|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
69er
|
Zaslal: st březen 13, 2013 3:52 pm Předmět: Vliv žvýkání na vstřebávání |
|
|
Vím, že nadpis působí trochu vtipně, ale napadla mě tahle otázka. Myslíte si, že opravdu pořádné rozžvýkání jídla, dejme tomu 20x každé sousto, má nějaké měřitelný vliv na lepší fungování zažívání a tím pádem i využitelnost živin?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
blazen
|
Zaslal: st březen 13, 2013 3:59 pm Předmět: |
|
|
takovy starosti bych chtel mit...
|
|
| nahoru |
|
 |
Chuckis
|
Zaslal: st březen 13, 2013 4:01 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
69er
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st březen 13, 2013 4:05 pm Předmět: Re: Vliv žvýkání na vstřebávání |
|
|
Co jsem tak četl, tak alespoň u o ořechů, pokud je pořádně rozžvýkáš, by se měla zvýšit stravitelnost. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st březen 13, 2013 5:18 pm Předmět: Re: Vliv žvýkání na vstřebávání |
|
|
| 69er napsal: | | Vím, že nadpis působí trochu vtipně, ale napadla mě tahle otázka. Myslíte si, že opravdu pořádné rozžvýkání jídla, dejme tomu 20x každé sousto, má nějaké měřitelný vliv na lepší fungování zažívání a tím pádem i využitelnost živin? |
Takovéhle žvýkání jako kráva má vliv na snížení pocitu hladu, co vím.
Ale jinak, samozřejmě to vliv má. Rozmělnění potravy je jedna ze součástí řádného využití živin. Pokud potrava není pořádně rozmělněná, je ztíženo i její trávení v žaludku a následně ve střevech. Nicméně, na pořádné rozmělnění by mělo stačit pár kousnutí. Když to budeš kousat půl hodiny, stravitelnost nezvýšíš
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|