|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Dio Cassius
|
Zaslal: so březen 30, 2013 2:13 pm Předmět: silový trénink a regenerace CNS |
|
|
Ahoj,
máte někdo nějaké zkušenosti a pozitivní výsledky s třítýdenním tréninkem s vysokou intenzitou ( 3RM až 1RM) u vícekloubních cviků ( bench, mrtvola, dřep, silové přemístění, pushpress, těžké tlakové cviky) a následným zařazením týdenního odpočinku sloužícího k regeneraci? Jde mi o to, že trénovat dlouho s těžkými vahami asi nejde ( bez AS) a CNS asi dostává pěkně na prdel.
Nevím, jestli je vhodné zařadit další těžký trénink, když jsem silově "na vrcholu" a mohl bych se potencionálně dál zlepšovat, ale cítím již trochu mírnou únavu nebo týden vynechat a pořádně se zregenerovat?...Na druhou stranu mi není zrovna příjemné ty tréninky ukončovat, když mi to docela jde a představa, že se týden se budu jen tak "flákat" taky není moc OK.
Vím, že něco podobného doporučoval CIZO v jednom ze svých článků, ale chtěl bych znát, jestli někdo nemá nějaké konkrétní zkušenosti v nárůstu síly v rámci např. 2 - 3 měsíců při tomto cyklování.
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Novic
|
Zaslal: so březen 30, 2013 6:16 pm Předmět: |
|
|
hloupej dotaz, pokud si dáš tejden pauzu, síla bude přinejmenším stejná, ne-li větší...
|
|
| nahoru |
|
 |
ikski
|
Zaslal: so březen 30, 2013 7:41 pm Předmět: |
|
|
Po mesici pauzy vetsinou prvni trenink nasekas PRka.... Klidne si dej tejden off nic tim nezkazis
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: so březen 30, 2013 7:48 pm Předmět: |
|
|
Pokud jsi unavenej dal bych týden deload fázi a pak týden pauzu. Deload znamená více sval zatížit jet na 110% třeba GVT, hodit tu pauzu a pořádně se nadlábnout. To je osvědčenej recept.
|
|
| nahoru |
|
 |
Arantir
|
Zaslal: so březen 30, 2013 9:56 pm Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | | Pokud jsi unavenej dal bych týden deload fázi a pak týden pauzu. Deload znamená více sval zatížit jet na 110% třeba GVT, hodit tu pauzu a pořádně se nadlábnout. To je osvědčenej recept. |
Co to radis? deload = ubrat,nie pridat! deload week je tyzden (kludne aj dva) kedy si maju svaly oddychnut,zregenerovat, nie tam sekat dalsiu vahu navyse
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: so březen 30, 2013 10:26 pm Předmět: |
|
|
| Arantir napsal: | | shooter napsal: | | Pokud jsi unavenej dal bych týden deload fázi a pak týden pauzu. Deload znamená více sval zatížit jet na 110% třeba GVT, hodit tu pauzu a pořádně se nadlábnout. To je osvědčenej recept. |
Co to radis? deload = ubrat,nie pridat! deload week je tyzden (kludne aj dva) kedy si maju svaly oddychnut,zregenerovat, nie tam sekat dalsiu vahu navyse |
jako já to myslel jako zařadit na týden GVT podle feimena jak píše...blbě jsem to napsal
Edit: pro upřesnění, jedeš ještě intenzivněji (na 110%) s menší váhou
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: so březen 30, 2013 10:58 pm Předmět: |
|
|
nemuzu si pomoc, ale taky mi to pride uplne nevhodny  (a to i po editu)
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne březen 31, 2013 2:37 pm Předmět: |
|
|
Podle mě záleží na okolnostech - jak jsi trénovaný, jak regeneruješ, atd. Mě osobně víc vyhovují delší cykly, tak tříměsíční, týdenní přestávka mě vždycky vykolejí a pomalu se dostávám zpátky. Nejspíš to budeš muset zkusit a uvidíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne březen 31, 2013 3:06 pm Předmět: |
|
|
Ked uz chces nejaku rutinu tak by som riesil nejaku osvedcenu. Napriklad wendler 531. Preriodizacia je tam vyriesena a je tam aj strategicke zhorsenie kazdy stvrty tyzden. Wendler k tomu pise ze deload nezaradovat resp. Odlozit jedine v pripade ze sa vezies na velmi uspesnej vlne osobakov a bola by skoda to nevyuzit. Inak vzdy zaradovat aj ked necitis unavu. Poculi sme slovo wendlerovo. Amen
|
|
| nahoru |
|
 |
Dio Cassius
|
Zaslal: ne březen 31, 2013 4:29 pm Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | | Odlozit jedine v pripade ze sa vezies na velmi uspesnej vlne osobakov a bola by skoda to nevyuzit. Inak vzdy zaradovat aj ked necitis unavu |
Díky za smysluplnou odpověď., tohle mě zaujalo
O Wendlerově principu 5/3/1 jsem už něco četl na t nation. Z těch různých rutin se mi zamlouvá asi nejvíc, budu si to ale muset pravděpodobně trochu poupravit
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|