Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak co nejlépe
předejít ztrátě svalové hmoty, když se za pár týdnů začnu připravovat na přijímačky, kde je běh na 3km (musím to dát pod 12 minut). Jelikož běh mám opravdu rád, tak běhávám celý rok docela často, teď momentálně např 2x týdně, občas 5km, občas 10km (5km většinou ráno na lačno, 10km většinou večer po tréninku před večeří). Minulý rok (jaro,léto) jsem běhával snad 5x týdně (při dietě, vždy ráno na lačno, bez žádných
bcaa) a ztratil jsem strašné množství svaloviny a i když jsem byl docela "rýslej", tak jsem si připadal, jak kdybych vyšel z vězení, kde jsem nedostával najíst. Prostě tím během jsem ztratil snad půlku svalové hmoty. Tento rok to chci změnit a chci si alespoň větší část hmoty udržet. Chystám se koupit
Smartlabs BCAA Hardcore 4:1:1 a
Olimp Glutamine Xplode 500g . Navíc mám doma ještě
Universal BEEF AMINO 400tbl. Protein mám během dne
Whey od FA a na noc mám od
Smartlabs micelar kasein . V
proteinech mám jasno kdy je brát, ale mohl by mi tu někdo poradit, jak brát ty amina a
BCAA? Nevím jestli je mám brát jak před/po tréninku a také před a po běhání, nebo stačí jen před a po běhu. Vážím momentálně 80kg (181cm), jídelníček mám kvalitní a do posilovny chodím 6x týdně (nedělě volno).
Glutamin beru po tréninku a před spaním. Samozřejmě multivitamín a vitamín C beru ráno před snídaní.
Jídelníček vypadá takto:
Snídaně: 150g vloček + 5 bílků a 2 žloutky
Svačina : 130g tuňák
/ 150g cottage + 3 žitné knackebroty racio + zelenina
Oběd: 150g kuřecího + 1 sáček rýže + zelenina
Svačina : 130g tuňák
/ 150g cottage + zelenina + někdy přidám 1/2 sáčku rýže
Po tréninku : 2 odměrky Whey
Protein + 6 plátku rýžových Racio
nebo půlka sáčku piškotů
nebo odměrka malty
Večeře : 200g kuřecího + zelenina