Zaslal: ne únor 24, 2013 12:59 pm Předmět: Jednotlivé cviky
Dobrý den,
Je mi 14 let a většinou cvičím doma bodyweight cviky plus neco s kotoučem za poslední pul rok jsem se už vubec nezlepšoval a progress uplně na nule.
Tak jsem začal chodit do posilovny 1-2x tydně- je nějaký cvik,kterému bych se měl vyhíbat a naopak,který bych měl praktikovat?Nechcii nějaký cvičební plán ale naopak třeba příklad cviku, který vzhledem k tak nízkém věku nebude škodlivý a bude progresivní?
Předem dik za odpověd.
Škodlivý nebude žádný, pokud ho budeš dělat s přiměřenou váhou a dobrou technikou. A ta dobrá technika je právě obvykle kámen úrazu, takže by bylo ideální, kdybys mohl alespoň na několik tréninků investovat do dobrého trenéra.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
@Cored: Cizo má recht. Případně pokud chceš zůstat u bodyweight, je tam spousta možností, jak se zlepšovat dál. Doporučuju sehnat si knihu Convict Conditioning, je tam perfektní tréninkovej plán s progresivníma variantama základních BW cviků (klik, dřep, stojka, most, přednos, přítah na hrazdě). Když ovládneš precizně BW cviky, zesílíš a získáš kontrolu, komplexní cviky s železem pak pro Tebe budou jako druhá přirozenost...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru