|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: po listopad 21, 2011 10:25 pm Předmět: badminton - loket - bolest |
|
|
Začal jsem hrát dvakrát týdně badminton a začal jsem mít jeden problém (vynechme to že mám problémy se s pálkou trefit  ). Docela ošklivě mě při hře rozbolel loket. Nechci aby to přešlo do chronického stadia, tudíž jsem si dal dva týdny klid, ale protože to chci hrát dále, chci najít řešení.
Má někdo s něčím podobným zkušenosti? Jediné co mě napadlo je bandáž, ale ta nevím nakolik bude účinná. A ani moc nevím jestli jsou mezi bandážemi rozdíly a nebo zda to je celkem jedno.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: po listopad 21, 2011 11:08 pm Předmět: Re: badminton - loket - bolest |
|
|
Bandáž ti nepomůže. Teda může pomoct, ale jen krátkodobě, sice "potlačuje" bolest, ale tvůj problém rozhodně nevyřeší - nevyléčí, určitě víš, jak to myslím, pouze ji utlumí, a to je na nic. Chce to jít více do hloubky a zjistit příčinu problému, a tu přímo řešit.
"Držení rakety. Drž jí forhendově, jen si trochu zvedněte palec. Loket je uzpůsoben pohybu "kolem kloubu"-rotace předloktí a u něj většinou nebolí!
Pracuj na technice úderů. V rámci správné techniky si můžeš a hlavně máš vytvořit svůj vlastní styl, který ti bude vyhovovat. Určite půjde techniku jednotlivých úderů upravit tak, aby více šetřila tělo.
Mému lokti prospívalo teplo. Vždy, když jsem ho někde prochladil (hra u otevřeného okna, ...), se bolest zhoršila."
Moje rada: začal si hrát, ta ruka na tento typ pohybu není zvyklá, dej tomu čas a mohlo by se to zlepšit. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Knox
|
Zaslal: út listopad 22, 2011 10:24 am Předmět: |
|
|
moje zkušenosti:
1. pořádné rozcvičení a prohřátí (mj. loktů), které ignoruje většina hráčů - na turnajích to pak vypadá jak při souboji transformers
2. správné oblečení - hlavně v zimních měsících, kdy jsou haly často mizerně vytopené je dobré nosit dlouhý rukáv a kvalitní savé triko
3. správná technika - tu ti nejlépe vysvětlí někdo zkušený na místě
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út listopad 22, 2011 5:02 pm Předmět: Re: badminton - loket - bolest |
|
|
Takže neoprenová bandáž by řešila problém zateplení.
Správná technika. Průser. Trenéra se mi skutečně platit nechce. Nemám ani ambice se nějak zlepšit, jde mi jen o vyblbnutí se.
Palec tedy má jít do pozice ok?
|
|
| nahoru |
|
 |
keba

|
Zaslal: út listopad 22, 2011 6:22 pm Předmět: |
|
|
Zkus koňskou hřejivou mast a přes to bandáž, mělo by se to zlepšit _________________ Venca.v : Netusim, ale tusim ze sacharidy jsou cukry a cukr moc nezeru, jenom v cokoladovejch susenkach a tak, nebo s tim tvarohem
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út listopad 22, 2011 9:32 pm Předmět: |
|
|
| keba napsal: | | Zkus koňskou hřejivou mast a přes to bandáž, mělo by se to zlepšit |
Mě loket nebolí. Ale pokud se jednou při hře ta bolest objevila, je jasné že se objeví znovu. A pokud bych jí ignoroval, koledoval bych si o chronický zánět. Jednoduše chci předejít problému dříve než se objeví ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Knox
|
Zaslal: st červen 05, 2013 4:53 pm Předmět: |
|
|
mě se osvědčilo nelámat to přes bolest s bandáží a holt si dát na delší dobu pauzu, než bolest úplně ustoupí
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st červen 05, 2013 9:01 pm Předmět: |
|
|
| Knox napsal: | | mě se osvědčilo nelámat to přes bolest s bandáží a holt si dát na delší dobu pauzu, než bolest úplně ustoupí |
Nepomáhá. Měl jsem teď operaci ramene, takže loket měl klídek dost dlouho.-
|
|
| nahoru |
|
 |
CowsGiveUsMilk

|
Zaslal: st červen 05, 2013 9:43 pm Předmět: |
|
|
Me na treninkach boleli kolena a zacal jsem pouzivat obycejny bandaze za par korun a rozhodne mi to pomohlo. Po par mesicich jsem je nekam zasamtrocil a od te doby jedu bez nich a v klidu. _________________ Courage is not the lack of fear but the ability to face it.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|