| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
poklop789

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
shooter

|
Zaslal: po duben 08, 2013 11:01 pm Předmět: |
|
|
je to prospěšný rostlinný tuk
|
|
| nahoru |
|
 |
blikk
|
Zaslal: pá duben 19, 2013 3:05 am Předmět: |
|
|
Tohle by mě docela zajímalo... totiž četl jsem mockrát o kokosu a někde se píše, že naopak nemá ty zdravé tuky co ostatní ořechy, jinde zase že ano... nevim moc co si o tom myslet... a taky by mě zajímalo jak je na tom třeba mák. Obsahuje hodně vápníku a díval jsem se i celkem dost bílkovin a samozřejmě tuky, ale to jsuo taky ty "dobré"? Pokud ano, pak je to totiž doslova ideál - cenově mnohem lepší než ořechy, vápník, bílkoviny.... ale nikdy ho tady v jídelácích nevídám. I ten kokos je levnější než ořechy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 19, 2013 7:23 am Předmět: |
|
|
Mák obsahuje dost kyseliny šťavelové, ve velkém se to jíst určitě moc nedá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jenda66

|
Zaslal: pá duben 19, 2013 11:05 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Mák obsahuje dost kyseliny šťavelové, ve velkém se to jíst určitě moc nedá. |
Ale teoreticky posypat si s kokosem a makem vecerni tvaroh nemusi byt na skodu ne ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 19, 2013 1:13 pm Předmět: |
|
|
| Jenda66 napsal: | | Deadlift napsal: | | Mák obsahuje dost kyseliny šťavelové, ve velkém se to jíst určitě moc nedá. |
Ale teoreticky posypat si s kokosem a makem vecerni tvaroh nemusi byt na skodu ne ? |
Tak o nějakém posypání jsem nehovořil.
To by musely být dekagramy máku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: pá duben 19, 2013 3:40 pm Předmět: |
|
|
tohle sem nedavno postoval jinam..
Nechte se zmanipulovat globálními demagogy.
Mýtus 1
Kokosový olej vyvolává nemoci srdce a cév.
Nejhloupější lež
Kokosový olejje surový, přírodní, neupravený, není hydrogenovaný.
Veškeré hydrogenované průmyslové, chemicky zpracované oleje (sójové boby, obilí, kokosový ořech, a tak dále)
obsahují trans mastné kyseliny . Až tyto nepřirozené mastné kyseliny způsobí všechny druhy zdravotních potíží,
včetně srdeční choroby.
Mýtus 2
Kokosový olej je stejný jako živočišný tuk
Zásadní rozdíl Kokosový olej má střední řetězce, MCFA a živočišný tuk dlouhé řetězce LCFA.viz dále.
Mýtus 3
Kokosový olej je bohatý na cholesterol
Kokosový olej nemá žádný cholesterol. Lidé, kteří konzumují velká množství kokosového oleje jako Polynésané,
Indové, obyvatelé Srí Lanky a Filipín mají nízký cholesterol.
Mýtus # 4
Částečně nasycené oleje jsou nejlepší a nejbezpečnější
Částečně nasycené tuky jsou původci tělesných zánětů a civilizačních nemocí.
http://www.omega369.cz/kokosovy_olej.pdf _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá duben 19, 2013 4:26 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | tohle sem nedavno postoval jinam..
Nechte se zmanipulovat globálními demagogy.
|
A když je něco vychvalované, zamyslete se nad tím kdo a proč vám to chce prodat ...
Vážně, tyhle vlny "tohle je zdravé, to papejte" mě dost nudí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: pá duben 19, 2013 4:34 pm Předmět: |
|
|
postoval sem to tehdy hlavne v reakci na nekoho, kdo kok. tuk povazoval za nejvetsi zlo  neni problem si najit stejny info z nezavislyho zdroje.. _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: pá duben 19, 2013 4:37 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | A když je něco vychvalované, zamyslete se nad tím kdo a proč vám to chce prodat ...
Vážně, tyhle vlny "tohle je zdravé, to papejte" mě dost nudí. |
Afrika bude hlavním vývozcem kokosů a ovládne tak celý svět nebo jaký jiný ďábelský a absurdně komplikovaný plán v tom máme hledat?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá duben 19, 2013 4:55 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | postoval sem to tehdy hlavne v reakci na nekoho, kdo kok. tuk povazoval za nejvetsi zlo neni problem si najit stejny info z nezavislyho zdroje.. |
Je problém rozpoznat nezávislý zdroj. To co jsi postnul je příspěvek paranoika konspiračních teorií, který se to navíc pokouší prodávat.
Nebudu se tu hádat o prospěšnosti kokosového oleje. Jde mi o formu toho co jsi postnul, která je skutečně mizerná.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: pá duben 19, 2013 5:09 pm Předmět: |
|
|
mablung: no tak se treba poser  podle me ta mizerna forma obsahuje dostatecny informace o kok. tuku, jestli chces muzes venovat x hodin casu na hledani lepsi formy sdeleni stejnych informaci, pak tim muzem klidne nahradit tu mnou postnutou mizerii..
frozz: ja uz se dobrovolne sam testuju _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |