Jak začít posilovat? - začátečník

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak začít posilovat? - začátečník  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Jak začít posilovat? - začátečník
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MaxDJs

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 9:02 pm    Předmět: Jak začít posilovat? - začátečník Odpovědět s citátem

Zdravím všechny,

co mám dělat, když chci začít posilovat? Jak běžně probíhá první návštěva v posilovně?

Díky za odpověď
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CIZO

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doporučuju najít si dobrého trenéra a zaplatit si alespoň 10 tréninkových hodin.

Derek Poundstone
MaxDJs

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 9:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Doporučuju najít si dobrého trenéra a zaplatit si alespoň 10 tréninkových hodin.

S tím tak něják počítám. :) Ale spíš jsem chtěl vědět jak probíhají pro nováčka první návštěvy a jak často jako začátečník bych měl chodit do posilovny. Chtěl bych tak 2-3 x týdně
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2012 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MaxDJs napsal:
CIZOPASNIK napsal:

S tím tak něják počítám. :) Ale spíš jsem chtěl vědět jak probíhají pro nováčka první návštěvy a jak často jako začátečník bych měl chodit do posilovny. Chtěl bych tak 2-3 x týdně

Začátečník víc než 3x týdně nepotřebuje. Trenér ti musí poradit tak, aby to vyhovovalo hlavně tobě - jinak by si u cvičení nevydržel moc dlouho.
MaxDJs

PříspěvekZaslal: út červenec 09, 2013 11:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dá se za nějakou určitou dobu poznat jestli jen pomalu nabírám svalovou hmotu nebo jsem ektomorf a svaly nikdy nenaberu?

Díky
Kuchis

PříspěvekZaslal: st červenec 10, 2013 4:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MaxDJs: Nemůžeš říct že ektomorf nenabere svaly.Každý somatotyp má svoje pozitiva i negativa.
Najdi si někde na ronnie článek kde popisovali jak rozeznat co jsi za somatotyp.
Ektomorfové se vyznačují především štíhlou až hubenou postavou s nízkým % tuku.Má velké potíže s nabráním hmotnosti a proto musí více dbát na stravovací návyky.
Endomorf zase přibírá bez problémů ale spoustu tuku,proto si musí hlídat sacharidy.
Mezomorf je něco mezi nimi.
Doporučuju si o tom něco přečíst na netu.

Takže i kdybys byl ektomorf , svaly nabereš ale musíš mít super jídelníček , dobrý trénink a regeneraci...A půjde to.
MaxDJs

PříspěvekZaslal: st červenec 10, 2013 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No já jsem určitě ektomorf. Mám 166 cm/46 kg a svalově na tom nejsem nic moc.
Candyman

PříspěvekZaslal: st červenec 10, 2013 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MaxDJs napsal:
No já jsem určitě ektomorf. Mám 166 cm/46 kg a svalově na tom nejsem nic moc.

To ještě neznamená, že musíš být ektomorf, ti bývají většinou vysocí, což ty nejsi.
Obecné ektomorfní znaky:

vyšší postava (není pravidlem)
nízká hmotnost, někdy až podváha
dlouhé končetiny a krk
časté jsou křídlovitě odstávající lopatky
tenké kosti
plochý hrudník
úzká ramena (jsou držena vpřed)
nízké procento podkožního tuku
málo svalové hmoty
problém s nabíráním hmotnosti
Kuchis

PříspěvekZaslal: st červenec 10, 2013 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem ektomorf a docela mě zarazilo jak to jde i s tímhle somatotypem když se dobře poskládá jídelníček.
Mám 185 cm,69kg.Začínal jsem na začátku roku 2013 s asi 60 kg.Akorát jsem v té době byl dost nachcípanej tak jsem víc necvičil než cvičil.
Teď mám dost dobře seskládaný jídlo,koupil jsem si gainer po tréninku a jde to dobře.
Zase máš výhodu že si můžeš jako ektomorf dopřát občas nějaký zákusek,nemusíš si nějak škrtit cukry a dieta ti půjde taky dost dobře.
kidacekfull

PříspěvekZaslal: st červenec 10, 2013 11:26 am    Předmět: asdfhgfd Odpovědět s citátem

Jde jen o finance všechno jde ..... neutrácej za blbosti,spi pravidelně,jez přiměřeně a pravidelně spíše "pomalu" se rozkládající stravu jako je maso tvarohy ,těstoviny,brambory apod já jsem taky ektomorfní typ a když si dám protein za 30 minut jsem prázdnej a už pomalu hladovím a hlavně nevěř všem věcím co ti ten trenér poradí .... je lepší to pořešit s více zdroji mě radil "trenér" ať trénuji ruce 1x za 10dní dohromady tri bic ramena při 70 kg a 190 cm což je prostě hloupost naštěstí jsem měl už rok cvičení za sebou tak jsem se poradil tu na ronnie

Rychle na stránku:

Přejdi na: