Budování svalové hmoty ve vyšším věku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Budování svalové hmoty ve vyšším věku  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Budování svalové hmoty ve vyšším věku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
smik

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2012 2:11 pm    Předmět: Budování svalové hmoty ve vyšším věku Odpovědět s citátem

Zdar.
Existují nějaké studie, nebo máte zkušenosti s možností budování svalové hmoty ve středním věku, např. 40let?
Lze nějak říct jak velké můžou být přírustky svalové hmoty u průměrného cvičence?
Dá se i v tomto věku udělat třeba za 1rok 5-10kg SH bez použití AS jen s vychytanou stravou?
Pomiňme geneticky zázračného cvičence a případnou svalovou paměť.
Předpokládám, že ten nárust nebude v takové míře jako u 18ti letého borce.

Nějaké zkušenosti?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
U.B0B

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2012 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zalezi jestli jde o prvni kontakt se cvicenim ci nikoliv. pri urcite stimulaci svaly poporostou v kazdem veku - ale jen do urcite miry...
ja jsem jiz take za zenitem - coz je 35 let - to je vek, do ktereho clovek muze dosahnou max svalove hmoty. potom uz to jde pouze z kopce.
nadruhou stranu, ja zacal cvicit az ve svych 40ti letech a nestezuji si. samo, ze zadnej zazrak, ale co jsem nezvladnul za 40 let, ted proste za mesic nedozenu...
jedinou vyhodou zacit cvicit v tomto veku je to, ze clovek vic posloucha sve telo a vetsi strach z pripadnych urazu.
zde na foru bohuzel chybi topic "Nase/vase urazy", aby ti mladi vsivaci, co se zde porad dokola ptaji jak cvicit, si meli moznost precist, ze rada typu "cvic zakladni cviky drep, MT a bench" je dementni a zpusobi jim uraz... nekteri odvazlivci sve vyhrezle plotynky apod., zde na foru zverejni, ale vetsinou to zapadne v jejich stostrankovem logu - pritom, jak se vyvarovat urazum, by mel byt naprosto zakladni pilir tohoto fora neb zachovani zdravi ma jiste prednost, pred radami na zazracne ziskani svalove hmoty.. do duchodu se jde v 70ti a az mistni (dnes nactileti) cvicenci budou stat v 65ti letech ve fronte na uradu prace, se zcela zdemolovanou pateri ...

nejsem odbornik, jen cvicici zadatecnik po ctyricitce. vlak na nejakou medaili uz nam jiste ujel, ale to neni duvod se nezacit radne udrzovat a to jak stravou, tak telesnou aktivitou .. cvicim 2 roky se zdravotnimy prestavkami - t.z. cisteho casu je to cca 6 mesicu a to kolik svalu a kolik sadla jsem pribral nevim .. celkem je to cca 8kg .. ted od zari jsem se do toho oprel a s prestavku na vanoce, chci vydrzet do jara a potom nejaky ten tuk shodit ..
preji hodne zdaru + precist si nektere clanky se strasimy buchary J. Višný, P.Jablonicky, Srstka apod... nejaka rada a zkusenosti s vyssim vekem se tam urcite najdou ..

sry ta obsahly OT
Magumi

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2012 2:52 pm    Předmět: Re: Budování svalové hmoty ve vyšším věku Odpovědět s citátem

smik napsal:
Zdar.
Existují nějaké studie, nebo máte zkušenosti s možností budování svalové hmoty ve středním věku, např. 40let?
Lze nějak říct jak velké můžou být přírustky svalové hmoty u průměrného cvičence?
Dá se i v tomto věku udělat třeba za 1rok 5- SH bez použití AS jen s vychytanou stravou?
Pomiňme geneticky zázračného cvičence a případnou svalovou paměť.
Předpokládám, že ten nárust nebude v takové míře jako u 18ti letého borce.

Nějaké zkušenosti?

Přesné číslo ti nikdo neřekne, to je hrozně individuální, ale pět kilo v prvním roce se mi nezdá nereálné. Rozhodně nikdy není pozdě začít. U.bob dobře radí, že nejdůležitější je hlídat si zdraví a dát si pozor na zranění, jako prevence určitě není od věci zajít občas na kontrolu k příslušným doktorům a terapeutům. Já bych dodal, že po čtyřítce bych doporučoval při nabírání opatrně s jídlem, chce to samozřejmě kalorický přebytek, ale díky jiným hormonálním hladinám se snadněji přibírá tuk a hůř svaly a je třeba to mít pod kontrolou.
smik

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2012 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Super. Díky za příspěvky. Btw Magumi tvůj log sleduju a klobouk dolů
40 mi bude až příští rok Takže jsem mladík. Zdravotně se cítím v pohodě, nic nějak nebolí.
Cvičit jsem zamlada čvičil, ale žádnej velkej Rambo jsem nebyl. Tehdy jsme drtili brutální tréninky, ale jídlo bylo ubohost.
Po 20ti letech jsem se k tomu vrátil (kdysi jsem tady založil topic). Z 112kg sadla jsem se dostal na 92 kg méně sadla.
Teď jsem dostal chuť trochu těch svalů nabrat a zvažuju jestli má cenu se na nějakej objem vůbec zaměřovat. Při mé výšce 178cm bych nepohrdl 80-85kg s 15% tuku

Otázkou je co bude reálné.
Magumi

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2012 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

smik napsal:
Super. Díky za příspěvky. Btw Magumi tvůj log sleduju a klobouk dolů
40 mi bude až příští rok Takže jsem mladík. Zdravotně se cítím v pohodě, nic nějak nebolí.
Cvičit jsem zamlada čvičil, ale žádnej velkej Rambo jsem nebyl. Tehdy jsme drtili brutální tréninky, ale jídlo bylo ubohost.
Po 20ti letech jsem se k tomu vrátil (kdysi jsem tady založil topic). Z sadla jsem se dostal na méně sadla.
Teď jsem dostal chuť trochu těch svalů nabrat a zvažuju jestli má cenu se na nějakej objem vůbec zaměřovat. Při mé výšce bych nepohrdl 80- s 15% tuku

Otázkou je co bude reálné.

Čím víc máš na sobě tuku, tím míň při nabírání rostou svaly (zase hormony), ideální je držet se při nabírání v rozmezí 10-15 procent tuku, což je taky hlavní důvod, proč se momentálně snažím shodit. Taky je k tomu prima článek: http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/general-philosophies-of-muscle-mass-gain.html.
smik

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2012 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík Magumi. Už to louskám.
Uvažuju, že si zajdu na nějakej BodyStat, či jak se to jmenuje, ať vím nějaká konkrétní čísla.
Fakt je ten, že tuku je pořád ještě dost.
Magumi

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2012 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli to chceš vědět opravdu přesně, doporučuju tohle: http://www.rtgsonografie.cz/rtg-sonografie/denzitometrie

Rychle na stránku:

Přejdi na: