|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Michalllll
|
Zaslal: so červen 22, 2013 10:26 am Předmět: Jídelníček rady/opravy |
|
|
Ahoj. Začal jsem před 15. dny se sebou něco dělat. Došlo mi, že už jsem fakt moc troll/hubený, no prostě hrůza. Do posilovny se ještě nechystám, protože se nepřitáhnu ani na hrazdě, tak nevím co bych tam dělal. Jinak je mi už 20, ale to, že jsem necvičil bylo taky způsobeno tím, že jsem musel na operaci před cca 3roky a od té doby jsem nemohl cvičit.
Měřím něco přes 180cm a mám 64kg (Teď už 64, před 15. dny jsem měl 62kg)
Jsem extrém hubený a četl jsem na internetu, že mám cvičit max 45min/ob den. Co je na tom pravdy? Zatím to dodržuji, tak snad dělám dobře.
Dále bych se chtěl zeptat na nějaké cviky na nohy, kromě dřepů? :)
No teď k tomu jídelníčku. Ze začátku bych chtěl říct, že jsem četl, že bych měl sníst denně 1.5-2g bílkovin na 1KG váhy + 5-6.5g Sacharidů na 1KG váhy + 1g tuků na KG váhy, je to pravda?
Tu je asi můj jídelníček, co jsem začal jíst, abych přibíral. Nikdy jsem nesnídal, někdy ani nesvačil.
Snídaně 7:00 (100g musli + 300ml mléka, 100g piškotů + mléko, 100g vloček+mléko, vajíčka)
Svačina 10:00 (to co jsem neměl na snídani, dávám někdy na svačinu př: ráno jsme měl musli na svačinu dám vločky, nebo rýži s masem, nebo rýži jen tak. + k tomu co dávám, abych doplnil sacharidy dávám třeba přesnídávku, nějaké ovoce, nebo zeleninu, nebo třeba sušenky bebe)
Oběd 13:00 (Mám školní jídelnu, ale vždy mám buď nějaké maso s rýží, nebo s bramborem, nebo s těstovinama. O víkendu si dělám nejlepší maso + brambor, nebo rýže+maso)
Svačina 15-16:00 (vločky, piškoty, nebo pečivo+šunka, sýr, cottage) Pečivo se snažím jíst jenom tmavé, protože jsme četl, že mají lepší sacharidy, ale nevím co je na tom pravdy, tak by mě zajímalo jestli bílím pečivem něco kazím) Taky dávám někdy nějaké ovoce.
Večeře 19:00 (Pečivo+šunka,sýr. Nejvíce ale vajíčka. Někdy zajdu k chacharovi na steak v housce. NA to se chci zeptat. Je to v bílé housce a je tam dresing, vadí to?
kolem 21:00 cvičím. Max 45min (četl jsem, že když jsme tak hubený, že více to být nemá)
Ihned po cvičení teda 21:45 si dávám do 30min tvaroh+banán. Prostš tvaroh jím večer každý den, prý se tak přibírá a k tomu nějaké ovoce (četl jsem, že je nějaké glykemické okno, proto do 30min)
Časy se mohou mírně měnit. Taky bych se chtěl zeptat, jestli mám začít běhat, na zpevnění nohou. Někde jsem četl, že když přibírat, tak neběhat?
Všem děkuji za pomoc/kontrolu/zodpovězení otázek.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spam

|
Zaslal: so červen 22, 2013 10:41 am Předmět: |
|
|
Čti články na webu, pročítej fórum. Nikdo učenej z nebe nespadl...
Na nějaké glykemické okno atd zapomeň a studuj články o výživě a tréninku. Nikdo ti tu nenapíše proč, co a kdy jíst a jak cvičit a proč to cvičit. Musíš sám, jako každej tady.
Nebo nejlepší co můžeš udělat, tak si kup nějakýho zkušenýho trenéra ať se ti věnuje a zasvětí tě jak do výživy, tak do tréninku. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Insano41

|
Zaslal: so červen 22, 2013 10:47 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Michalllll
|
Zaslal: so červen 22, 2013 11:00 am Předmět: |
|
|
| Spam napsal: | Čti články na webu, pročítej fórum. Nikdo učenej z nebe nespadl...
Na nějaké glykemické okno atd zapomeň a studuj články o výživě a tréninku. Nikdo ti tu nenapíše proč, co a kdy jíst a jak cvičit a proč to cvičit. Musíš sám, jako každej tady.
Nebo nejlepší co můžeš udělat, tak si kup nějakýho zkušenýho trenéra ať se ti věnuje a zasvětí tě jak do výživy, tak do tréninku. |
Nevím, jak si ten můj "sloh" četl, ale je tma x krát napsáno, že jsem všechno co tam mám napsané vyčetl, tak nevím, co ještě bych měl podle tebe číst. Jinak glykemické okno doopravdy existuje. :) Takže nevím, proč bych měl na to zapomínat :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Michalllll
|
Zaslal: so červen 22, 2013 11:02 am Předmět: |
|
|
Podle obrázku bych řekl, že jsem to úplně v pravo. Možná trošku méně :) Rád si to pročtu, ale já spíše ekal, jestli mi ten jídelníček schválíte nebo vyvrátíte. I tak ale děkuji. Vše si pročtu a dám vědět :)
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: so červen 22, 2013 12:26 pm Předmět: |
|
|
Zkusím poradit v bodech:
- na můj vkus moc teorie a málo praxe (to se změní)
- píšeš, že si četl to a to, je sice fajn číst, ale jsou to věci od kterých se lze jen odpíchnout, to co funguje na mě nemusí fungovat na tebe a podobně
- cvičení do 45 min., nevím takovéhle věci jsem nevyhledával, neříkám, že se máš flákat, ale myslim, že je jedno jestli to jednou přetáhneš nebo ne, pokud budeš makat!
- píšeš o "okně" a pak to zabiješ tvarohem s banánem, nedostaneš se do fitka dříve, aby si tam mohl dát třeba ještě před ten tvaroh maso + přílohu? Pokud ne, stejně bych tam dal na noc radši to maso s něčím než tvaroh (můj názor)
- je super že to máš pestré, jednou třeba ráno vejce někdy vločky, piškoty bych moc nedával, ale uvidíš sám, kámoš třeba snídá nesquik, tabulku čokolády nebo ty piškoty s mlékem a formu má (jak jsem psal předtím - na někoho funguje to a někoho zase tohle) _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
člověk

|
Zaslal: so červen 22, 2013 1:05 pm Předmět: |
|
|
| Michalllll napsal: | | Spam napsal: | Čti články na webu, pročítej fórum. Nikdo učenej z nebe nespadl...
Nebo nejlepší co můžeš udělat, tak si kup nějakýho zkušenýho trenéra ať se ti věnuje a zasvětí tě jak do výživy, tak do tréninku. |
Nevím, jak si ten můj "sloh" četl, ale je tma x krát napsáno, že jsem všechno co tam mám napsané vyčetl, tak nevím, co ještě bych měl podle tebe číst. Jinak glykemické okno doopravdy existuje. :) Takže nevím, proč bych měl na to zapomínat :) |
Tím "Glykemickým oknem" myslíš ten blabol, že pokud do sebe ihned po tréninku nenaliješ kvantum jednoduchých sacharidů tak ti zmizí svaly ?....jestli jo tak se na to vykašli, protože to je blbost,navíc u kondičního civčence
Maso+Příloha hodinu po tréninku bohatě stačí...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: so červen 22, 2013 4:54 pm Předmět: |
|
|
Je dobré že znáš pojem glykemické okno. S nějakým domácím šmrdláním ve formě pár kliků a dřepů na něj zapomeň, vzpomeň si na něj až bdueš pořádně makat ve fitku, kde se za 45 minut zničíš a pak bude tělo doopravdy hladový po cukrech, většina těch "tvrdě" cvičících se při tréninku ani nezpotí..
Jídelníček na první pohled není průser, trénink tak pozdě dobrý není. Další novinka pro tebe, drtivá většina pečiva jen tmavě vypadá (právě proto, že si lidé myslí, že tmavé je lepší, tak to obarví karamelem), opravdu tmavé pečivo tu skoro není k sehnání.
Chápu, že si tu něco přečteš a začne se to všechno dohromady motat.. za pár let na to přijdeš, nebo si zaplatíš někoho kdo ti ty roky ušetří, třeba mě.
Gl hf
|
|
| nahoru |
|
 |
Michalllll
|
Zaslal: so červen 22, 2013 6:55 pm Předmět: |
|
|
Díky všem za odpověď. Zkusím podle toho něco upravit. K tomu zničení v posilovně nebo doma. Nebyl jsem zvyklý něco dělat, takže když jsem 1. den cvičil těch 45min, druhý den a to si nedělám srandu, jsem se nemol skoro hýbat, jak mě vše bolelo. No už se to zlepšuje. Přibírám a vidím na sobě pidi změny, takže doufám, že to jsou dobré znamení :) Tak díky, kdybych měl ještě nějaké dotazy, zeptám se.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|