Odhad/výpočet váhy pro 1RM

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Odhad/výpočet váhy pro 1RM  Úvodní stránka -> Trénink -> Odhad/výpočet váhy pro 1RM
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
duke.dukem

PříspěvekZaslal: čt červen 27, 2013 1:19 pm    Předmět: Odhad/výpočet váhy pro 1RM Odpovědět s citátem

Rád bych se zeptal, jaký máte vyzkoušený vzorec pro výpočet 1RM. Resp. je mi jasné, že se jedná víceméně jen o odhad, ale který ze vzorců se pro vás nejvíce blížil skutečnému 1RM dosaženému při reálném pokusu.

Na netu jsem našel různé varianty, např.:

Brzycki:
1RM = Váha / (1.0278 – (0.0278 x počet opakovaní))

Lander:
1RM = váha / (1.013 – (0.0267123 x počet opakovaní))

Empley:
1RM = váha × ( 1 + (0.033 × počet opakovaní))

(Zdroj: Power-sport)

nebo přímo kalkulátory, např.:

http://www.hamiltonsfitness.co.uk/calculate_your_one_rep_max_lift.htm

Díky předem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: čt červen 27, 2013 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je o ničom, ak cvičievaš s vysokou intenzitou a malým počtom reps, tak Ťa tieto kalkulačky skôr podcenia. Ak cvičievaš naopak s nižšou intenzitou a vyšším počtom reps, tak Ťa pravdepodobne nadhodnotia. Skús a uvidíš.
ZkaZZa

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 5:35 am    Předmět: Re: Odhad/výpočet váhy pro 1RM Odpovědět s citátem

duke.dukem napsal:
Rád bych se zeptal, jaký máte vyzkoušený vzorec pro výpočet 1RM. Resp. je mi jasné, že se jedná víceméně jen o odhad, ale který ze vzorců se pro vás nejvíce blížil skutečnému 1RM dosaženému při reálném pokusu.

Na netu jsem našel různé varianty, např.:

Brzycki:
1RM = Váha / (1.0278 – (0.0278 x počet opakovaní))

Lander:
1RM = váha / (1.013 – (0.0267123 x počet opakovaní))

Empley:
1RM = váha × ( 1 + (0.033 × počet opakovaní))

(Zdroj: Power-sport)

nebo přímo kalkulátory, např.:

http://www.hamiltonsfitness.co.uk/calculate_your_one_rep_max_lift.htm

Díky předem.

Proč to nezkusíš ? Místo nějakého počítání.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Mr. Muscle

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Třeba nemá někoho kdo by ho jistil. Třeba u dřepu nebo když dělá bench.
duke.dukem

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak tak, cvicim sam ve sklepni posilovne. Jde mi o zjisteni maximalek u komplexnich cviku a neznam bohuzel nikoho, komu bych mohl verit, ze me napr. pri zminenem drepu ci BP s maximalkou bude skutecne jistit a v pripade potreby mi skutecne k necemu bude. Nehlede na to, ze bych se nerad zranil hned na zacatku objemovo/siloveho obdobi, poe jak kazdy vi, tak pri 1RM je hodne slozite udrzet techniku a to pak uz neni k problemum daleko. Proto jsem doufal, ze je nejaky napomocny vzorec, ktery urci vahu na 1RM blizici se realite.

Pokud nic takoveho neni a ty vypocty jsou prilis zcestne, tak budu asi muset najit nejake fitko, kde bude nekdo schopny a hlavne ochotny mi pri stanovovani vahy na 1RM asistovat...
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ak to potrebuješ kvôli tomu, aby si proste zistil "koľko dávaš", tak to bohužiaľ neexistuje iná cesta. Ale ak to potrebuješ len kvôli dosadeniu maxka do nejakého tréningu, tak to by som sa na to vybodol a naložil to len tak na istotu - to bude tvoje podseknuté maxko

Druhá strana mince je, že pri váhach do tých 100 kg (možno aj viac) na benchi neni problém si tú činku pri misse zrolovať po bruchu. Pri drepe som to zvykol riešiť odložením činky na najnižší stojan klietky a nebol problém. Nie všade sa to však dá.

Rychle na stránku:

Přejdi na: