|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Forhill
|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:27 pm Předmět: Začínám s posilováním - jaký suplement pro začátečníka? |
|
|
Zdravím, začal jsem s pravidelným každodenním cvičením a posilováním. Především se soustředím na vrchní část těla - břišní svaly + ruce (bicepsy).
Nohy mám celkem slušné po 10ti letech hraní fotbalu. Začal jsem nějak formovat svoje tělo a chtěl bych zvíraznit hlavně břišní svaly a právě bicepsy.
Je mi 21 let a s přibližně 185cm, vážím "pouze" 73Kg.
Chtěl bych se zeptat o odbornou radu jak správně přibrat na váze a jaké k tomu použít správné suplementy. Jak jsem zmínil, cvičím doma i dvakrát/den + občas posilovna. Zajímalo by mě, jaký suplement pomůže začátečníkovy přibrat na svalové hmotě, popřípadě něco na energii a lepší regeneraci svalů.
Předem Všem moc děkuji za rady!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Lada78
Anonymní
|
Zaslal: čt březen 14, 2013 8:19 am Předmět: |
|
|
Nejlepsi suplement na prvni pulrok cviceni je osobni trener...
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: čt březen 14, 2013 8:55 am Předmět: |
|
|
"zvyraznit brisni svaly a bicepsy" + "spravne pribrat na vaze" (asi svaly teda myslim  )
Chces docilit 2 veci - redukce tuku soucasne s narustem svalove hmoty...jako 90% lidi tady na foru
Tva cesta nezacina v posilovne, ale v knihovne (na internetu), obchode a kuchyni... Nacti si co nejvice veci o strave pro sportovce, tudle praci za Tebe nikdo neudela. Snadna cesta k Tvym cilum IMHO neexistuje. Navic jsme kazdy jiny, takze co funguje u me nemusi nezbytne fungovat u Tebe... Ziskej informace, experimentuj (samozrejme muzes vynechat experimenty s veprovym sadlem, gothajem nebo pivem, to te k Tvemu cili nedovede  ) a poslouchej sve telo. Pokud budes mit perfektni stravu (nebo alespon vyhovujici), muzes pomyslet na trenink, kterym zajistis narust svalove hmoty. Na suplementy se zatim vykasli - zazracne prasky neexistuji. Kvalitni odpocinek Ti take zadny prasek nenahradi.
A co je to ta "vyhovujici strava"? No to je prave tezko rict, to si musis nacist / naexperimentovat sam. Kazdy mame jine telo, jinou chut (tedy jine preference surovin), jine moznosti stravovani, jine financni moznosti, jinou povahu / vuli (nekdo proste bez svych peti piv tydne neprezije ani kdyby se delo ja nevim co), atd...
K tomu treninku...verim, ze po 10 letech fotbalu mas slusne nohy. Ale netrenovat tvrde nohy Ti omezi svalove prirustky na zbytku tela (at zijou hormony, predevsim ty rustove  ). Soustred se na zakladni silove cviky (drep, MT, bench, military press, shyby) a k nim pridavej doplnkove cviky (biceps, bricho, triceps). Urcite se ale nevyhybej aerobce - prece jen chces redukovat tuk, takze proste musis spalovat energii v nem ulozenou.
A pokud jsi v silovem treninku zacatecnik, tak dobry trener Ti muze usetrit hodne problemu v budoucnu...v tom ma kolega nademnou bezesporu pravdu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt březen 14, 2013 5:08 pm Předmět: |
|
|
Nejlepší suplement je kvalitní hovězí, vepřový, zvěřina, ryby, drůbež, vejce, ořechy a zelenina, ale to asi nechceš slyšet ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: pá březen 15, 2013 10:35 am Předmět: |
|
|
| Oddo napsal: | Kdybych dostal za každého začátečníka, který sem přijde a napíše, že má slušné nohy z fotbalu, alespoň 5kč tak je ze mě dneska už milionář |
jak ja tohle miluju
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: čt březen 21, 2013 2:34 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Forhille,
nejlepší v začátku je osobní trenér, protože celý proces nabírání je tak komplexní věc (od provedení cviku, rozdělení tréninku, délky sérií, počty opakování zátěž a další a další věci.), že se ji sám budeš učit několik let.
neexistuje žádná tajemná látka po které ti budou růst svaly samy od sebe.
takže dvě možnosti - trenér a během několika týdnů se začne něco dít, nebo vlastní cesta, která může trvat několik let a stejně se kolikrát nedobereš výsledku :)
GL.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt březen 21, 2013 6:16 pm Předmět: |
|
|
| Bomberguy napsal: | Ahoj Forhille,
nejlepší v začátku je osobní trenér, protože celý proces nabírání je tak komplexní věc (od provedení cviku, rozdělení tréninku, délky sérií, počty opakování zátěž a další a další věci.), že se ji sám budeš učit několik let.
neexistuje žádná tajemná látka po které ti budou růst svaly samy od sebe.
takže dvě možnosti - trenér a během několika týdnů se začne něco dít, nebo vlastní cesta, která může trvat několik let a stejně se kolikrát nedobereš výsledku :)
GL. |
tohle nema cenu resit, bude to nejaky srandista
za tyden si to neprisel precist
takze ho to patrne zase tak moc nezajima _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|