Ramena- vhodne cviky

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ramena- vhodne cviky  Úvodní stránka -> Trénink -> Ramena- vhodne cviky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JrElda

PříspěvekZaslal: st červenec 03, 2013 4:35 am    Předmět: Ramena- vhodne cviky Odpovědět s citátem

Prosím o nejvhodnejsi cviky na ramena. Jsem v diete a potrebuju je prorysovat. Viz cvik, serie x opakovani a kolik % z maximalni vahy. Znam vetsinu cviku neizolovanych tak na objem :-D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Novic

PříspěvekZaslal: st červenec 03, 2013 6:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to jsem zvědavej...
Moocha

PříspěvekZaslal: st červenec 03, 2013 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč bys nemohl mít v dietě vícekloubové cviky na ramena?
CIZO

PříspěvekZaslal: st červenec 03, 2013 9:14 am    Předmět: Re: Ramena- vhodne cviky Odpovědět s citátem

JrElda napsal:
...

Je takovým veřejným tajemstvím, že cviky na vyrýsování neexistují, takže odpověď je: cvič ramena ideálně jedním těžkým tlakovým cvikem a podle potřeby přidej izolovaný cvik na zadní a (nebo) střední delty. Zadní by ale v tréninku chybět neměly.

Derek Poundstone
Magumi

PříspěvekZaslal: st červenec 03, 2013 9:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rýsuje se jídlem a kardiem.

Nejlepší cviky na ramena jsou:

- Tlaky velkou činkou za hlavou, mně se osvědčují tlaky hodně širokým úchopem,

- Upažování,

- Přítahy kladky k obličeji se zdviženými lokty (facepulls) a upažování v předklonu

Všechno vstoje a s volnými váhami, žádný multipress.

Na obecnou sílu a objem mám raději vojenský tlak s velkou činkou (před hlavou), tam ale zabírají víc tricepsy a horní část prsního svalu. Důležitá je technika, raději si naložit míň a cvičit všechno v poctivém rozsahu (tlaky za hlavou se pokládáním na trapéz), upažování tahem a plynule. Dřív jsem hodně cvičil tlaky s jednoručkama, ale nechal jsem toho kvůli omezenému rozsahu pohybu, těch deset patnáct centimetrů navíc, o které můžeš jít dolů s velkou činkou, je hodně poznat.

Co se týče intenzity a objemu, různí lidé mají různé preference, osobně mi víc vyhovuje u vícekloubových cviků široký rozsah opakování v rámci jednoho tréninku (od 1-12), s tím, že většinu sérií cvičím v rozsahu 3-5 opakování, u izolovaných cviků spíš kolem těch 8-12, hlavně kvůli technice.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
JrElda

PříspěvekZaslal: st červenec 03, 2013 10:57 am    Předmět: ... Odpovědět s citátem

Díky za odpověď pánové..můžete topic uzavřít, či smazat.

Rychle na stránku:

Přejdi na: