|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
johndelamax
|
Zaslal: pá květen 23, 2014 12:41 pm Předmět: cviky potřebné na stojku |
|
|
existují nějaké dobré cviky na posílení svalů potřebných pro stojku na rukou? případně i krku když tak, protože citím, že jej mám slabý když dělám stojku na hlavě...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jirka24xx
|
Zaslal: so květen 24, 2014 7:26 pm Předmět: Re: cviky potřebné na stojku |
|
|
| johndelamax napsal: | | existují nějaké dobré cviky na posílení svalů potřebných pro stojku na rukou? případně i krku když tak, protože citím, že jej mám slabý když dělám stojku na hlavě... |
tak delas stojku na hlave nebo na rukach ? ted to nejak nechapu a nejlepsi cvik na posileni svalu potrebnych pro stojku je stojka
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so květen 24, 2014 7:50 pm Předmět: |
|
|
super je HSPU (googluj)
jak das 10 striktnich, tak pro tebe bude stojka "piece of cake" jak rikame my, latinici _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: ne květen 25, 2014 7:58 am Předmět: |
|
|
konečně mi docvaklo co to HSPU je  (předpokládám, že hanstand push up)
Ale nemyslím si, že je to nutně potřeba (ovšem určitě dobrej doplněk), já jsem třeba uplně hrozně v těch klikách marnej ale ve stojce dokážu vydržet tak půl minuty. Neumim ale stát na místě, nebo teda jenom chvilku, potom to musim dorovnávat, nebo si najít nějaký směr a tím jít.
Podle mě by mohly stačit jenom výdrže ve stojce s oporou+trénování někde na trávě ať to moc nebolí.
Já jsem se teda dopracoval do stavu ve kterém jsem díky tomu, že jsem to pořád zkoušel na zahradě a padal a zkoušel a padal a zkoušel a padal a časem to přišlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
pruzicka
|
Zaslal: út září 23, 2014 9:28 pm Předmět: Re: cviky potřebné na stojku |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
johndelamax
|
Zaslal: st říjen 01, 2014 9:03 pm Předmět: |
|
|
děkuji moc pane Růžičko, fakt skvělé články
EDIT:
dovolil bych si jednu poznámku - polemiku: dětská pružnost zápěstí podle mého mínění není dosažitelná pro dospělého. Pokud si pamatuji z biologie, tak děcka mají "kosti" v podstatě z chrupavky (nebo víc z chrupavky) a postupně jim kostnatějí. Tudíž nedovozoval bych přirozenost nějaké polohy kloubu u dospělého z toho, že je to tak v pohodě u dětí. Ale články se mi stále líbí :-)
EDIT2:
otevřená ramena jsou jako vykloubená? _________________ BP 50 kg, SQ 53 kg, DL 40 kg
|
|
| nahoru |
|
 |
pruzicka
|
Zaslal: čt říjen 02, 2014 7:03 am Předmět: |
|
|
| johndelamax napsal: | děkuji moc pane Růžičko, fakt skvělé články
EDIT:
dovolil bych si jednu poznámku - polemiku: dětská pružnost zápěstí podle mého mínění není dosažitelná pro dospělého. Pokud si pamatuji z biologie, tak děcka mají "kosti" v podstatě z chrupavky (nebo víc z chrupavky) a postupně jim kostnatějí. Tudíž nedovozoval bych přirozenost nějaké polohy kloubu u dospělého z toho, že je to tak v pohodě u dětí. Ale články se mi stále líbí :-)
EDIT2:
otevřená ramena jsou jako vykloubená? |
No, to je zajimava myslenka : "oteverena ramena jsou vykloubena". Ne, pojmem otevrena ramena bych oznacil ramena s dobrym rozsahem, ktery je pro stojku potreba. Zvedni ruce nad hlavu a pokud je mas v uhlu 180stupnu k telu, tj. je to jedna linie, pak jsou to ramena otevrena. Zkus to ale u steny, zady ke stene. paty na stenu, cela zada (cela) pritisknout a pak zvedni ruce nad hlavu. pokud je v klidu das do linie, pak mas "otevrena" ramena.
Ramenni kloub neni nastaveny na vic nez 180 stupnu (i kdyz to jde), takze ta linii uplne staci :)
Jinak je tam dalsi clanek o pozice rukou ve stojce http://www.petrruzicka.com/blog/pozice-rukou-ve-stojce/
|
|
| nahoru |
|
 |
pruzicka
|
Zaslal: čt říjen 02, 2014 7:31 am Předmět: |
|
|
Co se tyka toho rozsahu, mate jiste pravdu. Ono je neco jineho dite, kteremu je rok, dva, pet a sest. Vsechno je pro dospeleho dite :)
My jsme nicmene v druhem extremu - protoze uz nejsme deti, tak mame "jakoby" nemit rozsah a hezky tuhnout. Coz je spatne.
|
|
| nahoru |
|
 |
pruzicka
|
Zaslal: čt říjen 02, 2014 8:46 am Předmět: |
|
|
Jinak co se tyka toho posileni svalu na stojku - stojka. nic jineho neni potreba, hodi se, to urcite, ale hlavne se clovek musi udrzet ve stojce u steny.
HSPU jsou super, ale pro udrzeni stojky rozhodne nejsou potreba. A tim myslim HSPU u steny, ty prave kliky ve stojce, tj. ve stojce bez steny, to prijde mnohem pozdeji :)[/youtube]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|