Zaslal: út listopad 06, 2012 5:46 pm Předmět: Jedna ruka větší než druhá
Konkrétně by se jednalo asi jenom o biceps. Celkově mi ale přijde, že i levé křídlo je větší a při tréninku cítím víc levou stranu. Nevíte někdo, co s tím, aby se to srovnalo? Už jsem nahradil kromě benche všechny cviky ekvivalencí s jednoručkami, takže např. místo bicepsového zdvihu s obourční činkou jedu s jednoručkami, ale stejně mi přijde, že se ten rozdíl spíš prohlubuje. Např. když shybuji, tak taky cítím, že ta levá strana zabírá víc a jakoby jde napřed. Snažím se technicky všechno dělat správně. Těžko říct, jestli si toho všímají i jiní lidé, když mám třeba triko, ale mě to přijde, když se koukám do zrcadla, že tam ten rozdíl prostě je celkem viditelný.
Praveze ja by som skor cvicil s dlhou osou ako s jednoruckami. Ked napriklad robis bicepsovy zdvih, tak slabsia ruka maka viac (za predpokladu ze nenaklanas cinku na ziadnu stranu). Ale to je len taka moja uvaha, neviem ci to tak skutocne je
Zaslal: st listopad 07, 2012 10:22 am Předmět: Re: Jedna ruka větší než druhá
SIA napsal:
Těžko říct, jestli si toho všímají i jiní lidé, když mám třeba triko, ale mě to přijde, když se koukám do zrcadla, že tam ten rozdíl prostě je celkem viditelný.
- prestan cucet porad do zrcadla narcisi
- ano, nikdo nema nic jinyho na praci, nez si prohlizet, jestli ses dokonale symetrickej ... skus si vzit jednu pulku obliceje a zrcadlove ji preklop aby si dostal cely, naprosto symetricky oblicej - a uvidis to, co nikde v prirode neexistuje - symetrie je neprirozena..
- pokud v tom vidis problem, tak se snaz cvicit s jednoruckama, vzdy kazdou ruku zvlast napr. pullower nebo pritahy v predklonu a pod ..
Taky mám levou kozu větší než pravou a jsem pravák, pravý biceps zase větší než levý. To co mám větší umím víceméně lehce vědomě zatnout aniž bych musel hýbat končetinami, narozdíl od té druhý strany, takže to přisuzuju tomu nervovému spojení, je zkrátka lepší a proto ta část unese i větší tíhu a dostává lepší stimul. Vůbec mě to netrápí :- ))
ano, napr. ja delam pullower kazdou rukou zvlast - a ma to svuj duvod ...
promiň, to fakt slyším poprvé chtěl bych to vidět na živo
aha, tak to jsem netusil, ze je to takova abnormalita:)
delat pullover kazdou rukou zvlast, jsem vycetl zde na foru (ted to holt uz nenajdu), kde se resilo neco ohledne disbalance zad a tak vubec. ted polovinu cviceni venuju (snazim se) svalum, ktery jsem drive zanedbaval. snazim se zkouset nove a nove (pro me nove) cviky napr. stred tela, zadni delty, spodni a stredni trapez apod. a provedeni? proste necvicim tak, ze drzim jednorucku obema rukama, ale jen jednou (s polovicini vahou).
nic extra zajimaveho ..., ale kdyz tu "zahadu" chcete videt - tenhle pan to na pozadani odcvicil a natocil za me:
Mari.Shinzon napsal:
....................protoze delat Pullover na jednu ruku nema podle me moc smysl
a duvod?? musi byt naraz zapojeny obe ruce, aby .... aby co?? vysvetli
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru