Zdravím,
už delší dobu jsem návštěvníkem tohoto fóra, ale až dnes jsem se odhodlal zaregistrovat a poradit se, co zvolit pro příští 3-4 měsíce.
Je mi 18 let. Vysoký jsem 183 cm. Momentálně vážím 86 kg, ale od předminulého pátku jsem začal brát
kreatin a ten mi zvedl váhu tak o 2-3 kila.
Cvičím od července, ale předtím jsem dělal 6 měsíců box a po měsíci jsem přešel na thaibox (skončil jsem z časových důvodů, ale kdybych pokračoval, tak se vrátím na box, ten mě bavil o mnoho více). V době předtím jsem střídavě posiloval (doma), ale vždy mi to vydrželo třeba tak 1,5 měsíce. Před týdnem jsem dojel korte a moje maximálky z minulého týdne jsou:
bench-press - 92 kg (tam bych se chtěl zlepšit)
dřepy - 125 kg
mrtvý tah - 172 kg
Jak jsem už zmínil tak beru
kreatin (tohle je poprvé, dřív jsem jej nikdy nezkusil) a po tréninku si dávám
protein (Syntrax Matrix). Pokud je teplo tak chodím běhat cca tak na 1 hodinu. Přes léto chodím pravidelně každý den, občas se stane že i dvakrát za den.
Korte byl vlastně můj první trénink, který jsem dojel kompletně celý. Dřív sem posiloval spíše podle sebe, na co jsem se zrovna cítil, ale moje chyba byla že jsem jel většinou na mě moc s vysokými váhami a tak jsem se nezlepšoval. U korte jsem se naučil hlavně techniku u malých váh a maximálky se mi za 5 týdnů (jel jsem o jeden týden delší korte) zvedly následovně:
Bench press - 12 kg
Dřepy - 10 kg
Mrtvý tah - 15 kg
Několikrát jsem se pustil do TBT, ale nikdy jsem jej nedojel.
Stravu nemám naplánovanou ale pokud to jde tak se snažím vybírat, tak aby obsahovala co nejvíce sacharidů a bílkovin. Tuku poté co nejméně.
Obyvklá strava:
Snídaně v 6:30 - 4 dcl mléka + granko (ráno nejsem příliš schopný jíst)
Svačina v 10:00 - ve škole - obvykle dva chleby na sobě se šunkou a sýrem
Oběd v 14:00 - školní - ten neovlivní, ale vybírám vždy maso
Svačina v 16:00 - zase chleba s něčím - dřív jsem jedl častěji cottage nebo tuňáka ale teď už ne
Večere v 19:00 - po tréninku teplé jídlo, napříkald maso s kuskusem nebo s rýží a když nestíhám tak vločková omeleta se sýrem a kečupem (tohle opravdu doporučuji, poprvé jsem to viděl u Oldy Šádka a stojí to za to!

) + odměrka
proteinu s mlékem/vodou
- v netréninkový den buďto zmiňovaná vločková omeleta, nebo chleba s něčím
Večerní dezert v 21:00 - 250g tvarohu s troškou
proteinu a mlékem
Dřív jsem byl strašně na sladké ale za poslední 2 roky jsem se to odnaučil a téměř vůbec jej nejím.
Moje otázka je, jaký trénink zvolit teď? Zaměřoval jsem se až do teď převážně na sílu a objem mě nezajímal, ale uvažuji, že bych to mohl zkusit naopak. Nejvíc mě ale asi "láka" dieta. Sice si myslím, že svaly už na sobě oproti vrstevníkům určitě mám, ale bude tam i větší procento tuku (zase né nic obrovského). Nejde mi o žádnou plážovou formu, ale když už posiluji, tak by to mohlo na mě i jít vidět

. Navíc mě baví sport a i u běhu by mi pomohlo, kdybych byl o nějaké to kilo lehčí. Bohužel shazuji opravdu těžce, to co sním tak přiberu a to doslova. Abych se udržel na své současné váze tak na sebe čas od času musím být přísnější abych to nějak vyrovnal.
Přečetl už jsem cca 10 tréninkových plánů, ale nic mi to neříká. Líbilo se mi docela i HST a uživatelé to dokonce doporučovali, ale odrazuje mě tak velká škála cviků. Jsme tomu ochotný dát opravdu hodně, ale potřeboval bych nasměrovat, jak neztratit sílu a zároveň shodit i nějaké to kilo a hlavně jaký trénink vybrat pro tohle vybrat.
Za každou radu budu moc vděčný