Trombóza

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trombóza  Úvodní stránka -> Trénink -> Trombóza
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Robb

PříspěvekZaslal: po prosinec 08, 2008 7:11 pm    Předmět: Trombóza Odpovědět s citátem

Chci se zeptat jestli můžu posilovat i když mam trombózu, samozřejmě asi neni možný věnovat se tomu naplno, ale 1-2xtýdně si zajít do posilky pro zpestření....
ps.trombózu mi objevily nedávno, to je pro ty co by se zeptali "a jak si posiloval do teď?"
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po prosinec 08, 2008 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Záleží na tom v jaké části Ty tromby máš! Pakliže bereš léky na ředění krve, tak máš trochu problém, protože budeš samá modřina.
Robb

PříspěvekZaslal: po prosinec 08, 2008 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v pravé noze...jj beru
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út prosinec 09, 2008 3:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to jsi v klidu, hlavně, že to nemáš v krční tepně. To by ti ten cucek mohl někam vlítnout a to bys asi nebyl zrovna happy. Cvičit s tím můžeš, dokonce i makat, pakliže se smíříš s tím, že budeš bolavej. Oni ti to rozředěj a budeš to mít pryč. Jinak předpokládám, že jsi jel na injekcích a pak přešel na orál, ten se bere tuším půl roku.
Robb

PříspěvekZaslal: ne prosinec 14, 2008 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jj prášky budu brát asi do května.....
Ale na posilování (nebo třeba když pojedu na kole) tak musim mít asi kompresní punčochy?
Draper

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2009 9:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chodis pravidelne na krevni testy? jake mas hodnoty? Ma segra mela pred par mesici zanet zil a zjistili ji leidenskou mutaci, bere varfarin, ale krev se ji neustale horsi (pri poslednim mereni v pondeli mela 1,44, minuly tyden 1,6, predtim okolo 1,8 a pred Vanocema 2,2), neustale ji zvysuji davky varfarinu, z jidelnicku ji vylucuji stale dalsi a dalsi potraviny, zakazali ji jist vetsinu vitaminu podporujicich imunitu, coz ma za nasledek i to, ze je neustale nemocna, ale krev se spise zhorsuje nez zlepsuje.
Robb

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2009 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No přesný hodnoty budu vědět někdy příští týden, až pujdu na odběr......ale s tak malym INR se divim, že ji nevezmou do nemocnice, protože když mě propustily do domácí léčby tak jsem měl 1,8 což je nějaká hraniční hodnota se kterou už můžeš být doma.......ty vitaminy to nevim, vim že když bereš warfarin tak by si měl vyloučit ze stravy potraviny které obsahují vitamín K (myslim, že je to zelenina, kivi, taky se výhýbat alkoholu.....)
Draper

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2009 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta hranicni hodnota je myslim 1,6 nejsem si jistej, ovsem take si myslim, ze s hodnotou 1,44 je to uz trochu riziko... V noze, ve ktere ma tromb pry pocituje tlak, coz doktorovi rikala, ale zatim to nejak neresil a jen ji zvysil davky warfarinu a zprisnil dietu.
Co se tyka te diety, tak tu drzi striktne, dostala seznam potravin, ktere nesmi jist a prakticky pri kazde navsteve se seznam rozsiruje (ted ji zakazali i vitamin C a jeste nejake dalsi, sycene limonady, brambory atd....)
owar

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2009 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Ta hranicni hodnota je myslim 1,6 nejsem si jistej, ovsem take si myslim, ze s hodnotou 1,44 je to uz trochu riziko... V noze, ve ktere ma tromb pry pocituje tlak, coz doktorovi rikala, ale zatim to nejak neresil a jen ji zvysil davky warfarinu a zprisnil dietu.
Co se tyka te diety, tak tu drzi striktne, dostala seznam potravin, ktere nesmi jist a prakticky pri kazde navsteve se seznam rozsiruje (ted ji zakazali i vitamin C a jeste nejake dalsi, sycene limonady, brambory atd....)

nevíš proč ji zakázali vit C warfarinová dieta má omezení pouze u vit K a brambory se můžou konzumovat naprosto bez omezení
Robb

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2009 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já sem byl na začátku ledna na odběru (u praktický dokt.) a ta mi pak řekla že to INR je dobrý, že můžu ten warfarin vysadit...no ale včera jsem byl ještě na kontrolnim vyšetření na sonu, kde zjistily, že ty žíly ve stehni ještě pořád nejsou průchozí, a když jsem jim řekl, že mi doktorka vysadila warfarin,tak byly docela opařený, a okamžite mi ten warfarin nasadily zpátky+mi řekli, že bych kvůli tomu mohl mít s tou nohou nějaký problémy.......takže je lepší si zajít i k nějakýmu jinýmu doktorovi, protože při takových nemocech jde o hodně
Draper

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2009 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim proc ji C zakazali, dosud ho mohla normalne, ale minule pondeli ji doktor rekl, ze nesmi ani to...
owar

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2009 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Nevim proc ji C zakazali, dosud ho mohla normalne, ale minule pondeli ji doktor rekl, ze nesmi ani to...

tak to mi hlava nebere..na to se schválně zeptám ve škole, jestli to není nějaká novinka
peacer

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2009 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lituju vás, co máte takové problémy. Já sem sám rád, že je nemám, ikdyž mí blízcí je maj a je to hrozný. Mě i vadilo, když jsem nemohl cvičit měsíc, prostě jsem nemohl vydržet se dívat na to tělo..
Robb

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2009 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no já už jsem pořádně necvičil od září, kdy jsem prodělal dva záněty šlach za sebou....ale co, aspoň až budu moct, tak budu mít víc energie do cvičení, jinak většinou jsem třeba předtim necvičil přes léto a když jsem začínal ke konci srpna, tak jsem po týdnu dělal jednu maximálku za druhou
caladan

PříspěvekZaslal: čt leden 22, 2009 12:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Eso, nepotloukal ses nahodou u vypusti neutronove nadrze v dimenzi 160?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trombóza Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: