mrtvý tak a bolest zad

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - mrtvý tak a bolest zad  Úvodní stránka -> Trénink -> mrtvý tak a bolest zad
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Papezz

PříspěvekZaslal: út listopad 04, 2008 11:25 pm    Předmět: mrtvý tak a bolest zad Odpovědět s citátem

cvicil jsem ted v nedeli mrtvy tah s asi 90 kg a najednou mne luplo dole v zadech,asi nejaky blok. Od te doby asi jeden den neprijemna bolest pri kazdem pohybu, ale po trech dnes uz dobre. No a chtel jsem se zeptat jestli to musi byt nutne spatnou technikou nebo jestli se to muze nekdy stat jenom tak? Tech 90 kg mne neprislo nejak moc tezke. Jinak MT normalne cvicim a myslel jsem si ze technicky ok. dik
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mysH

PříspěvekZaslal: út listopad 04, 2008 11:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hod sem video techniky, to bude nejlepsi. Jinak se to muze stat i jen tak, vetsinou nekde kolem maximalek .. staci byt unavenej, blbe se pohnout. Pokud mas pasek, bederak pripadne a dobrou techniku (a nedelas kraviny) je ta sance minimalni.
DrLift

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2008 7:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemusi to byt nutne spatnou technikou, obcas se proste clovek zrani, to ke sportu parti.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
attorney

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2008 7:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hm, to se mi před měsícem taky stalo a od té doby mám dole na zádech pocit, jako bych je měl v sádře.
eschaia

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2008 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

attorney napsal:
hm, to se mi před měsícem taky stalo a od té doby mám dole na zádech pocit, jako bych je měl v sádře.

Přesně ten samej pocit... jak kdybych měl ztuhlý spodní záda... jde to cítit při předklonu. Stalo se mi to u max. na MT
Big Muscle

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci zakládat nový téma, tak třeba mi někdo poradí tady.

Už delší dobu jezdim mrtvý tah a dřepy. Myslím si, že techniku mám dobrou, protože jsem u toho cítil ty správné svaly a žádný problém jsem neměl. Postupně se mi začlo stávat, že když jsem u posledního opakování činku položil a narovnal se, tak jsem zacítil takové divné štípnutí v levé dolní části beder. Tak nějak jsem to ignoroval, jiné problémy mě netrápily... Pak se mi začal vyskytovat problém, že když jsem si sednul ve vaně a pokusil se napnout nohy, tak to v bedrech strašně bolelo až k nevydržení... časem to ale trochu ustalo. Jenže v pátek dopoledne jsem jel mrtvý tah (90kg, během něho žádný problém) a odpoledne mě šíleně začlo bolet v bedrech a stále to bolí - při normálním pohybu nic necitím, ale začne to bolet jakmile se chci předklonit, dělat lehsedy, natáhnout nohy do pozice 90° vůči tělu apod. Samotná poloha á la mrtvý tah je bez problému.

Neví někdo, co to může být? Je to taková štiplavá bolest, ne na páteři, ale spíš po stranách v dolní části bederní oblasti.
kid

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 1:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Nechci zakládat nový téma, tak třeba mi někdo poradí tady.

Už delší dobu jezdim mrtvý tah a dřepy. Myslím si, že techniku mám dobrou, protože jsem u toho cítil ty správné svaly a žádný problém jsem neměl. Postupně se mi začlo stávat, že když jsem u posledního opakování činku položil a narovnal se, tak jsem zacítil takové divné štípnutí v levé dolní části beder. Tak nějak jsem to ignoroval, jiné problémy mě netrápily... Pak se mi začal vyskytovat problém, že když jsem si sednul ve vaně a pokusil se napnout nohy, tak to v bedrech strašně bolelo až k nevydržení... časem to ale trochu ustalo. Jenže v pátek dopoledne jsem jel mrtvý tah (90kg, během něho žádný problém) a odpoledne mě šíleně začlo bolet v bedrech a stále to bolí - při normálním pohybu nic necitím, ale začne to bolet jakmile se chci předklonit, dělat lehsedy, natáhnout nohy do pozice 90° vůči tělu apod. Samotná poloha á la mrtvý tah je bez problému.

Neví někdo, co to může být? Je to taková štiplavá bolest, ne na páteři, ale spíš po stranách v dolní části bederní oblasti.

Diagnostika na dálku sice patří spíše k psychotronice, nicméně podobně se projevuje přetížený kvadratus (čtyřhranný bederní sval). Chce to dobře cvičit břicho a poctivě strečovat kvadratus, iliopsoasy a vzpřimovače. Pokud by se to nelepšilo, tak samozřejmě pořádná lékařská prohlídka.
Big Muscle

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To, že to může být způsobeno slabým břichem jsem už tady četl. Možná v tom bude i ten důvod, protože břicho jsem nikdy moc nehrotil a dával vždycky jenom tak 3 série po 10 opakováních (většinou lehsedy na šikmé lavici nebo zdvihání nohou ve visu) na konci tréninku. Jenže musím teď nějakou dobu počkat, protože ani to břicho cvičit nemůžu
kid

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
To, že to může být způsobeno slabým břichem jsem už tady četl. Možná v tom bude i ten důvod, protože břicho jsem nikdy moc nehrotil a dával vždycky jenom tak 3 série po 10 opakováních (většinou lehsedy na šikmé lavici nebo zdvihání nohou ve visu) na konci tréninku. Jenže musím teď nějakou dobu počkat, protože ani to břicho cvičit nemůžu

To sis vybral ty dva nejhorší cviky na břicho - samy o sobě mohou tuhle paseku způsobit.
magion

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kide.. co si mi postoval tu stranku, tak jako jedinej bezpecnej cvik tam v podstate doporucovali jen zkracovacky.. coz jeden z tech lehcich cviku a co ty tezsi plank, ab wheel a dragon flag.. jsou vhodne ?
CIZO

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
kide.. co si mi postoval tu stranku, tak jako jedinej bezpecnej cvik tam v podstate doporucovali jen zkracovacky.. coz jeden z tech lehcich cviku a co ty tezsi plank, ab wheel a dragon flag.. jsou vhodne ?

snad nevadi ze odpovim ja nez napise odpoved kid

ty cviky co jsi vyjmenoval maji jeden problematicky bod - pokud nemas dost silne bricho, abys udrzel bederni cast patere v neutralnim postaveni nebo v mirne flexi (mirne zakulacenou) a pri jejich provedeni se "zlomis" do vyrazne lordozy (hodne se prohnes v zadech) tak to nadela peknou paseku a tvoje bederka te nebude mit ani trochu rada (takze v pripade zvetsene bederni lordozy, nebo nejakych blize nediagnostikovanych problemu v te oblasti tyhle cviky ne)

Derek Poundstone
magion

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jasne ze nevadi, vitam rady od vsech odborniku..

u toho planku prohlej nejsem, u ab wheelu sem zezacatku byl, ted uz to jedu rek bych dobre.. dragon flag nezvladam tezky jak cyp.. nojo ale pokud chci jet tyhlety cviky a mit na to silny bricho tak cim ho vybuduju jen tema zkracovackama asi ne?
Big Muscle

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 3:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přes rok jsem jezdil břicho s tím kolečkem a ze začátku jsem u toho záda hodně prohýbal, pak jsem se to ale nějak naučil a dost mi to pomáhalo. Poznal jsem na sobě, že mam břicho daleko pevnější a silnější. Jenže teď přes léto jsem v jiné posilovně a nemám možno tento cvik cvičit. Tak jsem to zkoušel "nahradit" lehsedama na šikmé lavici - i když to vlastně lehsedy ani tak nejsou - cvičím to tak, že dolů jedu dokud nepoložím bedra (níž ne) a nahoru se snažím rolovat jakoby do klubíčka a břicho u toho, co nejvíc zatnout.

Existuje nějaký cvik na břicho u něhož se bedra tolik podílet nebudou? Nebo něco na uvolnění, protažení bederní oblasti? Zkoušel jsem vleže zvedání nohou, ale to asi taky nebude ono. Zkracovačky.. no, můžu jich ject kolik chci, ale břicho u nich nedokážu procítit.
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a co jet bricho na tom nafukovacim mici?
kid

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:

Tak prosím ještě jednou prostudovat

Těch povolených je tam vícero.

Po odeznění potíží je možno zkoušet i jiné cviky za podmínky poctivého strečování. Strečinková sestava je tam teď čerstvě aktualizovaná.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - mrtvý tak a bolest zad Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: