Suplementy v 16?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Suplementy v 16?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Suplementy v 16?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gustlek

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2012 2:49 pm    Předmět: Suplementy v 16? Odpovědět s citátem

Zdravím, je mi 16 let a začal jsem se poměrně dost věnovat posilování (kvůli jinému sportu). Mám teď ale dilema zda začít brát suplementy či ne. Slyšel jsem názory, že protein je do 18 let zbytečná věc a jedině zasí*á játra. Co si o tom vy myslíte? A jaké další suplementy by jste mi pro tento věk doporučili?
Předem díky za rady!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
balbi

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2012 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Suplement je pouze doplňek stravy, takžen pokud máš dostačující stravu, tak suplementy nejsou potřeba
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
U.B0B

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2012 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

neco insirace - Pyramida ke kreatinu
Gustlek

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2012 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jsem školák, takže je poměrně těžké hlídat si stravu úplně do mrtvě, ale když si dělám jídlo doma tak se snažím dělat těstoviny/rýži vajíčka atd... Právě proto, že jsem ten školák jsem si říkal, že by mi ta suplementace mohla pomoci..
John Chipsa

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2012 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

všecho jde a všude. Akorát musíš přehodnotit, co chceš a jak toho chceš dostat. Budou na tebe koukat divně, když budeš mít k svačině místo bagety, rejži s tunákem, budou koukat, když budou někde lejt a ty budeš pít vodu, budou koukat....atd.... Pak když uviděj pokrok budou závidět :-) ono když něčeho chceš dosáhnou, musíš vybočit......ale odměna stojí za to

EDIT:

koukám, že je Ti 16 tak zůstaň jen u vody
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2012 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gustlek - je mi 17 a v tom případě ty játra mám asi uplně zasraný
Prasopes.

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2012 10:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hlavně, že všichni od 14ti chlastaj, ale bojej se, že jim mléko nebo pšenice rozseká játra na cedník ... :)
salát

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2012 5:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je pravda že nadbytečný příjem bílkovin zasírá játra,ale řekl bych,že jestli máš kvalitní stravu,tak žádné suplementy nepotřebuješ,zvlášť pokud nechceš nějak extra nabírat,pokud ano,volil bych spíš gainer.
Shadoww

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2012 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

salát napsal:
Je pravda že nadbytečný příjem bílkovin zasírá játra

Tak při proteinové "kůře" nezapomeň nasadit silymarin, NAC a UDCA:)) Už jsi viděl nekoho se zvýšenými hodnotami jaterních enzymů nebo dokonce s cholestázou z proteiňáku?

Játra jsou silně předimenzovaný orgán s výbornými regeneračními schopnostmi a přirozené nezbytné látky jako proteiny
jsou asi to poslední co by je trápilo. Navíc je pro tělo mnohem snazší zpracovat nějaký syrovátkový šejk než hovězí flákotu. Takže obavy z protejňáku jsou liché a není důvod proč ho nevzít i v mladším věku, může být jen ku prospěchu. Ale bacha aby se člověk nezačal spoléhat jen na něj ;)
Btw, gainer je fajn po tréninku, ale pokud není člověk vyloženě těžko nabírající, upřednostnil bych protejňák...přece jen hlaní složka gaineru jsou jednoduché cukry a málokdo má problém do sebe dostat dostat cukrů a sachrů obecně

Rychle na stránku:

Přejdi na: