dotaz-pokračovat fullbody 3x týdně nebo změna?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - dotaz-pokračovat fullbody 3x týdně nebo změna?  Úvodní stránka -> Trénink -> dotaz-pokračovat fullbody 3x týdně nebo změna?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
olivera

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 11:24 am    Předmět: dotaz-pokračovat fullbody 3x týdně nebo změna? Odpovědět s citátem

Zdar borci, chtěl bych vás požádat o radu. "Celý život" jsem dělal split (asi to byla chyba), ale teď jsem zkusil cca 2 měsíce fullbody (na základě článků zde)- rozpis uvedený níže. Váhy jsem začal na 60% (vyšší počet opakování) a 75% (nižší počet opakování) maxilmálky a každý týden přidal váhu. Po měsíci jsem postup opakoval. Tento týden jsem udělal test a maximálka se zlepšila o cca 10-15% u všech cviků. Váhy to nejsou nic moc, ale výsledek mě mile překvapil a chtěl bych poradit, zda postup opět opakovat s "novými" vahami nebo teď dělat třeba středa prsa+záda+ramena pátek nohy+ruce a neděle full. Postavou jsem něco mezi mezomorfem a ektomorfem 180cm a nyní již 80kg 30let:-). Jde mi spíš o celkovou sílu než o "hezké svaly" ;-) Cvičím sám v malé posilovně na vesnici, takže váhy na bench a u dřepů nijak nepřeháním, aby mě tam druhý den nenašla uklížečka;-). Velké fitko s nějakým "studovaným" personálem v okruhu 50ti kilometrů nemám:-) a prosím tedy o radu vás, páč víc hlav... :-) -> zda to jet znovu nebo jinak nebo je to celé na... DÍKY MOC

p.s. pro zarputilé odpůrce fullbody->zkuste fullbody, taky jsem tomu nevěřil, ale funguje to:-*

středa

série x opakování
přemístění ve stoje 3x8
dřep 5x6
bench 5x6
shyby + závaží 3x7
přítahy v předklonu 4x6
biceps velká 5x6
triceps kladka 5x8
kliky bradla 3xmax
rozpažování ve stoje/v předklonu 5x8-12
břicho

pátek

přemístění s předním dřepem 3x5
leg press 4x10
shyby + závaží 4x5
mrtvý tah 5x4
bench jednoruc 4x8
biceps jednoruč 4x8
triceps EZ 5x10
rozpažování ve stoje/v předklonu 4x12
kliky 3xmax
břicho

neděle

přemístění s výrazovým tlakem 4x8
dřep 5x8
bench 5x8
shyby 3x10
mrtvý tah 6x2
biceps velká 4x8
triceps kladka 4x10
kliky bradla + závaží 3xmax
břicho
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

me se tvuj trening libi
jenom za sebe bych mel nekolik doporuceni:
u premisteni to otoc na 8x3 (dovoli ti to jet vic dynamicky), klidne nech vahu a zkrat prestavky
(a pouvazuj, jetli k nemu nepridat i vyrazovy tlak)
ubral bych cviku
na biceps i triceps staci po jednom
pokud jedes kliky na bradlech, tak bych je jel nekde na zacatku a pak na prsa uz jenom neco lehciho, stejne tak triceps (ale celkove na tyhel dve partie staci jenom bradla)
shyby nebo pradla by mely nasledovat po kompresnim cviku na pater (mrtvy tah, drepy, premisteni, vyrazovy tlak, military press)
nekde psal cizopasnik:
drep 6x6
bench 6x6
PC+PP 10x3 (power clean + push press)
shyby
na jeden trening to staci (ruce uz jenom lehce na kladkach, treba dohromady s brichem)
v podobnem duchu bych radil vsechny treningy
olivera

PříspěvekZaslal: ne červenec 14, 2013 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
me se tvuj trening libi
jenom za sebe bych mel nekolik doporuceni:
u premisteni to otoc na 8x3 (dovoli ti to jet vic dynamicky), klidne nech vahu a zkrat prestavky
(a pouvazuj, jetli k nemu nepridat i vyrazovy tlak)
ubral bych cviku
na biceps i triceps staci po jednom
pokud jedes kliky na bradlech, tak bych je jel nekde na zacatku a pak na prsa uz jenom neco lehciho, stejne tak triceps (ale celkove na tyhel dve partie staci jenom bradla)
shyby nebo pradla by mely nasledovat po kompresnim cviku na pater (mrtvy tah, drepy, premisteni, vyrazovy tlak, military press)
nekde psal cizopasnik:
drep 6x6
bench 6x6
PC+PP 10x3 (power clean + push press)
shyby
na jeden trening to staci (ruce uz jenom lehce na kladkach, treba dohromady s brichem)
v podobnem duchu bych radil vsechny treningy

Díky moc za reakci. Mám "střídat" váhy jak jsem měl teď a přidat opakování či série nebo jet "pokaždé" např. dřep 6x6 stejnou váhu v týdnu? Jinak myslím, že rozumím;-)
Ještě jednou díky
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne červenec 14, 2013 7:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

moznosti je hodne
ubrat a postupne pridavat (das 6x6 s metrakem, ale zacnes na 80 a mel by ses dostat po nekolika tydnech an 6x6 se 110)
nebo das v pondeli 6x15x70, ve stredu tech 6x6 s metrakem a v patek 6x 10 s 80 kilama
simply clever
olivera

PříspěvekZaslal: ne červenec 14, 2013 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
moznosti je hodne
ubrat a postupne pridavat (das 6x6 s metrakem, ale zacnes na 80 a mel by ses dostat po nekolika tydnech an 6x6 se 110)
nebo das v pondeli 6x15x70, ve stredu tech 6x6 s metrakem a v patek 6x 10 s 80 kilama
simply clever

ok rozumím. Díky moc!!!

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - dotaz-pokračovat fullbody 3x týdně nebo změna?
Rychle na stránku:

Přejdi na: