Odvodnění

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Odvodnění  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Odvodnění
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marki

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 6:30 am    Předmět: Odvodnění Odpovědět s citátem

Zdravím, určitě, kdo se připravoval na nějaký závody jel superkompenzaci a hlavně odvodnění..Dejme tomu že podkožní tuk je už téměř na nule, ale svaly mám pořád zalitý jak konve ( teda hlavně nohy..:- ( . Za 4 týdny soutěž (jen kondiční, nic profi:-), nevím, co s tím...tréninky směřuju na rýsovaní, takže až 20 opakování a pěkně "cvičme v rytme":-) k tomu aerobka 3 týdně (spinner, klusání, orbitreck nebo stepper, co je zrovna volný... Jín jen rýži, vločky, těstoviny a maso, vajíčka, sem tam trochu kefíru (na zalití rýže) a zeleninu...Slyšela jsem o draslíku...funguje to? kdy ho mám nasadit? teď je ještě brzo,co? Prosím, poradí mi někdo, jak nejlíp odvodnit a vyhnat ty šlachy ven...???:-) Díkx!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Seva98

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 7:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Precti si tady tenhle clanek

http://www.freimen.cz/clanky/zaver-pripravy/odvodneni-a-manipulace-s-vodou.html

Vim, ze to muze byt z casti i deprimujici, kdyz si zalita 4 tydny do zavodu a furt tam je ta voda i kdyz tam neni tuk. Ona se da voda zhodit i jen z casti a jen za 2-3 dny, staci kdyz prestanes solit, bilkoviny budes mit na nejake rozumne hodnote (taky tahnou na sebe dost vody) a nepojedes ty partie, ktere chces mit odvodnene uplne do mrtva (i ten trening ty svaly zavodni). Takhle to funguje na me.

Ale jak rikam, vodu byt tebou bych resil az pred zavodama, protoze tak lehce jak voda odtece, tak i tak lehce pritece zpatky, proto to je pro tebe docela zbytecne se 4 tydny do zavodu odvodnovat.

Urcite tu napise nekdo, kdo se v tom orientuje vice a ma zkusenosti se superkompenzaci, ale Freimenuv clanek si urcite procti :-)

https://www.zonetraininglog.com
marka13

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 7:20 am    Předmět: Odvodnění Odpovědět s citátem

Zda odvodńovat nebo ne záleží na tvé celkové formě. Myslím, že na první kondiční soutěž by ti měla stačit tzv. manipulace s vodou. Jak na to najdeš na kulturistika.cz nebo na Freimenových stránkách. Má to tam krásně vysvětlené. Já jsem nikdy neodvodňovala a přesto se mi podařilo pěkně vysekat. Myslím, že pro soutěž v bodyfitnes až moc. Pozor, nadměrné vyrýsování-body dolů ( resp. nahoru ).
Martule

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 7:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

přesně,jak ti tady raděj..všecko vyčteš buď na Roubíkových stránkách a nebo na Kulturistika.net....tam je všecko tak detailně popsaný,že podle toho dokáže odjet přípravu i totální amatér....

Odvodňování je složitá záležitost (rozhodně ne moc zdravá,pokud se to hrotí do extrémů - o tom bych mohla vyprávět ) a podle mě tobě bude stačit odvodnění formou přepíjení a postupným stahováním vody...

Většina ti sice řekně, že nadměrná vyrýsovanost se hodnotí dolů,ale když se podíváš na fotky,tak dycky vyhrává ty nejlíp seklá :)...s tou formou co momentálně máš (teď to nemyslím nijak zle - na první kondičko bomba) by ses musela k smrti udřít,abys byla takříkajíc přesušená tak se toho fakt neboj
Tiano

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na rýsováni 20 opakování? Největší fámy kulturistiky. Při rýsování je trénink skoro stejný jak při objemu, akorát jídelníček je jiný.
Martule

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 10:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tiano napsal:
Na rýsováni 20 opakování? Největší fámy kulturistiky. Při rýsování je trénink skoro stejný jak při objemu, akorát jídelníček je jiný.

Marki

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 11:17 am    Předmět: 20 opakování Odpovědět s citátem

Hmm,taky se mi to nezdá..v dietě valit těžký váhy..po osmi opakováních toho moc nevyrýsuju...mno ale každej má jiný metody;-)
whoo

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ako pise Tiano, vysoke pocty opakovani na "vyrysovanie" sa pouzivali kedysi davno. Dnes uz je prax ina (a hadam aj kvalitnejsia:-)). Pocet opakovani v rozsahu 8-12 je (podla mna) optimalny. No radit ti nemozem, uz len preto, ze neviem ako je to u zien
Inak tie Freimenove stranky su fakt super, tiez odporucam.
Tiano

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 12:21 pm    Předmět: Re: 20 opakování Odpovědět s citátem

Marki napsal:
Hmm,taky se mi to nezdá..v dietě valit těžký váhy..po osmi opakováních toho moc nevyrýsuju...mno ale každej má jiný metody;-)

Při težkých váhách o 8-10 opakování se nadřeš víc než při lehkých váhách o 20 opakování, tím pádem vydáš více energie.
Marki

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 12:50 pm    Předmět: Re: 20 opakování Odpovědět s citátem

Tiano napsal:
Marki napsal:

Při težkých váhách o 8-10 opakování se nadřeš víc než při lehkých váhách o 20 opakování, tím pádem vydáš více energie.

to právě že moc dobře vím..proto když jseš v dietě nemáš tolik síly na těžký váhy, navíc potřebuješ sundat tuk a to je právě při rychlejší frekvenci cvičení, čili víc opakování, krátký pauzy atd...Teda u mně to tak je, to máš jak na kole- kdo valí těžký převody má nohy jak konve, kdo frekvenčně, je jak tyčka...
Marki

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

whoo napsal:
Ako pise Tiano, vysoke pocty opakovani na "vyrysovanie" sa pouzivali kedysi davno. Dnes uz je prax ina (a hadam aj kvalitnejsia:-)). Pocet opakovani v rozsahu 8-12 je (podla mna) optimalny. No radit ti nemozem, uz len preto, ze neviem ako je to u zien
Inak tie Freimenove stranky su fakt super, tiez odporucam.

jj, ty stránky jsou vážně bomba, pro začátečníka nejlepší "návod k použití":-) ale aj ta, každej má jiný tělo, každej má jinde svý možnosti a zkušenosti...nelze škatulkovat...,
Reichenberk

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 1:08 pm    Předmět: Re: 20 opakování Odpovědět s citátem

Marki napsal:
Tiano napsal:
Marki napsal:

to právě že moc dobře vím..proto když jseš v dietě nemáš tolik síly na těžký váhy, navíc potřebuješ sundat tuk a to je právě při rychlejší frekvenci cvičení, čili víc opakování, krátký pauzy atd...Teda u mně to tak je, to máš jak na kole- kdo valí těžký převody má nohy jak konve, kdo frekvenčně, je jak tyčka...

Kolo sem nepleť - to je o svalových vláknech, ne o převodech, buďto jsi sprinter a nebo vytrvalec. Ty jsi sprinter, potřebuješ se zaměřit na krátká glykolitická vlákna a proto musíš volit těžké převody. A to pořád.
Mám pocit že ti to Martule už psala - ona pokud jsem to správně pochopil tak v závěru přípravy drží dole cukry, odcvičí to silově co to jde a pak tam dá bílkovinu z masa, což smysl dává. A pochybuji že jí to stojí víc energie než kdyby cvičila vysoké počty opakování - spíš naopak. Nízké váhy a velký počet opakování opravdu ten smysl nedávají - vyrýsuj to dietou a nějakým kardiem na dlouhá oxidační vlákna. Ale obávám se že je to pro začátečníka dost obtížné dobře poskládat - nechal bych si poradit od někoho kdo má už něco za sebou.
Martule

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jj, já jela víc opakování, kolem 12-15 ale né s plnou náloží,ale ani s lehkou....řekla bych s takovejma 70-80% maxima...s vyjímkou noh,ty sem drtila jako prase dieta nedieta.. tam to fakt bylo potřeba...

a co píšeš o tom začátečníkovi...já jsem se do všeho pustila úplně sama,celá příprava,dieta,superkompenazce ( o ničem sem neměla ani ponětí)....ale internet je plnej informací a pokud člověk chce,tak si najde co potřebuje...já jsem na sobě ozkoušela všecko a aspoň už vím,jak mi to tělo funguje a co si můžu dovolit... taková zkušenost je k nezaplacení, su moc ráda,že sem si tím prošla sama a ozkoušela si to v praxi než slepě poslouchat doporučení někoho, o kom nevím,do jaké míry má nebo nemá zkušenosti....ale když je někdo opravdu schopnej k ruce,pak je to jednodušší,to je jasný....
Marki

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Martule napsal:
jj, já jela víc opakování, kolem 12-15 ale né s plnou náloží,ale ani s lehkou....řekla bych s takovejma 70-80% maxima...s vyjímkou noh,ty sem drtila jako prase dieta nedieta.. tam to fakt bylo potřeba...

a co píšeš o tom začátečníkovi...já jsem se do všeho pustila úplně sama,celá příprava,dieta,superkompenazce ( o ničem sem neměla ani ponětí)....ale internet je plnej informací a pokud člověk chce,tak si najde co potřebuje...já jsem na sobě ozkoušela všecko a aspoň už vím,jak mi to tělo funguje a co si můžu dovolit... taková zkušenost je k nezaplacení, su moc ráda,že sem si tím prošla sama a ozkoušela si to v praxi než slepě poslouchat doporučení někoho, o kom nevím,do jaké míry má nebo nemá zkušenosti....ale když je někdo opravdu schopnej k ruce,pak je to jednodušší,to je jasný....

Pravda, internet je plnej rad a všeho, ale je taky vidět, že rady od každýho se různěj, proto je lepší jak píšeš- pokus- omyl...:-) já mám bohužel tu smůlu, že jsem se rozhodla jít do soutěže dva a půl měsíce před, takže málo času na objem a pořádnou rýsovačku...takže uvidím, ale zas to beru jako takovou přípravku třeba na jaro...kdo ví:-) uvidím za měsíc:-) Ale určitě je nejlepší mít někoho, kdo poradí a pomůže..a nejlepší je mít toho člověka jednoho...moc hlav moc ví:-) Marti to žes to podstoupila sama, to si myslím, že je zkušenost uplně nejzaručenější!:-)
marka13

PříspěvekZaslal: st listopad 07, 2012 2:50 pm    Předmět: Odvodnění Odpovědět s citátem

Pozor, v pravidlech je to tak psáno:
přílišné vyrýsovaná- vypruhovaná ramena- body dolů. Nevím jak kde, ale já jsm tohle zažila i na závodech. Byla jsem dost vymrsklá, tím pádem jsem ale přišla i o hmotu, takže fakt jak staženej králík a porážely mě holky, který měli možná o takových 10 kg víc, byly super nahmotnělé, ale nebyla jim vidět jediná žíla. když jsem je pak vyděla v zákulisí při mazání, měly na sobě opravdu tuk. Ale na podiu působily perfektně- robusní a pěkné tvary. Marki, pro Tebe, dej si pozor ať nepřijdeš o hmotu, myslím, že budeš typ, který nemá problém s odtučněním. Hrozně velký rozdíl bude ten poslední týden superkompenzace, tam pak uvidíš tu změnu.

Rychle na stránku:

Přejdi na: