Výběr běžeckého pásu

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Výběr běžeckého pásu  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Výběr běžeckého pásu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MR

PříspěvekZaslal: ne září 23, 2012 7:43 am    Předmět: Výběr běžeckého pásu Odpovědět s citátem

Zdravím,
jsem úplný začátečník, chtěla bych si pořídit běžecký pás a potřebovala bych poradit. Dívala jsem se na Formerfit 188 a Kettler Pacer 2012. Doporučí mi někdo nějaký (popř. jiný typ)? Bude sloužit jen ke shození nějakých kilogramů a mírnému zvýšení kondice. Cena je také významným faktorem.
Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kamilz

PříspěvekZaslal: ne září 23, 2012 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takovéto hračky velmi brzy zničíš, běžecký pás je šíleně mechanicky namáhaný. Choď raději běhat ven nebo do fitka na profi pás a ještě podstatně ušetříš.

PS: jen pro jistotu - nebydlíš v paneláku nebo bytovce...?
Judson

PříspěvekZaslal: ne září 23, 2012 6:24 pm    Předmět: Re: Výběr běžeckého pásu Odpovědět s citátem

MR napsal:
Bude sloužit jen ke shození nějakých kilogramů a mírnému zvýšení kondice. Cena je také významným faktorem.
Díky

Na takove cile je dle me daleko lepsi eliptical.
Mablung

PříspěvekZaslal: po září 24, 2012 8:34 am    Předmět: Re: Výběr běžeckého pásu Odpovědět s citátem

MR napsal:
Zdravím,
jsem úplný začátečník, chtěla bych si pořídit běžecký pás a potřebovala bych poradit. Dívala jsem se na Formerfit 188 a Kettler Pacer 2012. Doporučí mi někdo nějaký (popř. jiný typ)? Bude sloužit jen ke shození nějakých kilogramů a mírnému zvýšení kondice. Cena je také významným faktorem.
Díky

99 % lidí slouží běhací a posilovací stroje coby lapač prachu, případně věšák na prádlo. Pokud nemáš SKUTEČNĚ vyřešenou motivaci, budou to jen vyhozené peníze. Vydržíš měsíc, dva, možná tři. Stále se budou zvyšovat intervaly jeho používání a nakonec na to začneš věšet prádlo.
Lidem se mnohem více vyplácí překecat kamaráda/ (-ku) a začít běhat společně venku.
MR

PříspěvekZaslal: po září 24, 2012 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Motivace vyřešena je (shodit pár kilo a pak zvýšit kondici, která je mizerná), venku to tu moc nejde, bydlím v řadovce. Chodila bych do fitka, ale u nás není a dojíždět někam časově moc nestíhám, proto chci koupit pás. Navíc se na něm budeme střídat 2 (nevychází nám totiž stejně volno). Poradíte mi nějaký, prosím?
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: po září 24, 2012 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung na to kápnul. Problém těch levných trenažérů všeho je to, že jsou levné. Na levných se špatně trénuje, ať jde o běh, cross nebo veslování. Protože se na tom špatně trénuje, lidi to omrzí velmi brzy. Já jsem příkladem, máme doma cross trainer. Stál asi 7 tisíc. Kdybych to tenkrát věděl, jak to dopadně, buď bych se na to vykašlal, nebo bych koupil Concept2 veslovací mašinu. Klidně na splátky, ale to je stroj, který má smysl a je to profi stroj.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
MR

PříspěvekZaslal: po září 24, 2012 6:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Mablung na to kápnul. Problém těch levných trenažérů všeho je to, že jsou levné. Na levných se špatně trénuje, ať jde o běh, cross nebo veslování. Protože se na tom špatně trénuje, lidi to omrzí velmi brzy. Já jsem příkladem, máme doma cross trainer. Stál asi 7 tisíc. Kdybych to tenkrát věděl, jak to dopadně, buď bych se na to vykašlal, nebo bych koupil Concept2 veslovací mašinu. Klidně na splátky, ale to je stroj, který má smysl a je to profi stroj.

Tak já se v tom nevyznám, ale toto mi jako moc levné nepřišlo (jsou levnější), ale na začátek (svižná chůze a pomalý běh) si myslím, že by to stačilo. Já neplánuju trénovat na nějaké závody a tak, je to spíš, že pracuju v kanclu a ani toho nemám čas moc nachodit s tím, že bych zkusila i pomalejší běh. Na to by mi takovéto stroje taky nestačily?
Mnemosyne

PříspěvekZaslal: po září 24, 2012 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pás za ca. 20 000 - což jsem koukala, že je relace původní ceny toho FormFitu - mám doma. Běhám na něm jen v zimě, jinak radši běžím ven. Běhá se mi na něm v pohodě, i když jako ve fitku to není (rychlost ca. 10 km/h). Na běh je také dost hlučný (chůze tak do 6 km/h je tichá) - ale to může záviset model od modelu.

Investice má smysl, pokud víš, že máš opravdu silnou vůli a chceš. Pokud jsi stokrát začínala nějaké cvičení a nikdy u něj nevydržela, je pás na doma to nejhorší možné řešení.

Na základě vlastních zkušeností bych ty prachy radši vrazila do permice do fitka a (dobrého) trenéra.
Mablung

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 6:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MR napsal:
daymoon napsal:

Tak já se v tom nevyznám, ale toto mi jako moc levné nepřišlo (jsou levnější), ale na začátek (svižná chůze a pomalý běh) si myslím, že by to stačilo. Já neplánuju trénovat na nějaké závody a tak, je to spíš, že pracuju v kanclu a ani toho nemám čas moc nachodit s tím, že bych zkusila i pomalejší běh. Na to by mi takovéto stroje taky nestačily?

Je teorie a praxe. Teoreticky by ten pás stačil. Prakticky to dopadá jak ti s daymoonem píšeme. Věř mi, stejnou zkušenost udělalo strašně moc lidí. Zkus se poptat kamarádů zda nějaký stroj mají a jak ho využívají. Pak myslím pochopíš proč tě od koupě zrazuji.
Moje máma používá rotoped jako věšák na prádlo a vím o dvou kamarádech kteří jsou na tom stejně. Neznám nikoho kdo by skutečně aktivně a pravidelně nějaký kardio stroj doma používal.
Zkus se porozhlédnout po sportovištích v okolí. Možností je většinou hodně, ale lidé o nich neví dokud nepátrají. Nemáte v okolí bazén otevřený od sedmi ráno? Není něco na cestě do/z práce. Nemůžeš do práce jezdit na kole (začít na jaře :-) )?
dogeatdog

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 7:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung> s tím odkládáním jsi mi připoměl známou.. Koupila si běžecký pás, ten ji přestal bavit, tak přikoupila eliptical (upozorňuji, že oboje semi-profi mašiny za obrovské peníze) a teď si pochvalovala, jak se na pás krásně odkládají bedny s věcma a na elipticalu suší ručníky, protože jsou těžké a obyčejný sušák se prohýbá

Osobně také doporučuji tyhle krámy nekupovat, neznám jediného člověka, který by na nich dlouhodobě doma makal. Pořádné boty (TADY bych investoval), mp3 do ucha a lehký výklus voňavým podzimem je zážitek.
Judson

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 7:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Moje máma používá rotoped jako věšák na prádlo a vím o dvou kamarádech kteří jsou na tom stejně. Neznám nikoho kdo by skutečně aktivně a pravidelně nějaký kardio stroj doma používal.

dogeatdog napsal:

Osobně také doporučuji tyhle krámy nekupovat, neznám jediného člověka, který by na nich dlouhodobě doma makal.

Ale jo, da se to, treba ja mam eliptical uz skoro 3 roky. Prvni 2 roky sem na nem makal 40 - 60 min kazdy druhy den, a od letoska kdyz sem zacal konecne drepovat, tak 1x za 4 dny 40 min.

p.s. samozrejme to s moji postavou nic neudelalo, cely ty 3 roku vazim 105kg plus minus.
dogeatdog

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 7:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
Ale jo, da se to, treba ja mam eliptical uz skoro 3 roky. Prvni 2 roky sem na nem makal 40 - 60 min kazdy druhy den, a od letoska kdyz sem zacal konecne drepovat, tak 1x za 4 dny 40 min.

HA, tak to jsi "můj první"
Pro satisfakci všech, co na kardiomašinách makají doma, upravuji svůj příspěvek na "vím o jednom, který..."

Mě tak napadá... kolik lidí asi pořád používá AB Flex, zakoupený před deseti lety v teleshoppingu?
Mablung

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 7:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
Mablung napsal:

dogeatdog napsal:

Osobně také doporučuji tyhle krámy nekupovat, neznám jediného člověka, který by na nich dlouhodobě doma makal.

p.s. samozrejme to s moji postavou nic neudelalo, cely ty 3 roku vazim 105kg plus minus.

Pošli mi prosím svou fotku. Pověsím si jí vedle fotky dvouhlavé ještěrky

Co jsem já osobně zjistil o hubnutí, je to skutečně hlavně o stravě. Člověk může hubnout sportem, ale to musí sportovat 20 hodin týdně ...
duke.dukem

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 8:27 am    Předmět: Re: Výběr běžeckého pásu Odpovědět s citátem

MR napsal:
Zdravím,
Díky

Souhlasim s Judsonem - byt tebou, tak si radsi koupim eliptical (osobne doporucuji znacku Kettler, kde i nejlevnejsi stroje za 8.000 -12.000 Kc jsou velmi kvalitni /dle zkusenosti nekolika mych znamych/ - ja sam pouzivam od Kettlera par let obycejny rotoped a naprosta spokojenost) a cviceni na elipticalu muzes doplnovat behanim ve vhodnem tempu (kdyz budou venku dobre podminky a budes mit cas). To ze bydlis v radovce tomu preci nevadi.

Nebudu ti tu tvrdit, ze vsichni, co si koupi domu rotoped/eliptical/behaci pas to pouzivaji jen jako vesak na pradlo, protoze to je "píp". Stejne tak dobre si muze nekdo koupit permici do fitka a pak se na to "píp", nebo se tam chodi jen vykecavat s kamarady. Vzdy je to jen a pouze o pevne vuli a motivaci a ne o tom, kdo kde a jak cvici. Ja kdysi (nez jsem zacal tahat zelezo) zacinal tak, ze jsem si koupil rotoped a upravou stravy a cvicenim pouze na nem jsem za rok sundal cca 15 kg nadvahy (+ samozrejme zlepsena kondice) a podobnych "pripadu" znam z okruhu mych znamych vic. A zvladl jsem to, protoze jsem to tak chtel ja a ne kvuli cemukoliv jinemu. Takze, jestli to tak chces, tak do toho jdi!

Naposledy upravil duke.dukem dne út září 25, 2012 8:31 am, celkově upraveno 1 krát
Reichenberk

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 8:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Pošli mi prosím svou fotku. Pověsím si jí vedle fotky dvouhlavé ještěrky

Co jsem já osobně zjistil o hubnutí, je to skutečně hlavně o stravě. Člověk může hubnout sportem, ale to musí sportovat 20 hodin týdně ...

To je opsáno z nějakého fóra kvílejících líných bulimiček, ne? :-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Výběr běžeckého pásu Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: