Korte

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Korte  Úvodní stránka -> Trénink -> Korte
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jirka160

PříspěvekZaslal: st březen 20, 2013 9:10 am    Předmět: Korte Odpovědět s citátem

Od příštího bych chtěl cvičit trénink Korte. Jednou jsem ho už cvičil, ale pouze 2 týdny (ve 3.mě postihla nemoc a přetrhala trénink). Chci se teda zeptat na stanovení správné váhy, protože všude se píše něco jiného. Např. na kulturistika.net, se píše, že se má začít se 70% ze svého maxima a tady na ronnie zase, že se má začít s 58% z předpokládaného maxima po dokončení Korte. Těch 70% na začátku a zhruba 90% na konci 4týdenního cyklu mi přijde dobrý, ale těch 58% a nakonci jen 64%? Jak jste tenhle trénink cvičili vy? Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAST3R

PříspěvekZaslal: st březen 20, 2013 10:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Od Freimena, takže těch 70%.
nebuzardar

PříspěvekZaslal: st březen 20, 2013 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no ja som mal co robit aj pri tych 58% a hlavne si treba uvedomit, ze tie prve 4 tyzdne ide o objemovu fazu, teda pocet serii je sice napisany v rozmedzi 5 - 8, ale 8 serii urobi urcite lepisu sluzbu a ked sa nad tym teda tak zamyslis, ze robis velku trojku 8x5 (6 bench)plus nejake doplnky, a ak si nahodou este nic podobne neskusal, tak budes mat velku chut po 5. serii nalozit este menej jak 58%
Freimen

PříspěvekZaslal: st březen 20, 2013 11:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

já si myslím, že je velká chyba cvičit 3x týdně vše 8x5, to je o zranění/přetrénování spodních zad, to si mohou dovolit akorát jedinci, kteří mají již s fullbody zkušenosti a pak samozřejmě ano, ale ne pro nováčka...hodně se mi osvědčilo naopak jet i některé dny např. jen 3x6 partii na kterou se nesoustředím (např. D) v den, kdy dělám 8x5 napřu u MT a 5x5 u benche.

Nicméně tu váhu nezkoušet dle maximálek, ideální je začít s váhou, se kterou uděláš pohodlně 10 - 12 opakování (vždy je lepší to na začátku podseknout, ať máš kam zvyšovat). Na druhou stranu to nejde říci obecně, kluk který je junior a chystá se už 3 roky na závody a maká tvrdě by najednou z 58 % 5x5 příliš mnoho neměl, tak je třeba tu intenzitu nastavit nejméně od 65 %.

Rád bych o tom napsal článek na mainweb, myslel jsem si, jak budu v pracovní neschopnosti produktivní a zatím jen ležení, seriály a Tomb Raider, nemůžu se na psaní soustředit
nebuzardar

PříspěvekZaslal: st březen 20, 2013 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no tak to by bol super clanok
spekounP

PříspěvekZaslal: st březen 20, 2013 2:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Korteho jsem jel minulý rok
nastavený maxka jsem měl
dřep 210kg (max +10kg)
mrtvola 260kg (max + 10kg)
bench 140kg

končil jsem ve 4.týdnu dřep cca 5x5x160 (což je cca 75%)
mrtvola 5x5x200kg (cca 76%)
a bench už si nepamatuju
Skončil jsem totálním přetrénováním, takže si myslím, že 58% na začátek a 64% (max 70%) na konci je tak akorát.

vůbec si neumím představit, že bych začal hned na 70% v 1.týdnu a odjel to 3xtýdně dřep, mrtvola, bench s tím, že bych měl končit v posledním týdnu na 85-90%. Nevěřím, že existuje někdo kdo to takhle dá.

Jinak s 90% reálnýho maxka se dá odjet maximálně 3x3 a to ještě při frekvenci 1x týdně.
Jirka160

PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Včera jsme si byli se sparingem zkustit svoje maxima na dřepu, mrtvole i benči a konkrétně moje jsou SQ-135kg, BP-75kg, DL-115kg. Někde jsem četl, že když zvedám tak málo, tak pro mě vůbec Korte není, ale zase jinde, že Korte je nejlepší právě pro nabrání hmoty. Kolik bych podle vás teda měl začít v tom 1. týdnu?
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka160 napsal:
Včera jsme si byli se sparingem zkustit svoje maxima na dřepu, mrtvole i benči a konkrétně moje jsou SQ-135kg, BP-75kg, DL-115kg. Někde jsem četl, že když zvedám tak málo, tak pro mě vůbec Korte není, ale zase jinde, že Korte je nejlepší právě pro nabrání hmoty. Kolik bych podle vás teda měl začít v tom 1. týdnu?

SQ- 95kg
BP- 52,5kg
DL- 80kg
Jirka160

PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Filip Vaško napsal:
Jirka160 napsal:

SQ- 95kg
BP- 52,5kg
DL- 80kg

Nemám radši začít na těch 60%, takže SQ-90, BP-47,5 a DL- 75?
Jednou už jsem Korte jel, ale asi špatně, protože začal tak, že budu cvičit s tím, co 5x vůbec zvednu...
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 9:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka160 napsal:
Filip Vaško napsal:
Jirka160 napsal:

SQ- 95kg
BP- 52,5kg
DL- 80kg

Jednou už jsem Korte jel, ale asi špatně, protože začal tak, že budu cvičit s tím, co 5x vůbec zvednu...

Podle mě když dáš dostatečné pauzy mezi sériemi tak zvládneš úplně v pohodě 70%.
Jirka160

PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Filip Vaško napsal:
Jirka160 napsal:
Filip Vaško napsal:
Jirka160 napsal:

SQ- 95kg
BP- 52,5kg
DL- 80kg

Podle mě když dáš dostatečné pauzy mezi sériemi tak zvládneš úplně v pohodě 70%.

Tak jako 1.týden určitě, ale co ty další, to už nepůjde přihazovat těch 2,5 nebo 5kil ne?
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč by to nešlo, ten progres u Korte si myslím že bude obrovskej, když to pojedeš tak jak máš. 1+1.

u BP das treba jen 2,5kg
u ostatnich treba 5kg, uvidis sam
Jirka160

PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oka, díky :-)
Jirka160

PříspěvekZaslal: st březen 27, 2013 6:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska jsme cvičil 2. trénink Korte a zatím teda hodně lehký, je to normální? Jo a ještě se chci zeptat, tenhle týden jsme cvičili po-st-pá, ale od příštího týdně budeme cvičit út-čt-so, bude vadit, když po pátečním tréninku budou 3 dny volna od posilky? Nenaruší se tím nějak trénink?
Actory

PříspěvekZaslal: st březen 27, 2013 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, jestli je to dobré, to zatím asi nejde posoudit, uvidíš v druhém týdnu, pokud ti i ten přijde hodně lehký, něco bude asi špatně. A ne, nevadí, když budou tři dny volna, jestli máš v plánu dojed korte tímto způsobem, je to úplně jedno, klidně to můžeš i občas přehodit, když budeš cítit, že tělo potřebuje víc odpočinku :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: