Zdravím, jsem tu nový a hledám radu ohledně tréninku. Je mi 21 let a nějaké ty 2 roky už posiluji jako doplněk k míčovým sportům a běhání. Akorát dělám spoustu chyb. Jídelníček by mohl být mnohem lepší a hlavně trénink je již tak 9měsíců nezměněn a nastala stagnace, frustrace. Posiloval sem 2xtýdně (poslední měsíc 3x) splitem.
Co se týče jídelníčku, tak jsem toho všude pročetl a vyslechl myslím si dost, takže o tom tu psát nebudu. Jen že budu používat jediný suplement
(75%protein 2xdenně 30g - jsem student a na další doplňky nejsou peníze) a budu se snažit v den, kdy je posilovací trénink sníst 160g bílkovin a v den, kdy není žádná sportovní aktivita, případně jen jiná než posilování, tak sníst okolo 120g bílkovin (nebo jíst 160g i když je jiná aktivita než posilování??).
Teď už k samotnému tréninku. Můj cíl je vypadat nějak takto nebo aspoň se této postavě aspoň přiblížit.
body-test.cz/images/stories/articles_images2/trenink_pro_zacatecniky.jpg
a zároveň mít sílu a rychlost v nohou pro aktivity typu squash, florbal, tenis.
Ještě doplním, že mám skoliózu, což může ovlivnit výběr cviků. Nějaké údaje o mně: 183cm/80kg, maximálka bench 80kg, objem uvolněné paže 31cm, hrudník 94cm, pas 88cm, stehno 58cm, lýtko 38cm (lýtka nemám moc velká, stejně tak předloktí, nejsem na to somatotyp a taky je nějak zvlášť izolovaně neprocvičuju - rád bych je měl silnější, ale není to primární cíl).
můj týden vypadá takto:
PO - posilka
ÚT - běh výklus 30min (6km)
ST - posilka
ČT - běh 1km rozklus , 8-10x (100+sprint+250m výklus) , 1km výklus
PÁ - posilka
SO - běh 9-10km (50-60min)
NE - volno
momentálně bohužel musím pár týdnů prohazovat úterý a středu, což není ideální a byl by to problem, kdybych chtěl cvičit fullbody.
Budu vděčný za jakýkoliv názor/rozbor/radu/návrh tréninku (split/fullbody?!?)...Díky Kuba