koupit proteinak nebo upravit jidelnicek...?

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - koupit proteinak nebo upravit jidelnicek...?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> koupit proteinak nebo upravit jidelnicek...?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
TemnyMagic

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 7:34 am    Předmět: koupit proteinak nebo upravit jidelnicek...? Odpovědět s citátem

Dobry den,
potreboval bych poradit trosku s vyzivou. Nejsem si vubec jisty jestli mam dostatek bilkovin nebo neceho jineho. Je mi 22let, vazim 94kg. Cvicim asi 6 mesicu, ale protoze jsem mel doted jen jednorucky a zavazi, tak jsem cvicil hlavne ruky a snazil jsem se je pripravit na budouci cviceni. Asi 2 tydny zpatky se mi povedlo sehnat lavku na bench, polohovatelnou a behem tydne bych mel mit olymp. cinku se zavazim za dobrou cenu z okoli. Jakmile to sezenu hodlam pripojit prsa a pozdeji ramena/zada (nejspis v zime) a pozdeji zbytek.

Muj rezim se sklada da se rict ze 4stale se opakujicich dnu..:
1.den, prace od 6rano do 6vecer, domu se vracim mnohokrat o ctvrt 8h, takze tento den necvicim. Jidlo:
snidane musli plus mleko (miska) cca 4.30
vetsinou nevydrzim do prestavky a jak me prepadne hlad dam si "lepenak" (2krajice chleba obvykle s par platky salamu a platkem syru a maslem)
v praci je prestavka 10.30 : "lepenak" (2krajice chleba obvykle s par platky salamu a platkem syru a maslem)
asi v 15:00 si dam dalsi "lepenak" (2krajice chleba obvykle s par platky salamu a platkem syru a maslem)
jakmile se dostanu domu cca 19:15 vecere: co doma navari
pokud mam jeste hlad nez jdu spat, zahanim ho jogurtem, jogurt. s ryzi (takova smes co jde koupit),rohlikem s necim atp

2.den, prace od 6vecer do 6rano, cvicim asi hodinu po obede. Jidlo:
pokud vstavam rano, tak snidane musli plus mleko (miska) cca 4.30
kdyz vstanu az odpoledne, ve 12.30 obed: co doma navari (cca hodinu po tom cvicim)
pokud mam hlad tak v 15:00 si dam neco od obeda nebo neco z lednicky
v 19:00 "lepenak" (2krajice chleba obvykle s par platky salamu a platkem syru a maslem)
v 23:00 "lepenak" (2krajice chleba obvykle s par platky salamu a platkem syru a maslem)
v 4:30 "lepenak" (2krajice chleba obvykle s par platky salamu a platkem syru a maslem)

zacinam nam 3. den
jako snidani beru v 4:30 "lepenak" v praci
potom doma v 7.30 marmeladu s rohlikem (2-3x)
10:30 marmeladu s rohlikem (1x)
12.30 obed: co doma navari
19:00 vecere: protoze toho vetsinou navari hodne, tak to co bylo k obedu

4.den:
pokud vstavam rano, tak snidane musli plus mleko (miska) cca 4.30
kdyz vstanu az odpoledne, ve 12.30 obed: co doma navari (cca hodinu po tom cvicim)
pokud mam hlad tak v 15:00 si dam neco od obeda nebo neco z lednicky
vecere: obyvkle neco z lednicky

Potom se tenhle cyklus stale opakuje

Kdyz se tak na to divam je v tom docela chaos.. bylo by dobre koupit nejaky doplnek anebo udelat z tohohle nejak jidelnicek?
Od pristiho mesice bych rad zacal poradne makat, proto se ptam na Vas nazor

Cvicit budu od pristiho mesice biceps dalsi trenink triceps dalsi trenink prsa, pozdeji pridam ramena,zada a mozna to nejak zkombinuju. Napr. prsa, biceps dalsi trenink ramena, zada, triceps... uvidime, nejdriv bych mel ale nejspis vyresit jidelnicek, pokud tomu tak jde rikat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TemnyMagic

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 7:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zapomel jsem dopsat, ze se snazim cvicit objem a tezke vahy, alespon podle me.. tzn. co utahnu... napr. biceps. Scottyho 4x8 s 29kg jednoruckou, kazdou ruku zvlast, kladivovy zdvih 4x8 (nekdy 3x8 a posledni dodelam 6seriemi, podle toho jak moc jsem zniceny) v kazde ruce 22kg jednorucku
CIZO

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 7:46 am    Předmět: Re: koupit proteinak nebo upravit jidelnicek...? Odpovědět s citátem

TemnyMagic napsal:
... Jakmile to sezenu hodlam pripojit prsa a pozdeji ramena/zada (nejspis v zime) a pozdeji zbytek.

? Jak "později záda a ramena"? Trénuj celé tělo, včetně nohou a to od začátku, jinak je to spíš ke škodě, než k užitku.

Jídelníček máš naprosto tragický, doporučuju přečíst si pár článků:

http://kulturistika.ronnie.cz/c-5262-testosteronova-vyziva-iii.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7892-ektomorf-jak-se-stravovat-ii.html

Derek Poundstone
jirdano

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 7:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak tenhle thread mě fakt pobavil jídelníček "co doma navaří", "lepeňák" a rohlík s marmeládou mě rozsekal a když sem došel k tomu jak cvičíš biceps, další trénink triceps a pak prsa tak už sem vyloženě "hýkal smíchy" doporučuju mrknout do sekce logů na to jak to vlastně vypadá když se sebou někdo něco dělá ...a nebo je to prostě jen nějakej vtip
Mick994

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 8:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

"lepeňakova" strava tělu moc šancí k růstu nedá.
Ja si taky pamatuju když jsem začínal cvičit tak jsem dělal hrozný voloviny s jídlem a cvičením (když si spomenu zpětně tak až hůza )

Opravdu by si to chtělo pročíst nějaké články o základě výživy, minimálně jeden stačí a máš jasno.
Koukám že Mr.Lepeňák se nejspíše vyskytuje kvůli vytíženosti v práci, ja to samý měl ( a budu zase mít ) se školou. Taky strava v podobě chleba , šunky ... prostě Chleba + něco. Ale pak jsem jsem si prostě řek že to tak nepujde, sehnal jsem si plastové krabičky a nosil jsem si i s sebou do školy pořádny jídlo.
(Jen mimo protože tohle je v topicu pro výživu ) Myslím že velká činka tě nijak nelimituje v tom abych necvičil nohy,prsa a ramena. Cvičit se dá klidně i bez náčiní s vlastní váhou. Takový to "teď naženu bicák" , a zbytek nechat upadnout, to je k ničemu.
TemnyMagic

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 8:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

presne jak pises mam blbou stravu, ok. Zkusim si nakoupit nejake to zradlo a varit podle nejakeho jidelnicku. Dik, proctu to tu

jeste malinky dotaz: kolik bych mel prijmout sacharidu a bilkovin za den?
a mel bych si pohlidat jeste neco?
CIZO

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 8:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

TemnyMagic napsal:

jeste malinky dotaz: kolik bych mel prijmout sacharidu a bilkovin za den?
a mel bych si pohlidat jeste neco?

Přetl sis ty články?

Derek Poundstone
TemnyMagic

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jj testosteronovou vyzivu jsem procetl, ale u ektomorf - jak se stravovat? si nejsem jisty jestli opravdu jsem ektomorf, driv jsem si to myslel ale kdyz uz jsem sel relativne rychle na 94, tak me to opustilo a myslim ze nejsem ektomorf (behem 6mesicu 12kg nahoru)

je tam napsane 2 g bílkovin a 4 g sacharidů na kilogram tělesné hmotnosti, nejsou 2 g bilkovin malo?
jirdano

PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2012 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak si přečti ještě tak 20 dalších článků ..nikdo ti neřekne jestli si ektomorf, nepíšeš kolik měříš, kolik % tuku, a vůbec celková životospráva, ale pro přehled třeba já sem endomorf a jakmile přestanu hlídat jídlo, tak těch 12kg naberu třeba za 6 neděl poslední otázka - 1, sou to hoodně orientační hodnoty, 2, 2g bílkovin je až dost a 3, si přečti znova mojí první větu
TemnyMagic

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak jsem se nad tim zamyslel a zatim mam sice 1.den (rad bych jidelnicek alespon na 8 dni, pak se to muze opakovat), ale rad bych od Vas posouzeni zda se alespon ubiram tim spravnym smerem?
1.den..:
5:00 musli + mleko
8:00 puding + piskoty
10:30 kure 250g (prsa) + sacek ryze
15:00 2x chleba + hermelin
19:00 zapecene brambory
21:30 Tvaroh + nejake ochucovadlo (nejspis marmelada,proste neco at to ma chut)

Gramy budu muset jeste doplnit po uvaze kolik bych toho nejspis mel snist.

Takhle by to slo nebo jsem porad vedle?
kuše

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

promiň za OT, ale třeba ti to pomůže: je dobrý snídat olomoucký tvarůžky? Já si myslím, že to je dobrej zdroj bílkovin, ale na jiným webu mě za to zkritizovali, že to je přeci tvaroh, tak co si o tom myslíte, díky...
TemnyMagic

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 11:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kuse: vph, ale ja tvaruzky nemam rad a asi bych si to dal radsi k veceri, ne?
Hlavicze

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

TemnyMagic napsal:
tak jsem se nad tim zamyslel a zatim mam sice 1.den (rad bych jidelnicek alespon na 8 dni, pak se to muze opakovat), ale rad bych od Vas posouzeni zda se alespon ubiram tim spravnym smerem?
1.den..:
5:00 musli + mleko
8:00 puding + piskoty
10:30 kure 250g (prsa) + sacek ryze
15:00 2x chleba + hermelin
19:00 zapecene brambory
21:30 Tvaroh + nejake ochucovadlo (nejspis marmelada,proste neco at to ma chut)

Gramy budu muset jeste doplnit po uvaze kolik bych toho nejspis mel snist.

Takhle by to slo nebo jsem porad vedle?

ja se například snažím praktikovat toto, nevím,jestli to je super, ale cejtim se fajn a docela slušně nabírám:
7:00 budíček
7:20 30g WPC 80 + 20g glokopuru
8:00 100g olomouckých tvarůžků, 2 plátky celozrnného chleba
9:00 2x jogurty activia
11:00 30g WPC 80
13:00 200g kuřete, pytlík rýže/brambory/těstoviny
15:00 cottage + 2 plátky celozrnného chleba
16:00 zelenina
17:30 150g kuřete/vepřovýho + pár brambor
19:00 kefír (500 ml)/cottage + 2 plátky cel. chleba
22:00 - dneska si koupím kaseinovej protein
- časy neber doslova!, jsou pouze orientační, můžeš a nemusíš vzít příklad, ahoj :)
kuše

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 11:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Temmy: večeřím už něco jinýho, dík za odpověď
Hlavice: máme to hodně! podobný, tvarůžky k snídani nej nej :)
jirdano

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2012 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

temny -> ten jídelníček je totálně mimo, hrozný kvanta jednoduchých cukrů, nedostatek bílkovin, tuků taky moc.. píšeš že máš 94 kg tak to předpokládam že chceš asi nějak zformovat postavu, ale řeknu ti co se stane - poměrně rychle přibereš na metrák stylem že se prostě jen zprasíš (s tim jídelníčkem a tréninkem žádnou kvalitní hmotu nenabereš, možná nějaký to startovní kilo ale pak šlus) a pak se na to vybodneš..
nicméně snaha se cení takže jestli fakt chceš radu tak si udělej úplně jinej jídelníček založenej na komplexních sacharidech, kvalitních bílkovinách, rostlinných tucích a zelenině a začni cvičit celý tělo, klidně s vlastní váhou jestli nemáš vybavení a uvidíš že to bude o něčem jiným
hlavicze -> nic proti tvýmu jídelníčku ale pokud nemáš na tohle metabolismus tak to co nabíráš sou špeky.. btw ten glukopur jako do sebe cpeš jen tak nebo máš takhle ráno trénink?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - koupit proteinak nebo upravit jidelnicek...? Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: