Bolesti ramien

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolesti ramien  Úvodní stránka -> Trénink -> Bolesti ramien
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
joker211

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 2:49 pm    Předmět: Bolesti ramien Odpovědět s citátem

Dobrý deň, keď posilujem mám bolesti ramien. Hlavne keď robím predpažovanie s jednoručkami, tak sa tá bolesť pomaly nedá vydržať. V čom môže byť problém? Mám s tým ísť ku doktorovi alebo vydržať ? Za odpovede vopred ďakujem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cipinek

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nedělej cviky, které ti způsobují bolest, předpažování s jednoručkami je ten nejdebilnější cvik, který kdo vymyslel, tento pohyb pro ruce vůbec není přirozený, možná proto tě to bolí, mě to taky bolelo, když jsem cvičil, tak jsem to už pak nikdy necvičil, ramena ti vyrostou z jiných tlakových a tahových cviků...
Merveill

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pomineme-li posilování, tak bolesti či obtíže u jiných činností nemáš?
Kromě bolesti se v rameni nic "neděje"? Např. lupnutí, přeskočení či něco takového? Je to bolest v podobě pocitu tahu? Pokus se svůj problém trochu více rozvést a popsat, takto se to těžko hodnotí, radí.
joker211

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Merveill napsal:
Pomineme-li posilování, tak bolesti či obtíže u jiných činností nemáš?
Kromě bolesti se v rameni nic "neděje"? Např. lupnutí, přeskočení či něco takového? Je to bolest v podobě pocitu tahu? Pokus se svůj problém trochu více rozvést a popsat, takto se to těžko hodnotí, radí.

problémy mám len pri posilňovaní, pri iných cvikoch mi praská hlavne pravé rameno ale nebolí ma to a pri predpažovaní mám obrovské bolesti tiež hlavne v pravom.
Merveill

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže dá se říci, že je slyšet "lupnutí", ano? Neměl jsi dříve např. luxaci toho pravého ramene? Nemá to tendenci chtít vyskočit či nedochází k jakémusi zablokování toho ramene? Třeba při plavání, především pak při kraulu.
joker211

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 4:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Merveill napsal:
Takže dá se říci, že je slyšet "lupnutí", ano? Neměl jsi dříve např. luxaci toho pravého ramene? Nemá to tendenci chtít vyskočit či nedochází k jakémusi zablokování toho ramene? Třeba při plavání, především pak při kraulu.

áno počut lupnutí. má to tendenciu vyskočit a pred tým mi raz už aj vyskočilo
Merveill

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jedná se nejspíše o instabilitu ramene, doporučuji ti přestat posilovat, začít posilovat manžety rotátorů (bez závaží, jsou na to speciální cviky) apod. a zajít si k lékaři, kde máš na výběr dvě cesty:
a) konzervativní léčba, která není příliš účinná (rehabilitace a právě posilování manžet rotátorů)
b) operace

Osobně ti, pokud ti to bude diagnostikováno, doporučuji zvolit za B, většinou se volba A změní na B, protože A není příliš vhodná cesta, navíc posilovat s tím je takřka nemožné.

S oběma metody léčby mám osobní zkušenosti, pokud chceš tedy něco více zkonzultovat, na něco se zeptat, tak napiš PM.

Naposledy upravil Merveill dne st květen 29, 2013 5:46 pm, celkově upraveno 1 krát
kpt.TM

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A možno len stačí robiť poriadne dlhú a intenzívnu rozcvičku pred tréningom. Možno nejakú aerobnou aktivitou po dobu 10-12 min, aby sa krv poriadne rozprúdila v celom tele, zahriali sa kĺby, šľachy a až potom prejsť na posilovací tréning. V posilovni sa rozcvička zanedbáva... Ak cítiš pri cviku bolesť, tak ten cvik nerob..., je to kontraproduktívne.
Merveill

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kpt.TM - S tím si dovolím příliš nesouhlasit. Pokud je zřetelný zvuk "kliku" - "lupnutí" ve stejném rameni, kde prodělal luxaci ramenního kloubu a má tendenci vyskakovat, tak to nevypadá na takovou "banalitu".
Celkově považuji veškeré posilování v současném stavu za kontraproduktivní a jen více to prohlubuje problém, vyjímaje posilování manžet rotátorů (ovšem správného).
Nejlepším řešením v této chvíli bude urgentní návštěva lékaře a následná vyšetření (sono, rtg) a stanovení diagnózy pomocí testů.
Já osobně se doopravdy domnívám, tedy s velkým přihlédnutím na již prodělanou luxaci ramenního kloubu, tendencí vyskakovat a lupání, že se jedná právě o instabilitu ramene.
kpt.TM

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Merveill: Návštevou doktora určite nič nepokazí, ak sa cíti byť chorý, alebo ak je bolesť pri cvičení silná, resp. už len kvôli prevencii. Medzi doktormi je sa hovorí aj taký vtip, že nejestvuje zdravý človek, ale len zle vyšetrený človek...
Inak také bežné pukanie kĺbov som mal aj ja, tiež ma z hrazdy bolievali ramená, ale celkom slušne sa mi to podarilo odstrániť kvalitnou rozcvičkou. Určite je to však individuálne. Moja rozcvička by pre niekoho iného mohla byť aj celým tréningom.
Merveill

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 8:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kpt.TM - Občas mi také lupne např. v koleni, kotníku a nepřikládám tomu nějak velký význam, prostě se to občas stane.
Spíše mluvím o tom, že když má ramenní kloub sklony k luxaci , ovšem nedojde k ní, tak to není zrovna v pohodě a vypovídá to o nestabilitě, což si dovolím tvrdit, že žádná rozcvička nenapraví.
Sám jsem si tím nedávno prošel - konzervativní léčbou (rhb, posilování manžety rotátoru), ale nakonec to skončilo artroskopií ramene, nutno podotknout, že symptomy jsem měl takřka shodné s autorem topicu, tedy s tím rozdílem, že u mě k úplné luxaci nikdy nedošlo.
Poman

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 10:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ASi špatná konzervativní léčba
Lunreal

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2013 11:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky si myslím, že mám problémy s nestabilitou ramenního kloubu i když jsem luxaci nikdy neprodělal... posilování levého ramene mě bolí, rameno jakoby začne nepříjemně pálit (kolem střední delty, jakoby vnější část ramenního kloubu).
Teď symptomy pro Pomana :) - u učení např. když si lehnu na břicho a udělám vzpor na loktech a váhu těla přesunu nad levý loket, tak cítím velký tlak a střední bolest v levém rameni (stejné místo viz výše).
Když si lehnu na postel na záda na její okraj, nataženou ruku, která leží ve vzduchu dám do pravého úhlu (upažení) s tělem a obloukem (bez svalového napětí) jí přesouvám do vzpažení, tak ve 3/4 dráhy to v rameni lupne v kloubu a ruka poskočí o cca 5cm (nebolestivé). Když totéž provedu se zatnutými svaly ramene, v kloubu to neposkočí, jen mírně praskne a lehce zabolí.
Z toho mi vyplývá, že něco někde v rameni nedrží kloub ve všech polohách a pohybech na svém místě.
Ortoped aniž by mě vyšetřil řekl, že lupání v rameni je normální.
Jestli někdo tušíte co s tím je nebo co dělat, případně koho navštívit, tak klidně poraďte, stav je neměnný už asi 2 roky, vyhýbám se všem cvikům u kterých to bolí (primárně bench, ale i shyby, rozpažky, !přítahy činky k bradě!).

Rychle na stránku:

Přejdi na: