|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vad0s
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 1:34 pm Předmět: Jak začít cvičit? |
|
|
Zdravím, chtěl bych začít posilovat. Je mi 17 let, vážím kolem 70 kg a měřím zhruba 185 cm, hraji fotbal asi 6 let. Asi bych chtěl začít cvičit nejdříve doma, než začnu chodit do posilovny. Ale nevím jak na to. V poslední době mě hodně zaujal program P90X, jaký máte názor na něj? Je vhodny i pro mě? Nebo je lepší začít s klasickými cviky (dřepy,kliky,sed-lehy...)? A mám scheuermannovu nemoc (onemocnění páteře), tak pokud máte nějaké zkušenosti s touto nemocí, popřípadě cviky (nebo naopak cviky, které bych dělat neměl, které by mi mohli pomoct tak můžete poradit :)
Díky za odpovědi.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pitkin

|
Zaslal: út červenec 16, 2013 8:06 pm Předmět: |
|
|
Pokud nevíš jak cvičit tak si najmi trenéra ,nebo se akorát zničíš .Bylo by dobré ty záda konzultovat i s fyzioterapeutem. Na nějakej P90X bych se vykašlal ,kazeta tě cvičit nenaučí... _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
enemec
|
Zaslal: st červenec 17, 2013 8:53 am Předmět: Re: Jak začít cvičit? |
|
|
| vad0s napsal: | Zdravím, chtěl bych začít posilovat. Je mi 17 let, vážím kolem 70 kg a měřím zhruba 185 cm, hraji fotbal asi 6 let. Asi bych chtěl začít cvičit nejdříve doma, než začnu chodit do posilovny. Ale nevím jak na to. V poslední době mě hodně zaujal program P90X, jaký máte názor na něj? Je vhodny i pro mě? Nebo je lepší začít s klasickými cviky (dřepy,kliky,sed-lehy...)? A mám scheuermannovu nemoc (onemocnění páteře), tak pokud máte nějaké zkušenosti s touto nemocí, popřípadě cviky (nebo naopak cviky, které bych dělat neměl, které by mi mohli pomoct tak můžete poradit :)
Díky za odpovědi. |
P90x z tebe kulturistu neudělá, ale postavu vyrýsuje, a zpevní.. já osobně než sem začal cvičit posilovnu, tak sem si p90x odjel a byl jsem spokojenej.. nevýhoda je časová náročnost.. každý den minimálně hodina. hlavně strava!! u mě mám vypozorováno že strava je tak 60% úspěchu , samotný posilování 40%
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: st červenec 17, 2013 9:13 am Předmět: |
|
|
| Pitkin napsal: | | Pokud nevíš jak cvičit tak si najmi trenéra ,nebo se akorát zničíš .Bylo by dobré ty záda konzultovat i s fyzioterapeutem. Na nějakej P90X bych se vykašlal ,kazeta tě cvičit nenaučí... |
dovolím si tvrdit, že většině trenérů jde o peněženky jejich klientů, tzn. přijdeš, zaplatíš, něco si odcvičíš (většinou kladky), po skončení tréninkový jednotky doporučí ZAČÁTEČNÍKOVI najet na kreatin a ostatní suplementy, přitom nezapomene dodat, že vše je k mání na baru ve fitku...
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: st červenec 17, 2013 10:07 am Předmět: |
|
|
| Novic napsal: | | Pitkin napsal: | | Pokud nevíš jak cvičit tak si najmi trenéra ,nebo se akorát zničíš .Bylo by dobré ty záda konzultovat i s fyzioterapeutem. Na nějakej P90X bych se vykašlal ,kazeta tě cvičit nenaučí... |
dovolím si tvrdit, že většině trenérů jde o peněženky jejich klientů, tzn. přijdeš, zaplatíš, něco si odcvičíš (většinou kladky), po skončení tréninkový jednotky doporučí ZAČÁTEČNÍKOVI najet na kreatin a ostatní suplementy, přitom nezapomene dodat, že vše je k mání na baru ve fitku... |
Jo realita je většinou bohužel taková ,ale jsou i kvalitní trenéři. Rozhodně začínat sám nedoporučuju _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: st červenec 17, 2013 11:17 am Předmět: |
|
|
To je kravina podľa mňa, tréner je zodpovedný za tréning a keby Ti dával cvičiť blbosti a ty by si sa postupne nezlepšoval, tak by mu to mohlo poškodiť povesť, čo snáď nikto normálny riskovať nebude. Ja čo si všímam trénerov u nás, tak sú v pohode, niektorí Ti poradia aj keď by vôbec nemuseli.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: st červenec 17, 2013 11:28 am Předmět: |
|
|
| Dante Flyshit napsal: | | tak by mu to mohlo poškodiť povesť, čo snáď nikto normálny riskovať nebude. |
Na pár takových nenormálních sem už narazil _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st červenec 17, 2013 4:20 pm Předmět: Re: Jak začít cvičit? |
|
|
| vad0s napsal: | Zdravím, chtěl bych začít posilovat. Je mi 17 let, vážím kolem 70 kg a měřím zhruba 185 cm, hraji fotbal asi 6 let. Asi bych chtěl začít cvičit nejdříve doma, než začnu chodit do posilovny. Ale nevím jak na to. V poslední době mě hodně zaujal program P90X, jaký máte názor na něj? Je vhodny i pro mě? Nebo je lepší začít s klasickými cviky (dřepy,kliky,sed-lehy...)? A mám scheuermannovu nemoc (onemocnění páteře), tak pokud máte nějaké zkušenosti s touto nemocí, popřípadě cviky (nebo naopak cviky, které bych dělat neměl, které by mi mohli pomoct tak můžete poradit :)
Díky za odpovědi. |
Začal bych silovej trénink s vlastní váhou. Osvědčená pětka: klik, dřep, most, přednos, horizontální přítah. Je tam mraky prostoru jak se progresivně zlepšovat - jednorukej klik, pistole, most 1 ruka/1 noha, shyb, a ... no ... přednos v plným rozsahu pohybu (kontrolovaně holeněma k tyči).
Případně dobrej start do tréninku je kettlebell. Pravidelně pořádám semináře, kde se naučíš základy.
|
|
| nahoru |
|
 |
vad0s
|
Zaslal: pá červenec 26, 2013 9:55 am Předmět: |
|
|
A co Total Gym 1000? Mám ho doma, ale nikdo ho nepoužívá. Je ten stroj k něčemu? Je vhodné abych na něm cvičil s mými zády?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: pá červenec 26, 2013 1:17 pm Předmět: |
|
|
| vad0s napsal: | | Je ten stroj k něčemu? Je vhodné abych na něm cvičil s mými zády? |
Ne je to ztráta času ,jako většina věcí z teleshoppingu. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá červenec 26, 2013 1:23 pm Předmět: |
|
|
To bych netvrdil. Za tvrdyho totace pouzivali gymnasti ve vychodnim bloku improvizovanej Total Gym vyrobenej z zebrin, lavicky, gymnastickych kruhu a pojizdny desky. Nacvicovaly se na tom cviky z kruhu, jako treba krucifix (zeleznej kriz), pokud jeden nemel dost sily na to, aby to udelal ve visu na kruzich. Total gym uplne mimo neni a na urcity veci se hodi, ale komplexni posilku s vlastni vahou/zelezem nenahradi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: pá červenec 26, 2013 6:26 pm Předmět: |
|
|
Nejsem žádnej odborník ,ale v jeho případě když má onemocnění páteře bych volil cviky s oporou zad ,takže žádné volné váhy a cvičení s vlastním tělem (až teda na kompenzace ),když vidim každej den jak se lidi u toho křiví tak by to akorát uškodilo . Udržet rovná záda a ještě víc je nekurvit je potom pro člověka daleko snažší když má oporu zad. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|