|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gustlek
|
Zaslal: čt září 06, 2012 2:49 pm Předmět: Suplementy v 16? |
|
|
Zdravím, je mi 16 let a začal jsem se poměrně dost věnovat posilování (kvůli jinému sportu). Mám teď ale dilema zda začít brát suplementy či ne. Slyšel jsem názory, že protein je do 18 let zbytečná věc a jedině zasí*á játra. Co si o tom vy myslíte? A jaké další suplementy by jste mi pro tento věk doporučili?
Předem díky za rady!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
balbi

|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: čt září 06, 2012 3:09 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Gustlek
|
Zaslal: čt září 06, 2012 3:37 pm Předmět: |
|
|
jsem školák, takže je poměrně těžké hlídat si stravu úplně do mrtvě, ale když si dělám jídlo doma tak se snažím dělat těstoviny/rýži vajíčka atd... Právě proto, že jsem ten školák jsem si říkal, že by mi ta suplementace mohla pomoci..
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: čt září 06, 2012 10:34 pm Předmět: |
|
|
hlavně, že všichni od 14ti chlastaj, ale bojej se, že jim mléko nebo pšenice rozseká játra na cedník ... :) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
salát
|
Zaslal: pá září 07, 2012 5:36 am Předmět: |
|
|
Je pravda že nadbytečný příjem bílkovin zasírá játra,ale řekl bych,že jestli máš kvalitní stravu,tak žádné suplementy nepotřebuješ,zvlášť pokud nechceš nějak extra nabírat,pokud ano,volil bych spíš gainer.
|
|
| nahoru |
|
 |
Shadoww

|
Zaslal: pá září 07, 2012 9:55 am Předmět: |
|
|
| salát napsal: | | Je pravda že nadbytečný příjem bílkovin zasírá játra |
Tak při proteinové "kůře" nezapomeň nasadit silymarin, NAC a UDCA:)) Už jsi viděl nekoho se zvýšenými hodnotami jaterních enzymů nebo dokonce s cholestázou z proteiňáku?
Játra jsou silně předimenzovaný orgán s výbornými regeneračními schopnostmi a přirozené nezbytné látky jako proteiny jsou asi to poslední co by je trápilo. Navíc je pro tělo mnohem snazší zpracovat nějaký syrovátkový šejk než hovězí flákotu. Takže obavy z protejňáku jsou liché a není důvod proč ho nevzít i v mladším věku, může být jen ku prospěchu. Ale bacha aby se člověk nezačal spoléhat jen na něj ;)
Btw, gainer je fajn po tréninku, ale pokud není člověk vyloženě těžko nabírající, upřednostnil bych protejňák...přece jen hlaní složka gaineru jsou jednoduché cukry a málokdo má problém do sebe dostat dostat cukrů a sachrů obecně
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|