Tvrdá práce misto cvičení v posilovně?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Tvrdá práce misto cvičení v posilovně?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Tvrdá práce misto cvičení v posilovně?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
milous82

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 7:52 pm    Předmět: Tvrdá práce misto cvičení v posilovně? Odpovědět s citátem

Ahoj, je mi 23, mám 180cm a 70kg. Svaly, takový průměr. Můj cíl asi jako všech začatečniků :D ,je trošku vyrýsovat břicho a nahodit nějaké ramena a ruky

Moje otázka zní... momentálně přes prázdniny cca 3měsíce budu pracovat u stavební firmy a dělám "ko.kota" takže dělám to co nikdo kdo jiný nechce, přenáším těžké věci, nosím je do schodů několik pater, kopu kromáčem, hážů lopatou, bourám zbíječkou. Dřu každý den, tak mě tak napadlo, že bych si správnými návyky mohl "zadarmo" pomoct i k lepší postavě :) Pujde to tak jako tak,ale chtěl bych tomu pomoct aby byl výsledek trochu lepší...

Teď jsem si našel na internetu, takový jídelníček pro amatéry, tento týden je teprv první, tak výsledek ještě nepociťuju. Ale má pro mě smysl zapojit do stravy i nějaké "koktejly" - sacharidy,bilkoviny? Případně i kreatin apod? Nikdy jsem to nebral, nevím jestli to je pro mne vhodné...
Problém teda částečně vidím v tom, že z práce se vracím kolem 18hod (prac. doba7-17:30) a přijdu domů, najím se a jsem mrtvý tak akorát na spaní.
Ale chci se vyhecovat a aspon 2x týdně jít ještě po práci do posilovny a trochu si dát ještě do těla.

Máte někdo pro mne nějakou radu či doplnění, co by bylo dobré?
Asi to není nic moc, ale časem se do toho nějak dostanu..

Díky za názory. Milan.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Foresten

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jestli chces jeste chodit 2x tydne do posilky, tak idealni nejake full body. Jidelnicek si nastuduj. Urcite by se hodilo nejake MRE, gainery a podobne.
Mablung

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 8:43 pm    Předmět: Re: Tvrdá práce misto cvičení v posilovně? Odpovědět s citátem

milous82 napsal:
Ahoj, je mi 23, mám 180cm a 70kg. Svaly, takový průměr. Můj cíl asi jako všech začatečniků :D ,je trošku vyrýsovat břicho a nahodit nějaké ramena a ruky

Moje otázka zní... momentálně přes prázdniny cca 3měsíce budu pracovat u stavební firmy a dělám "ko.kota" takže dělám to co nikdo kdo jiný nechce, přenáším těžké věci, nosím je do schodů několik pater, kopu kromáčem, hážů lopatou, bourám zbíječkou. Dřu každý den, tak mě tak napadlo, že bych si správnými návyky mohl "zadarmo" pomoct i k lepší postavě :) Pujde to tak jako tak,ale chtěl bych tomu pomoct aby byl výsledek trochu lepší...

Teď jsem si našel na internetu, takový jídelníček pro amatéry, tento týden je teprv první, tak výsledek ještě nepociťuju. Ale má pro mě smysl zapojit do stravy i nějaké "koktejly" - sacharidy,bilkoviny? Případně i kreatin apod? Nikdy jsem to nebral, nevím jestli to je pro mne vhodné...
Problém teda částečně vidím v tom, že z práce se vracím kolem 18hod (prac. doba7-17:30) a přijdu domů, najím se a jsem mrtvý tak akorát na spaní.
Ale chci se vyhecovat a aspon 2x týdně jít ještě po práci do posilovny a trochu si dát ještě do těla.

Máte někdo pro mne nějakou radu či doplnění, co by bylo dobré?
Asi to není nic moc, ale časem se do toho nějak dostanu..

Díky za názory. Milan.

Na to zapomeň, na stavbě ti svaly nenarostou. Rozhlídni se kolem sebe a prohlídni si spolupracovníky

Koktejly či kreatin jsou ti k ničemu, prostě normálně a pořádně jez.

Posilku bych ti doporučil třikrát týdně. Sobota + neděle split a třeba ve středu fullbody. Ale je celkem jedno co pojedeš, hlavní je že tu posilku navštívíš.
Luster

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2012 8:54 pm    Předmět: Re: Tvrdá práce misto cvičení v posilovně? Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Rozhlídni se kolem sebe a prohlídni si spolupracovníky
a nezapomen se podivat na jejich jidelnicek a celkove zivotospravu myslim, ze vyrysovanejch 70kg na 180cm muze udelat klidne i jenom touhle praci, samozrejme s dobrym jidelnickem.. na druhou stranu ty "svaly" budou vypadat jinak nez z posilovny..
Prasopes.

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 4:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

urcite to jde, kdyz prenasis pytle apod. taky toho vyuzivam v praci, hlavni je, aby sis takovou praci nekurvil zdravi a pokud te tam nikdo casove neperuje, tak si dej zalezet na tom, at si nekurvis zbytecne zada u tech bejva v tehle profesich nejvetsi problem ...

k treninku v praci docela pekne video:D

samozrejme je to az prehnany :) ale da se ... nicmene praci ber jako dalsi energeticko silovou zalezitost a normalne chod do posilky jako kdybys nepracoval :)

jediny v cem zohledni tezkou praci je jidelnicek at uz behem prace,pred ni po ni, tak celkove v celem dni/tydnu.
NumberSix

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 7:59 pm    Předmět: Re: Tvrdá práce misto cvičení v posilovně? Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Na to zapomeň, na stavbě ti svaly nenarostou.

Mablung, ty jsi nespíš stavbu neviděl ani z auta, protože jinak by tě nenapadlo tohle napsat. Třeba celý den tahat ztracené bednění není fakt sranda, když jedna tvárnice váží 20-30kg a kolikrát je rovnáš pomalu do výšky hlavy. To samé házet celý den lopatou, kopat krumpáčem, atd

Jak Luster správně poznamenal, koukni se na jejich stravu. Zedníci celý den tvrdě makají, ale ráno si dají snídani, ve svačině taky housku, kolikrát i k obědu, když není poblíž nějaká hospoda a zapijí to pivem, když ne hned, tak večer.

milous82: Půl minulého léta jsem makal od 6 do 5 na stavbě, 5 dní v týdnu. Doma jsem se najedl a za hodinu šel do fitka. Dobře, asi se nemůžu označit za začátečníka, ale když si budeš držet jídelníček, nevidím důvod, proč bys třeba taky za nějakou dobu neměl mít po práci i dost energie na fitko.

K tomu kreatinu. Všichni ti řeknou, že bys s ním měl jako začátečník chvíli počkat, ale dost pomáhá (alespoň mně) regenerovat, takže tě od něj zrazovat nebudu. Co se koktejlů týče, měl bys sám vědět, jestli se ti hodí do jídelníčku, ale určitě jima nic nezkazíš.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 9:39 pm    Předmět: Re: Tvrdá práce misto cvičení v posilovně? Odpovědět s citátem

NumberSix napsal:
Mablung napsal:
Na to zapomeň, na stavbě ti svaly nenarostou.

Mablung, ty jsi nespíš stavbu neviděl ani z auta, protože jinak by tě nenapadlo tohle napsat. Třeba celý den tahat ztracené bednění není fakt sranda, když jedna tvárnice váží 20-30kg a kolikrát je rovnáš pomalu do výšky hlavy. To samé házet celý den lopatou, kopat krumpáčem, atd

Víš, uvádí se, že aby ti rostly pořádně svaly, měl bys cvičit minimálně s váhou 60 % maxima. Jestli máš maximum 30 kg
Samozřejmě, pokud se předtím ani nepohnul a teď bude dodržovat stravu, nějaké svaly mu narostou už díky tomu že se začal hýbat. Ale rozhodně bych to nebral jako možnou alternativu k posilovně.
ikski

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung ma pravdu na stavbe mas sanci pekne shubnout ale svaly necekej. Kdyz pridas posilku tak samozrejme pujde vsechno pekne jen na to mit dost energie.
NumberSix

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 10:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung: Proč si místo bezpředmětných narážek na mě radši nepřečteš první příspěvek? Píše, že váží 70kg a je začátečník. Kde teda myslíš, že budou jeho maxima (čeho vlastně?) a když ten svůj odhad vynásobíš 0,6-1, jak velké asi budou ty váhy?

Podle mě, když bude dobře a hodně jíst, nabere i jen tou prací. Když se časem vyhecuje i do posilky, dá mu to o to víc, ikdyž se v ní spíš jen dorazí.
Deflorátor

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2012 11:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem asi před sedmi osmi lety dělal brigády na stavbách. Využít toho určitě můžeš, ale nečekej žádný super výsledky. Většinu činností, kdy kopeš, nosíš apod., si můžeš sám hezky ztížit nebo upravit a zapojovat různý svalový skupiny, tak toho využij a nezapomeň pořádně žrát, to je základ! Po práci si můžeš něco o posilování přečíst a věřim tomu, že kdyby jsi po prázdninách přišel do posilky, budeš na tom líp než většina matláků co tam choděj 2 roky, pumpujou bicák jednoručkou o koleno a podobný kraviny...

PS: zkus tělo zapojovat symetricky a GL!
Mablung

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2012 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

NumberSix napsal:
Mablung: Proč si místo bezpředmětných narážek na mě radši nepřečteš první příspěvek? Píše, že váží 70kg a je začátečník. Kde teda myslíš, že budou jeho maxima (čeho vlastně?) a když ten svůj odhad vynásobíš 0,6-1, jak velké asi budou ty váhy?

Podle mě, když bude dobře a hodně jíst, nabere i jen tou prací. Když se časem vyhecuje i do posilky, dá mu to o to víc, ikdyž se v ní spíš jen dorazí.

Já vím že se toho vzdáváš nerad, ale vážně to nefunguje. Celodenní práce mu zlepší kondičku, ale nedá mu svaly. Zkoušelo to dost lidí a všichni pohořeli.
Svalnatí lidé které můžeš vidět na stavbách mají buď
a) Genetický základ
b) Chodí do posilovny
Čistě teoreticky můžeš vše dělat správnou techniku a vše si ztížit/zlehčit na správnou váhu, ale v realitě toho máš dost po hodině a zbylých 7 - 11 hodin se jen snažíš přežít.
Jak jsem psal, nějaké svaly mu narostou, shodí tuk, ale návštěvu posilky to nenahradí.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2012 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tvrdá práce je super. Však se podívejte, jak parádně vypadají dělníci

Pokud si člověk odpustí jejich stravovací návyky (přes den kromě nějakýho blafu v hospodě pár rohlíků a paštika, a k večeři deset kousků), dá se makáním rukama docela solidně zhubnout - za předpokladu že je člověk tlustý prase s nedostatkem pohybu Před asi deseti lety jsem týden dělal stěhováka. Makalo se 12 někdy i 14 hodin denně. Váha šla dolů o šest kilo, což je hodně slušný :)

Ale jinak tím fakt žádný svaly nikdo neudělá.
blazen

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2012 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hlavně pokud je to "lehká" práce (flákačka, žádnej spěch) tak se s tím dá posilka celkem v pohodě skloubit... já jsem bohužel před rokem narazil na pravý opak, 12hodinový směny, těžká práce celou dobu (minimální přestávky) a otevřený prostranství, kde se nebylo kam schovat před sluncem po šichtě jsem fakt neměl energii na nic, musel jsem žrát jak hovado abych to vůbec uregeneroval (o hubnutí nemohla být řeč) a v mém případě by to nebylo možné dlouhodobě provozovat
Máča

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 10:32 am    Předmět: Re: Tvrdá práce misto cvičení v posilovně? Odpovědět s citátem

citace:
Víš, uvádí se, že aby ti rostly pořádně svaly, měl bys cvičit minimálně s váhou 60 % maxima . Jestli máš maximum 30 kg
Samozřejmě, pokud se předtím ani nepohnul a teď bude dodržovat stravu, nějaké svaly mu narostou už díky tomu že se začal hýbat. Ale rozhodně bych to nebral jako možnou alternativu k posilovně.

To by znamenalo, že např. klikama se pořádný hrudník vybudovat nedá?
Frozz.

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2012 12:11 pm    Předmět: Re: Tvrdá práce misto cvičení v posilovně? Odpovědět s citátem

Máča napsal:
To by znamenalo, že např. klikama se pořádný hrudník vybudovat nedá?

Pro každého je "pořádný" hrudník něco jiného, ale když to přeskočím, tak tedy klasickýma klikama se takový hrudník vybudovat nedá.
Proč? Protože váha je konstantní a ty hrudní svaly si za krátký čas zvyknou a pak nemají potřebu reagovat.

Něco jiného by bylo zařazení několika druhů kliků, přidání zátěže, změna úhlu sklonu atd.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Tvrdá práce misto cvičení v posilovně? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: