
Zaslal: ne červen 24, 2012 8:54 pm Předmět: Silné předloktí / slabý biceps |
|
|
Zdravím, mám už delší dobu špatný pocit z procvičení bicepsu. Hrál jsem dřív tenis a tak se mi zdá, že mám pravé předloktí moc silné a nedovolí mi procvičit pořádně biceps. Levý se tvaruje a roste mnohem lépe. Po cvicích na biceps mám nafouklá obě předloktí a cítím, že to tahám hlavně jimi. Když cvičím s malou vahou procítěně s rukou opřenou o koleno, biceps pracuje lépe. Ale takhle se moc objem vybudovat nedá. Budu moc vděčný za každou radu, jak předloktí vyřadit, případně v čem jiném by mohl spočívat problém. Děkuju předem za odpovědi.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
blazen
|
Zaslal: ne červen 24, 2012 9:00 pm Předmět: |
|
|
taky jsem měl problémy s procítěním bicepsů při cvičení, pomohlo mi nejdřív dát pár sérií na skotovce s jednoručkou (osobně dávám 3-4 série po 8-12 op.) a pak teprve se vrhnu na VČ/JČ ve stoje
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: ne červen 24, 2012 9:02 pm Předmět: |
|
|
po rokoch som zistil ze precitenie bicaku z mensou vahou ma lepsi efekt pre rast ako nadhadzovanie nezmyselnych vah, v tvojom pripade by som zotrval pri izolovanych cvikoch az kym to nedostanees do hlavy a az potom experimentoval
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út červen 26, 2012 12:15 pm Předmět: |
|
|
Jestli zvládáš shyby, doporučuju je dělat co nejvíc (podhmatem, ruce u sebe), podle mně se přitom biceps napumpuje víc, než při mávání činkou.
|
|
| nahoru |
|
 |
ChickenEater

|
Zaslal: út červen 26, 2012 12:49 pm Předmět: |
|
|
časem se to srovná, soustřeď se na techniku _________________ Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
|
|
| nahoru |
|
 |
fonzik
|
Zaslal: pá červen 29, 2012 4:00 pm Předmět: |
|
|
No mám to podobně . jak říkáte snad se to srovná
|
|
| nahoru |
|
 |
lukas95
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 1:40 pm Předmět: |
|
|
Napadá mě mimo uvedené nadměrné váhy, špatná technika a jak klopíš zápěstí při zdvihu a taháš činku. Tohel docela dobře vysvětloval Schwarzen. o poloze zápěstí.
|
|
| nahoru |
|
 |
PeterNu
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 2:14 pm Předmět: |
|
|
Chceš chodiť na súťaže ? Lebo ak nie tak takého nepodstatné veci ťa určite nemusia trápiť.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 2:35 pm Předmět: Re: Silné předloktí / slabý biceps |
|
|
| broukales napsal: | | Zdravím, mám už delší dobu špatný pocit z procvičení bicepsu. Hrál jsem dřív tenis a tak se mi zdá, že mám pravé předloktí moc silné a nedovolí mi procvičit pořádně biceps. Levý se tvaruje a roste mnohem lépe. Po cvicích na biceps mám nafouklá obě předloktí a cítím, že to tahám hlavně jimi. Když cvičím s malou vahou procítěně s rukou opřenou o koleno, biceps pracuje lépe. Ale takhle se moc objem vybudovat nedá. Budu moc vděčný za každou radu, jak předloktí vyřadit, případně v čem jiném by mohl spočívat problém. Děkuju předem za odpovědi. |
Jak už bylo napsáno, soustřeď se na techniku.
Třeba u jednoručních činek je dobré nejet kladivové zdvihy, ani na začátku pohybu. Celý pohyb provádět dlaní nahoru, vysloveně vytáčet nahoru malíček.
Je dobré si kontrolovat zápěstí aby bylo při cvičení rovné, v ose ruky. Pokud zápěstí klopíš k sobě, je jasné že se ti brzy unaví.
|
|
| nahoru |
|
 |
broukales
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 6:36 pm Předmět: Re: Silné předloktí / slabý biceps |
|
|
| PeterNu napsal: | | Chceš chodiť na súťaže ? Lebo ak nie tak takého nepodstatné veci ťa určite nemusia trápiť. |
To je trochu zcestný názor, uvážíš-li, že mě ten problém trápí natolik, že jsem se rozhodl se o něm poradit.. nemyslím, že když nechci chodit na soutěže, nutně si nemusím dělat starost o to, jak vypadám..
| Mablung napsal: | Jak už bylo napsáno, soustřeď se na techniku.
Třeba u jednoručních činek je dobré nejet kladivové zdvihy, ani na začátku pohybu. Celý pohyb provádět dlaní nahoru, vysloveně vytáčet nahoru malíček.
Je dobré si kontrolovat zápěstí aby bylo při cvičení rovné, v ose ruky. Pokud zápěstí klopíš k sobě, je jasné že se ti brzy unaví. |
Díky za radu, zkusím ten malíček vytáčet. Zápěstí k sobě neklopím, zkusím se teda vynasnažit o maximální procítění s menšími vahami, jinak to asi nepůjde. Tak ještě jednou všem díky :)
|
|
| nahoru |
|
 |
lukas95
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 7:47 pm Předmět: |
|
|
Jen dodám jak píšeš že zápěstí neklopím ideálně má být rovně nejde jen o to ho na sebe neklopit. Zkus to zápěstí a pak co ti radil kolega s vytáčením
a můžeš zkusit dej si znatelně lehčí činku a zkus tu ruku kvalitně procvičit, pokud ucítíš pořádně unavený biceps skoro bez zápěstí je to správně.
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 8:43 pm Předmět: |
|
|
já mám silný zápěstí teda i úchop a biceps podprůměrnej a vůbec to neřeším, časem to srovnáš, já se tak trápil s pravou/levou stranou břicha, až jsem nakonec ze slabší strany udělal silnější, takže je to zbytečný
|
|
| nahoru |
|
 |
PeterNu
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 9:06 pm Předmět: |
|
|
To bude určite ten najväčší problém pri celkovom vzhľade, či poriadne precítiš biceps.
Tak že áno rob si starosti. LOL
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 9:22 pm Předmět: Re: Silné předloktí / slabý biceps |
|
|
| broukales napsal: | | To je trochu zcestný názor, uvážíš-li, že mě ten problém trápí natolik, že jsem se rozhodl se o něm poradit.. |
To je skoro na psychologa.
Jak v Beverly Hills:
"Co se ti stalo Dylane?"
"Rozvázala se mi tkanička."
"Chceš si o tom popovídat?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne červenec 01, 2012 9:48 pm Předmět: Re: Silné předloktí / slabý biceps |
|
|
| Octopuss napsal: | | broukales napsal: | | To je trochu zcestný názor, uvážíš-li, že mě ten problém trápí natolik, že jsem se rozhodl se o něm poradit.. |
To je skoro na psychologa.
Jak v Beverly Hills:
"Co se ti stalo Dylane?"
"Rozvázala se mi tkanička."
"Chceš si o tom popovídat?" |
Kdyby napsal že má problémy procítit latissimy, tak bys asi tak ironický nebyl. Neměl bys každého hned podezřívat že je honič bicepsů.
Já osobně na bicepsy celkem kašlu a nikdy mě netrápilo že je moc procítit nedokážu. Ale trenér mi ukázal co dělám za chyby a od té doby se to zlepšilo. Pořád to ještě není moje oblíbená partie, ale ...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|