diastáza břišních svalů

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - diastáza břišních svalů  Úvodní stránka -> Začátečníci -> diastáza břišních svalů
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
michalstary

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 10:06 pm    Předmět: diastáza břišních svalů Odpovědět s citátem

Ahoj, při zdravotní prohlídce do nového zaměstnání se mě doktorka zeptala, jestli prý vím, že mám diastázu břišních svalů. Zeptal sem se gůglu a zjistil, že to tak je. Když se třeba pověsím na hrazdu a chci zvednout nohy udělá se mi někde mezi koncem hrudní kosti a pupkem takový ošklivý hrbolek. Doporučí mi někdo nějaké cviky, které by inkriminovanou oblast bezpečně posílily a pomohly mi zbavit se téhle ošklivosti? Většina informací, co sem na internetu našel důrazně nedoporučuje klasické břicho posilující cviky.
Díky Michal.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá červenec 13, 2012 10:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozhodně neposiluj přímý břišní svalstvo (sed-lehy, zdvihání nohou ve visu, zkracovačky apod.), soustřeď se na tenzi v břišních svalu a snaž se zapojit svaly pánevního dna hlavně (jako když zapínáš malý kalhoty) a soustředit se na "vnitřní" břišní svalstvo blíže k této partii. Cviky můžeš použít například z pilates. Nebo pokud máte ve fitku bosu, tak můžeš využít tuto šikovnou pomůcku. Vhodné cviky určitě na netu dohledáš. Rozhodně bych ti ale nejdříve doporučil nějaké kvalitního osobního trenéra, který ti na otázku, jak správně posílit břicho s diastázou, nenaordinuje cviky, které jsem vyjmenoval nahoře v závorce. Správný trenér tě navede na vhodné cviky a bude ti kontrolovat techniku, než si ji osvojíš (pro toho, kdo nikdy neabsolvoval aktivity typu Pilates apod., není ze začátku snadné zapojit ty svaly, které člověk má a nepřetěžovat přímý břišní, který už takhle člověk při běžných denních činnostech člověk lehce posiluje)

Rychle na stránku:

Přejdi na: