|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Marki

|
Zaslal: po květen 20, 2013 8:56 am Předmět: Hormonální odezva po dřepu |
|
|
Ahoj, nemáte tušení, jestli pokud v tréninku pojedu dřepy ( přední nebo zadní, popř. na Hackenu, MP) spíše s lehčí vahou, většinou je dávám v tréninku jako "cvik do pauzy", čili pokud jedu záda, mezi seriema "si odskočím" na 10 dřepů s cca 45 kg velkou osou, těch dám celkem tak 6 serií..
tréninky mám postavený:
1.den: záda ( 5 cviků), biceps+triceps 2 cviky, v pauzách nohy- hluboký dřep, výpady, břicho, občas se taky napiju:-)
2.den: prsa 3 cviky, ramena 3 cviky + v pauzách dřepy čelní, hacken, leg press.
Nejezdím ty nohy do max, spíš jen na tvarování, dávám totiž skoro každý den spinnera na těžko, nebo kolo venku do kopců, takže je makam celkem dost. Jsem holka a nechci mít konve.
Tak mi zajímá, jestli tokový systém bude mít alespoň nějakou odezvu na růstový hormon, nebo jsou takové tréninky co se týká tvorby svalů totálně zbytečné...? Díky za info
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bara

|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: po květen 20, 2013 10:14 am Předmět: |
|
|
Pokud to děláš už roky a nic se nestalo, tak to asi nebude to pravé. Podle mě stačí odjet nohy 1x týdně, ale opravdu pořádně,žádný jen tak mezi sériema.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: po květen 20, 2013 11:03 am Předmět: |
|
|
| Humanic145 napsal: | | Pokud to děláš už roky a nic se nestalo, tak to asi nebude to pravé. Podle mě stačí odjet nohy 1x týdně, ale opravdu pořádně,žádný jen tak mezi sériema. |
Asi tak.Tohle je podobný princip jako u mladých borců, kteří ve snaze mít pracky jako Arnold pro jistotu šoupnou bicák mezi každej cvik v každým tréninku.A ono nic
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 20, 2013 11:12 am Předmět: |
|
|
osobne si myslim, ze zalezi na intenzite
na holku je 10x45kg v hlubokem drepu moc pekne
ale pokud to chces na hormonalni odezvu, zkusil bych ubrat opakovani a prihodit na cinku
apropos, kolik treningu mas tydne?
EDIT pro Baru: videl jsem u nas ve fitku dva takove
dali si na cinku po dvacetikilovem kotouci (celkem i s osou 60kg) a prinesli dvacetikilove JC
vzdycky udelali cca 10 pokrceni v kolenou a pak silenou technikou premistovali (to se ani neda rict zvedali) jednorucky od pasu k ramenum _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: po květen 20, 2013 11:49 am Předmět: |
|
|
[quote="Peter Ustinov"]osobne si myslim, ze zalezi na intenzite
ale pokud to chces na hormonalni odezvu, zkusil bych ubrat opakovani a prihodit na cinku
Tyhle tréninky jedu ut-st a so-ne. Takže každý cvik 2x...jak říkám, únavu nemám žádnou, v práci sedin 8 hodin u PC, jídlo mám taky najetý , takže pohoda...jinak na legpress si naložím klidně 160 kg. Právě dávam spíš nižší váhy, ale jedu fakt až dolů, precizně...jako dřep kdy se lýtka dotknou stehen vzadu s těžkou váhou...to mi asi upadnou kolena...  šlo mi o vliv lehčích dřepů na hormonální odezvu, všude uvádí, že bez základních cviků - Bench, MT, dřep nemá trénink takovej kvalitní efekt...jako ty joudové, co si vezmou nejtěžší činky a jedou půl hodiny krčení ramen mi fakt baví
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po květen 20, 2013 11:56 am Předmět: |
|
|
[quote="Marki"] | Peter Ustinov napsal: | osobne si myslim, ze zalezi na intenzite
Tyhle tréninky jedu ut-st a so-ne. Takže každý cvik 2x...jak říkám, únavu nemám žádnou, v práci sedin 8 hodin u PC, jídlo mám taky najetý , takže pohoda...jinak na legpress si naložím klidně 160 kg. Právě dávam spíš nižší váhy, ale jedu fakt až dolů, precizně...jako dřep kdy se lýtka dotknou stehen vzadu s těžkou váhou...to mi asi upadnou kolena... šlo mi o vliv lehčích dřepů na hormonální odezvu, všude uvádí, že bez základních cviků - Bench, MT, dřep nemá trénink takovej kvalitní efekt...jako ty joudové, co si vezmou nejtěžší činky a jedou půl hodiny krčení ramen mi fakt baví |
nekde jsem cetl clanek, ze vylucovani hormonu je primo umerne zatizene CNS (mozna od Cizopasnika?)
takze by se melo jednat o vahy 80% maxima a vice _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: po květen 20, 2013 12:00 pm Předmět: |
|
|
[quote="Peter Ustinov"] | Marki napsal: | | Peter Ustinov napsal: | osobne si myslim, ze zalezi na intenzite
Tyhle tréninky jedu ut-st a so-ne. Takže každý cvik 2x...jak říkám, únavu nemám žádnou, v práci sedin 8 hodin u PC, jídlo mám taky najetý , takže pohoda...jinak na legpress si naložím klidně 160 kg. Právě dávam spíš nižší váhy, ale jedu fakt až dolů, precizně...jako dřep kdy se lýtka dotknou stehen vzadu s těžkou váhou...to mi asi upadnou kolena... šlo mi o vliv lehčích dřepů na hormonální odezvu, všude uvádí, že bez základních cviků - Bench, MT, dřep nemá trénink takovej kvalitní efekt...jako ty joudové, co si vezmou nejtěžší činky a jedou půl hodiny krčení ramen mi fakt baví |
nekde jsem cetl clanek, ze vylucovani hormonu je primo umerne zatizene CNS (mozna od Cizopasnika?)
takze by se melo jednat o vahy 80% maxima a vice |
Ovšem k němu nedochází konstantně a vždy,takže to není o přetížení CNS,protože tam přijde úplně jiná reakce,která vede spíše ke katabolickým stavům a svalové atrofii.A to je Markéty příklad.Tréninky totálně přepálený a tělo za hranicí zničení.Svaly se blokují v určité fázi a přírůstek je možný jedině ve formě vody,která sval zalije ve snaze ho uzdravit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: po květen 20, 2013 12:19 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | | Ovšem k němu nedochází konstantně a vždy,takže to není o přetížení CNS,protože tam přijde úplně jiná reakce,která vede spíše ke katabolickým stavům a svalové atrofii.A to je Markéty příklad.Tréninky totálně přepálený a tělo za hranicí zničení.Svaly se blokují v určité fázi a přírůstek je možný jedině ve formě vody,která sval zalije ve snaze ho uzdravit. |
tělo za hranicí zničení, okej, až to praskne, pošlu ti parte:-) to je černej humor, prostě jedu, jak se cejtim, kdybych byla za hranicí zničení, nebudim se ráno před budíkem natěšená, až si sednu na kolo:-) to samý večer, nutim se do postele, abych se vyspala, i když vůbec nejsem ospalá...prostě mi to vyhovuje, až budu unavená, prdim na to...nepotřebuju bejt kulturistka, dělám to pro radost z pohybu...jen chci, aby trénink měl taky jinej efekt než moje endorfiny
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po květen 20, 2013 12:25 pm Předmět: |
|
|
Začátečníci běžci taky často z radosti z pohybu přepálej první měsíc a zadělaj si na záněty šlach / přetrénování ... méně je někdy více a to, že se každý den těšíš na kolo, ještě neznamená, že tomu dáváš pěkně na prdel po zdravotní stránce _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: po květen 20, 2013 11:06 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | Pokud chceš mít nohy zničené a přetrénované,vzhledu teréního bažanta,tak to děláš nejlíp jak můžeš |
hehe :D .. terenni bazant je *fair ..
@marki - heled, v prvni rade bys mela cvicit aby te to bavilo .. ve druhe rade si myslim, ze bys mela cviceni prizpusobit svym cilum .. pokud zadne cile nemas, a cvicis tedy bezcilne (prekvapive ;)), tak se muze stat, ze se z Tebe *stane "terenni bazant" ;)
ale klid, ono treba prijdes na ten duvod az bazant budes .. potom zjistis, ze se to hodi k *bazantim vecem, ktere jsou vlastne docela zabavne a mozna se Ti dostane i nejakeho hlubsiho poznani ..
summary:
- cvic jak Te to bavi pokud nemas nejakej strategicky/bojovej plan ..
- cvic abys dosahla toho co potrebujes (a to Te bavit nutne nemusi), pokud takovy plan mas
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|