Zaslal: st březen 20, 2013 4:50 pm Předmět: Problém při mrtvole
Zdravíčko, bohužel potřebuju poradit s jistým problémem, který se u mě vyskytlun při cvičení mrtvého tahu - píchání v pravé kyčli. Začalo to asi před týdnem a půl, když jsem cvičil s prozatím maximální váhou - 90kg a pořád to nepřešlo, dokonce to trochu píchá i při chůzi. Na druhou stranu jsem ale zjistil, že když MT cvičím s víc rozkročenýma nohama, tak tu kyčel při samotném cvičení necítím. Má s tím někdo zkušenosti?
může být způsobeno disbalancí mezi svaly na pravé a levé straně těla.
Mám občas (momentálně aktuálně) podobný problém. Kdysi jsem měl zranění vazů levého kolene a mám u dřepu i mrtvoly tendenci zatěžovat více pravou nohu, navíc u mrtvoly to způsobuje tendenci k určité rotaci trupu na dotahu. Vzhledem k tomu, že tahám od spoda dost z nohou, tak pravá kyčel občas zlobí.
Akorát u mě větší rozkročení znamená ještě větčí problémy s kyčlemi, ale to je způsobeno slabými a zkrácenými hamstringy.
Zkus zařadit nějaké cviky u kterých zatěžuješ spodek těla zvlášť pravou a levou stranu. Teď zrovna jsem četl nějaké doporučení na bulgarian split squat jako ideální cvik na protažení spodku těla, eliminaci zkrácení a odstranění disbalancí.
Já měl podobný problém cca 3 měsíce zpátky. Problém jsem samozřejmě ignoroval, a tak se následně zhoršil a já musel navštívit ortopeda. Ten mi pak dal pěknou injekci do kloubu v pánvi a 2 týdny jsem bral Nimesil, abych odstranil zánět. Musím říct, že docela to pomohlo, ale i teď to po mrtvolách cítím.
_________________ Each step I take
May it hurt may it ache
Leads me further
Away from the past
Zaslal: st březen 20, 2013 6:08 pm Předmět: Re: Problém při mrtvole
69er napsal:
Zdravíčko, bohužel potřebuju poradit s jistým problémem, který se u mě vyskytlun při cvičení mrtvého tahu - píchání v pravé kyčli. Začalo to asi před týdnem a půl, když jsem cvičil s prozatím maximální váhou - 90kg a pořád to nepřešlo, dokonce to trochu píchá i při chůzi. Na druhou stranu jsem ale zjistil, že když MT cvičím s víc rozkročenýma nohama, tak tu kyčel při samotném cvičení necítím. Má s tím někdo zkušenosti?
Pokud tě to bolí stále i při chůzi, musíš k doktorovi. Nikdo jiný ti v tomhle neporadí. Ono to může přejít samo. Jenže to také může přejít do chronické fáze, což není nic co bych riskoval. Návštěva doktora ti vezme dvě hodiny, což je čas který se vyplatí obětovat.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru