Bolest v koleni

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest v koleni  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Bolest v koleni
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal Petira

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 2:18 am    Předmět: Bolest v koleni Odpovědět s citátem

Přeji pěkný večer.

Taky se Vám tak krásně spí? Mně ne!
Včera byl krásný legs day. Nožky bolely tak, jak měly, při mých precizních hlubokých dřepech jsem si vylepšil maximálku... A tady krásný příběh končí. Nožky bolej tak, jak by neměly!

Před půl hodinou mě vzbudilo pravé koleno nesnesitelnou pálivou bolestí a nechce se mu přestat!

Neví ze zde přítomných někdo, v čem může býti chyba? Zdůrazním, že nehledám příčinu. Spíše konkrétizaci mého problému. Co je v mém koleni zřejmě špatně a co bych měl udělat pro zlepšení, pokud bolest nejdéle do druhého dne neutichne sama.

Děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vjetef

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 10:59 am    Předmět: Re: Bolest v koleni Odpovědět s citátem

Michal Petira napsal:
Přeji pěkný večer.

Taky se Vám tak krásně spí? Mně ne!
Včera byl krásný legs day. Nožky bolely tak, jak měly, při mých precizních hlubokých dřepech jsem si vylepšil maximálku... A tady krásný příběh končí. Nožky bolej tak, jak by neměly!

Před půl hodinou mě vzbudilo pravé koleno nesnesitelnou pálivou bolestí a nechce se mu přestat!

Neví ze zde přítomných někdo, v čem může býti chyba? Zdůrazním, že nehledám příčinu. Spíše konkrétizaci mého problému. Co je v mém koleni zřejmě špatně a co bych měl udělat pro zlepšení, pokud bolest nejdéle do druhého dne neutichne sama.

Děkuji

na to ti tady nikdo presne neodpovi, jdi k ortopedovi, muj znamy kdyz ho naposled palilo v koleni, sel na operaci s meniskem.
Foresten

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 11:35 am    Předmět: Re: Bolest v koleni Odpovědět s citátem

vjetef napsal:
muj znamy kdyz ho naposled palilo v koleni, sel na operaci s meniskem.
Taky jdu v pondeli k ortopedovi, ted uz se tesim
Big Muscle

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A já mám ortopedickou operaci právě za sebou, hodně štěstí
blazen

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kde tě to pálí? čéška? postranní vazy? pod čéškou? nad čéškou? ilustrativní fotka by neuškodila, takhle to je opravdu velmi široký pojem "bolí mě koleno, co je s ním?"...
Michal Petira

PříspěvekZaslal: st květen 22, 2013 10:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dopoledne po probuzení bolest ustoupila. Nedokážu tedy s jistotou říci, kde přesně jsem bolest cítil, ale mám dojem, že šlo o vazy napojené na čéšku. Momentálně jedu na týden pryč a budu bez přístupu k posilovně. Až se opět dostanu k dřepovacímu stojanu, pokusím se ubrat na váze a v případě, že by se problém opakoval, začnu to řešit s ortopedem, dle vašich rad.
Foresten

PříspěvekZaslal: čt květen 23, 2013 7:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je dobry pristup, me ortoped zatim jenom prohmatal bez rentgenu a nic nezjistil. Bolest ustupuje pomalu uz pres dva tydny, cetl jsem, ze oprava namozenych kloubu trva aspon mesic, tak snad.
rostiq

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nazdar borci.. Předem se omlouvám uživateli Michal Petira, že takto znásilňuju jeho topic, ale předpokládám, že svůj problém vyřešil, takže se nedá očekávat nějaká horlivá diskuze. Ale abych přešel k věci, mám taky problém s koleny. Ve cvičení jsem začátečník, a mám nějaký věk (27), sportoval jsem vždy jen rekreačně, mé koníčky byly hold vždy sedavé.. Minulý rok jsem se rozhodl cvičit, kompletně jsem překopal jídelníček, začal blbnout s činkama (lehkýma, 10kg) a běhat (rotoped, nebo po lese). Ovšem záhy (cca po měsící) na mě přišly bolesti pod kolenem. Jak to popsat přesněji, prostě doslova mě bolela ta kost vyčnívající pár čísel pod kolenem. Bolest jsem cítil nejen pokaždé, když jsem vstával z gauče či postele, ale i na pouhý omak kosti (resp. toho malého kloubu, který vyčnívá). Donutilo mě to zajít k doktorovi, následovaly krevní testy, testy na proteiny a vše bylo ok. Jenže záhy do toho přišly nemalé osobní problémy, bolest neustupovala a já zkrátka a dobře ztratil motivaci ke cvičení. Začal jsem znovu jíst tak nějak nepravidelně a vrátil se ke svým cca 20-ti pivům za týden.. No a bolesti byly pryč, najednou prostě nic, ani jsem si to neuvědomoval. Před pár týdny jsem se ale znovu nadechl a řekl si ne. Opět jsem překopal jídelňák, který je nyní bohatší na zeleninu, bílkoviny (tvaroh, sýry, mléko, vločky, atd.), Odboural jsem kompletně pivo přestal žrát pečivo. Příští týden chci začít konečně chodit pravidelně do fitka, jenže ejhle, začly mě znovu bolet ty kosti pod kolenem, a to jsem ještě nazačal cvičit, natož zatěžovat nohy! Tak se na rovinu, bez jakékoliv nadsázky či ironie ptám, zda třeba v tom pivu či pečivu nejsou látky, které mému tělu chybí a ničím je nenahrazuju, protože bolesti přišly opět měsíc poté, co jsem se začal zdravěji stravovat..
Snad jsem se teda vykoktal srozumitelně, raději to po sobě ani nečtu :)
ntz

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mozna tvoje telo takto vyzaduje pivo o.O
rostiq

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
mozna tvoje telo takto vyzaduje pivo o.O

jako "nalej do mě 5 kusů, jinak ráno nevstaneš ty hajzle!"

Rychle na stránku: