|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
DexCZ
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 3:41 pm Předmět: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
Zdravím,
již půl roku cvičím striktně sílu. (8*3 s drobnými odchylkami dle momentálního rozpoložení)
Chtěl bych nyní zvýšenou sílu podpořit i nárustem objemu (člověk by žasnul jak jde nahoru síla, ale sval je objemově stejnej)
Bojím se však, že pracně nabytá maximální síla přechodem na objemovou fázi (6-12op * 6-10s na 75%max) padne, tělo si zvykne na nižší váhy a já se budu muset na momentální výsledky po další změně cyklu opět škrábat.
Prakticky nikdy v životě jsem objemovou fázi nejel, zpočátku jako hokejista silovou vytrvalost, dynamiku, výbušnost a poté po ukončení kariéry striktně sílu, proto bych rád znal váš názor.
Jsou mé obavy zcestné? Děkuji za odpověď :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 3:59 pm Předmět: Re: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
zase me nebudou mit radi, ale doporucil bych treningove systemy Korte a Bear
podle me se da sila udrzet v obou diky nizkemu poctu opakovani v seriich, ale diky velkemu objemu treningu na sebe nabalis i dost masa _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
DexCZ
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 4:07 pm Předmět: Re: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | zase me nebudou mit radi, ale doporucil bych treningove systemy Korte a Bear
podle me se da sila udrzet v obou diky nizkemu poctu opakovani v seriich, ale diky velkemu objemu treningu na sebe nabalis i dost masa |
Proti Korte ani Bear nemůžu samozřejmě říct ani slovo a jsem si jistý, že by tyto systémy fungovaly. Nicméně korte provádět nemohu (Posiluji v domácí posilovně a nemám stojan na dřepy... 150kg mi bohužel sparing na záda nenahodí ať se snaží jak chce)
a Bear opět využívá spousty různých cviků, které doma provádět nemohu.
Pro upřesnění doma si vystačím s hrazdou, rovnou lavicí a velkou činkou. Na nohy používám především žábu do kopce, sprinty do kopce a podobné zábavné nenáročné činnosti.
Tudíž, když to shrnu: Na podobné systémy jednoduše nemám potřebné vybavení : (
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 4:12 pm Předmět: Re: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
jinymy slovy: nohy nejezdis  a chces "objemovku" bez nohou
stojan na drepy je otazka jednoho odpoledne se svareckou a investicema do 500,-
a muzes je pouzit i na tlakove cviky nad hlavou
a misto klasickych drepu muzes pouzivat celni, tam to uz nebudou takove vahy a predpokladam, ze cinku premistis bez problemu
bear: drep (celni drep), bench, pritahy v predklonu (nebo shyby), military press (nebo push press), mrtve tahy, kliky na bradlech (uzky bench)
budes se divit, ale jsou to ty same cviky, na kterych se nejlip testuje sila _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
DexCZ
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 4:17 pm Předmět: Re: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | jinymy slovy: nohy nejezdis
stojan na drepy je otazka jednoho odpoledne se svareckou a investicema do 500,-
a muzes je pouzit i na tlakove cviky nad hlavou
bear: drep, bench, pritahy v predklonu (nebo shyby), military press (nebo push press), mrtve tahy, kliky na bradlech (uzky bench)
budes se divit, ale jsou to ty same cviky, na kterych se nejlip testuje sila |
Nedá mi to a pozastavím se nad větou, že nejezdím nohy Mohl bys mi trochu rozšířit znalosti a vysvětlit co je na žabácích, sprintech a výpadech do kopce se závažím tak nicotného, že se to nedá považovat za ježdění nohou ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
DexCZ
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 4:29 pm Předmět: Re: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | DexCZ napsal: |
Nedá mi to a pozastavím se nad větou, že nejezdím nohy Mohl bys mi trochu rozšířit znalosti a vysvětlit co je na žabácích, sprintech a výpadech do kopce se závažím tak nicotného, že se to nedá považovat za ježdění nohou ? |
intenzita
nerekl bych, ze pri tomhle zasahnes nejak vyraznejsi CNS
a kdyz drepujes 150 do serie, tak dej nejaky ekvivalent 5x5x150 a alternativniho treningu obsahujici zabaky, spinty a vypady |
Ano, pokud to bereš z tohohle úhlu pohledu, tak máš naprostou pravdu. Možná jsem se měl v počátku zmínit, že budování objemu nohou jsem neměl na mysli, tam na to tolik nehledím, jelikož po 15ti letech hokeje ty nohy vypadají z hlediska objemu naprosto dostatečně. Stehna a lýtka mám osvalený jako valach.
5*5*150, to by byla paráda though :) To bych asi týden chodil po schodech raději pozpátku :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 4:32 pm Předmět: Re: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
ale sam jsi psal, ze ti sparing na zada 150 nenahodi
a i kdyz mas nohy (mozna)jak sloupy, porad to nemeni nic na tom, ze by jsi je cvicit mel
telo roste komplexne lepe, pokud se posiluje cele, navic treba primo drepama velmi dobre davas zabrat HSS, spodnim zadum a dalsim svalum, ktere pak zvedaji vykon na MP, PP a DL
a drepovat jednou za tyden te snad nezabije _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 4:36 pm Předmět: Re: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
ať si dělá co chce, ne? =) ale korte a bear bez nohou se jakože nedá... respektive to chce ty tréninky sestavit jinak, ikdyž princip vyššího objemu se zachová.
|
|
| nahoru |
|
 |
DexCZ
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 4:39 pm Předmět: Re: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | ale sam jsi psal, ze ti sparing na zada 150 nenahodi
a i kdyz mas nohy (mozna)jak sloupy, porad to nemeni nic na tom, ze by jsi je cvicit mel
telo roste komplexne lepe, pokud se posiluje cele, navic treba primo drepama velmi dobre davas zabrat HSS, spodnim zadum a dalsim svalum, ktere pak zvedaji vykon na MP, PP a DL
a drepovat jednou za tyden te snad nezabije |
150 jsem dřepnul před rokem 10* čistě z hecu kdo zvládne víc, takže proto 150. 5*5 by byla opravdu zabíračka a nejsem si jistej jestli bych to zvládl, proto to chození pozpátku.
Dřep a MT jsou králové, o tom žádná. Pouvažuju o tom, že jednou týdně do té posilky na dřep zajdu, docela si mě nahlodal jestli to 5*5 zvládnu :)
Nicméně abych se vrátil k původnímu topicu. Jsem ti vděčný za tvůj názor (Korte a Bear), ale zajímalo by mě jestli je tohle tou JEDINOU možností jak si při objemové fázi sílu uchovat. Nemá nikdo jiný názor ? :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 4:46 pm Předmět: Re: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
jeste naposledy
muzes jet jakykoliv trening o vyssim postu opakovani
jenom si dej na zacatku treba jednu serii o 2-3 silovych opakovanich a pak se s klidem vrhni na 8 a vice opakovani, to by ti silu melo udrzet
ale objem je prevazne o jidle a nikoliv o cviceni! _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 5:04 pm Předmět: Re: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
| Peter Ustinov napsal: |
(...) ale objem je prevazne o jidle a nikoliv o cviceni! |
No tak s timhle bych fakt nesouhlasil. Telo opravdu nebude budovat vic svalu v pripade, ze to cviceni utahne +/- s tema, co uz ma. _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 6:20 pm Předmět: Re: Přechod z budování síly na budování objemu bez ztrát? |
|
|
| Cratach napsal: | | Peter Ustinov napsal: |
(...) ale objem je prevazne o jidle a nikoliv o cviceni! |
No tak s timhle bych fakt nesouhlasil. Telo opravdu nebude budovat vic svalu v pripade, ze to cviceni utahne +/- s tema, co uz ma. |
ano, to je pravda
ale myslel jsem to tak, ze je (vicemene) jedno jaky pojede trening ( pokud bude splnovat urcite parametry), pokud nebude mit vyreseny jidelnicek
auto bez benzinu nepojede _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: so červen 01, 2013 9:08 pm Předmět: |
|
|
@petr.u .. vem si prosim nejakej kotouc a udelej jedny posrany zabaky na max pres fotbalovy hriste, tam si chvilku odpocin a zase zpatky .. ob-dalsi den udelej svejch 5* 5* N ve drepu a porovnej, jak ti oba treningy pripadaly jak z *objemovaho, tak ze siloveho aspektu
zacinam nabyvat presvedceni, ze napln tveho treningu je v poslednich nekolika letech chozeni do fitka a provadeni tam s obmenama cca 15-20 cviku (pricemz 80% casu stravis stejne nejakejma 5-7 cvikama)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|