Koupe Auta - dilema

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Koupe Auta - dilema  Úvodní stránka -> Ostatní -> Koupe Auta - dilema
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Judson

PříspěvekZaslal: so červen 08, 2013 5:17 pm    Předmět: Koupe Auta - dilema Odpovědět s citátem

Nazdar, v pondeli planuji jet do bazaru mrknout na auto, a jelikoz je to pres 200km tak planuji, ze bych ho i rovnou koupi.

Moji jasnou volbou bylo :
http://www.tipcar.cz/inzerat/ford-focus-16tdci-trend-plus-cz-13213564.html

Jenze pak me to zamozrejme nedalo a este asi po tisici a jedne jsem prosel inzeraty a :
http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/focus/12930418?tab=model-info#tabs

Takze ted mam docela dilema na jeke auto se jet podivat, s tim ze rozhodne chci jet na to ktere bych spise a rovnou koupil.

Ford Focus 1.6TDCI, kombi
190 000 kc
41 000 km
2010
tmavě šedá metalíza (super)
STK na 2 roky
1. majitel - rakousko

VS

Ford Focus 1.6TDCI, kombi
148 000 kc
99 000 km
2009
červená (hnus)
STK jen na dalsi mesic
lepsi vybava (zámek řadící páky, mlhovky.. atd)
1. majitel - CR

Takze, jake by jste brali ,a proc ? Neboli v strucnosti, ma cenu si priplatit 40 tacu a mit auto o 50 000 km min najeto a rok mladsi. ?
Vim, ze je to potreba vybirat rozumem ,ale ta cerva barva me teda hodne vadi... budu v tom vypadat jak blbec nebo este hur.

Diky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jari

PříspěvekZaslal: so červen 08, 2013 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mylim, že dávat navíc 50k nemá smysl. Osobně proti červený barvě nemám nic, spíš naopak. Navíc, pokud by se na autě něco stalo, což se může stát i na tom dražšim tak je rezerva v podobě ušetřených peněz.

Za mě to levnější.

Ale pokud se takhle rozhoduješ, znamená to, že v poho dosáhneš i na to první, kde se ti navíc líbí barva, tak vem to dražší, maximálně si pak můžeš říc, že já vůl jsem nevzal to levnější
Seva98

PříspěvekZaslal: so červen 08, 2013 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebud baba a nevybirej podle barvy, ale podle stavu, pokud je ten cerveny focus o kus lepsi jak cerny, tak ho ber urcite. A pokud te barva az tak irituje tak si ho za usetrenych 40k nech prebarvit a jeste ti i dost zbyde na dalsi opravy.

https://www.zonetraininglog.com
Judson

PříspěvekZaslal: so červen 08, 2013 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, to je prave ono, co se tyce ceny, tak jsem dokonce uvazoval o novem kolem 300. Takze i 190 je este v poho. Ale ... 40 tacu jsou sakra prachy, ktery se super hodi az do toho auta budu muset neco brzo vrazit, jako napr. tazne zarizeni, bez ktereho se neobejdu. Nebo na cinky a stroje )

Ono nejlepsi by bylo se jet podivat na oboje, a pak zajet jedno z jich koupit, podle stavu, kterej jen odhadnu pac do toho vubec nevidim. Jenze oba bazary mam priblizne stejne cca 220km daleko.... 3x 220 km, hm.
jari

PříspěvekZaslal: so červen 08, 2013 5:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak u toho červenýho je ještě vidina nějaký tý slevy, když tomu končí technická, že by to neprošlo, toho se nebojím. Stejně pojedeš s autem na evidenčku, tak technická by neměla být problém
Judson

PříspěvekZaslal: so červen 08, 2013 6:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:
Jinak u toho červenýho je ještě vidina nějaký tý slevy, když tomu končí technická, že by to neprošlo, toho se nebojím. Stejně pojedeš s autem na evidenčku, tak technická by neměla být problém

Dobrej postreh, ja spis uvazoval, ze skusim neco jako, a jaj, to nema tazne zarizeni ,to je investice aspon 5000... Na druhou stranu u toho druheho auta bych neukecal nic, je v bazaru max 2 mesice, takze se to nebude pokuset prodat za cenu slevy, cerstvej dovoz s cerstvou technickou.
Judson

PříspěvekZaslal: so červen 08, 2013 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejake dalsi reakce a rady ?

Zna nekdo nejake opravdu aktivni auto forum ?
freshman

PříspěvekZaslal: ne červen 09, 2013 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja bych teda radsi dal tech 50tisic navic a mel najeto o 60 000km min. Na tom levnejsim za chvili budes delat rozvody,olej. Za dalsich par tisic brzdy a za chvili na tom budes podobne s 60 000km na vic. Dal ten drazzsi ford je z rakous, tak by snad mohl mit podvozek v dobrem stavu oproti tomu z CR
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne červen 09, 2013 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

freshman napsal:
Ja bych teda radsi dal tech 50tisic navic a mel najeto o 60 000km min. Na tom levnejsim za chvili budes delat rozvody,olej. Za dalsich par tisic brzdy a za chvili na tom budes podobne s 60 000km na vic. Dal ten drazzsi ford je z rakous, tak by snad mohl mit podvozek v dobrem stavu oproti tomu z CR

a kde mas jistotu kolik ma ktere najeto??
rozvody bych udellal preventivne, stejen jako olej a filtry

https://forum.ronnie.cz/viewtopic.php?t=32376&highlight=pod%ECkov%E1n%ED
Judson

PříspěvekZaslal: ne červen 09, 2013 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Obe auta by meli mit servisku, tak by se tem najetym km snad dalo verit. Zatim to vidim spis na to levnejsi, a prachy co usetrim pak casem vrazim do udrzby, prevence, vybavy, ve vysledku na tom budu lip.
mmks

PříspěvekZaslal: ne červen 09, 2013 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ono to chce s odstupem přistupovat i k těm serviskám, když jsem já kdysi kupoval auto, tak jsem taky narazil na servisky, auto z Itálie, první dva roky najeto 30tisíc serviska vyplněná v Itálii a za zbylých 5 let najeto dohromady jen dalších 30tisíc a serviska vyplňovaná v Německu ?!
tyboo

PříspěvekZaslal: ne červen 09, 2013 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zas na druhou stranu pokud někdo kupuje 2-3 roky starý auto, tak těm kilometrům lze snad i docela věřit. Za 2 roky soukromý majitel nenajede 200 tisíc km a nestočí to na 90.

Rychle na stránku:

Přejdi na: