|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
frantasluka
|
Zaslal: st duben 24, 2013 4:03 pm Předmět: Běhání a posilování |
|
|
Ahoj, prosím o radu.. chci začít běhat a posilovat, jde mi o to nabrat svaly, hlavně břišní a ruce. Ale mám na spodní části břicha trochu tuku :D..ale nejsem tlustej :D ... Potřebuju poradit jak kombinovat běh a posilování.. V pondělí, středa a pátek mám trénink (florbal) takže nemám už čas běhat nebo posilovat... Chtěl bych třeba úterý, čtvrtek, sobota běžet a posilovat v jeden den.. je lepší nejdříve běhat a potom posilovat nebo obráceně ? Děkuji za všechny rady :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st duben 24, 2013 4:13 pm Předmět: Re: Běhání a posilování |
|
|
| frantasluka napsal: | | Ahoj, prosím o radu.. chci začít běhat a posilovat, jde mi o to nabrat svaly, hlavně břišní a ruce. Ale mám na spodní části břicha trochu tuku :D..ale nejsem tlustej :D ... Potřebuju poradit jak kombinovat běh a posilování.. V pondělí, středa a pátek mám trénink (florbal) takže nemám už čas běhat nebo posilovat... Chtěl bych třeba úterý, čtvrtek, sobota běžet a posilovat v jeden den.. je lepší nejdříve běhat a potom posilovat nebo obráceně ? Děkuji za všechny rady :) |
vsechno jde, kdyz se chce
proc potrebujes behat, kdyz mas 3x tydne florbal?
pokud planujes redukovat tuk, je mozne behat rano pred snidani, a nebo po posilovne
nedoporucuju napred behat a pak jit zveda
co se tyce treningu, pokud mas zpevneny stred tela a nemas zdravotni problemy,
tady jsou moznosti treningu
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7461-vysokofrekvencni-trenink.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-14760-vysokofrekvencni-trenink-ii-hledani-optimalni-frekvence.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-8713-trenink-celeho-tela-neni-jen-pro-zacatecniky.html
http://powerlifting.ronnie.cz/c-6445-prihodte-kotouce-aneb-silovy-trenink-pro-zacatecniky.html
ma to byt spise informativni ohledne skladby treningu
nepouzivej velke vahy a delej radsi vice opakovani, aby sis zazil spravnou techniku
pokud si nejsi jistej, nech se natocit a pak to sem postni, nekdo se ti na to podiva a rekne ti, jestli je to dobre nebo spatne _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: st duben 24, 2013 4:40 pm Předmět: |
|
|
vůbec nejlepší by bylo sehnat si na začátek trenéra, co by ti udělal vstupní prohlídku, naučil kompenzační cviky, cviky na zpevnění středu těla, strečing (ten z florbalu pravděpodobně stačit nebude), vysvětlil základy výživy.. ve výsledku bys nejspíš ušetřil, pokud bys měl tendence nakupovat nějaké nepotřebné suplementy jako většina začínajících.. bohužel můžeš stejně dobře narazit na nefunkčního trenéna jako na kvalitního _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: st duben 24, 2013 4:45 pm Předmět: |
|
|
Já ti nevím, na tom florbalu se naběháš dost, jako všeho moc škodí.
Co se týče toho tématu nabírat svaly a pálit tuk , nebo pálit tuk lokálně třeba na "břiše" mi příjde vše dost kontroverzní.
Souhlasím jak bylo řečeno, nejlíp běhat na lačno.
Ale spíše další částí jako je samotný tréning je i strava. Pokud tu nemáš vyřešenou a cpeš se, jak to říct ... "špatnými věcmi" tak výsledky asi nebudou ideální.
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: čt duben 25, 2013 12:10 pm Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: | | vůbec nejlepší by bylo sehnat si na začátek trenéra, co by ti udělal vstupní prohlídku, naučil kompenzační cviky, cviky na zpevnění středu těla, strečing (ten z florbalu pravděpodobně stačit nebude), vysvětlil základy výživy.. ve výsledku bys nejspíš ušetřil, pokud bys měl tendence nakupovat nějaké nepotřebné suplementy jako většina začínajících.. bohužel můžeš stejně dobře narazit na nefunkčního trenéna jako na kvalitního |
rekl bych, ze sance ze narazis na debila je asi 2/3 ;) .. ja bych se trenerum uplne vyhnul .. trenera az kdyz si po roce udelas nejakou predtsavu jak Ti to slape .. rozhodne mi pripada hazard se nechat zprznit uz na zacatku.
pokud chces shodit, musi byt Tve cviceni hodne aerobni .. spalit mnohem vic nez spapas ;) .. nauc se denne praktikovat v nejakou prihodnou dobu 45-60 minut behu (behu - ne hopkani nebo nejakeho pseudo-klusu) .. nezer sladky a cvic s mensima vahama (60-70%) hodne opak (10-15) ve vysoke frekvenci ..
po nejake dobe cviceni se ti ten trening nejak vytribi a budes mit o nem jasnejsi predstavu .. potom si klidne jdi najit trenera ..
ntz
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt duben 25, 2013 12:15 pm Předmět: |
|
|
| ntz napsal: | | jirdano napsal: | | vůbec nejlepší by bylo sehnat si na začátek trenéra, co by ti udělal vstupní prohlídku, naučil kompenzační cviky, cviky na zpevnění středu těla, strečing (ten z florbalu pravděpodobně stačit nebude), vysvětlil základy výživy.. ve výsledku bys nejspíš ušetřil, pokud bys měl tendence nakupovat nějaké nepotřebné suplementy jako většina začínajících.. bohužel můžeš stejně dobře narazit na nefunkčního trenéna jako na kvalitního |
rekl bych, ze sance ze narazis na debila je asi 2/3 ;) .. ja bych se trenerum uplne vyhnul .. trenera az kdyz si po roce udelas nejakou predtsavu jak Ti to slape .. rozhodne mi pripada hazard se nechat zprznit uz na zacatku.
pokud chces shodit, musi byt Tve cviceni hodne aerobni .. spalit mnohem vic nez spapas ;) .. nauc se denne praktikovat v nejakou prihodnou dobu 45-60 minut behu (behu - ne hopkani nebo nejakeho pseudo-klusu) .. nezer sladky a cvic s mensima vahama (60-70%) hodne opak (10-15) ve vysoke frekvenci ..
po nejake dobe cviceni se ti ten trening nejak vytribi a budes mit o nem jasnejsi predstavu .. potom si klidne jdi najit trenera ..
ntz |
ty vole, ja nemam slov
co slovo to perla
skoda, ze je to tak dlouhe
hned bych to rubal do podpisu _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: čt duben 25, 2013 12:37 pm Předmět: |
|
|
petre prosim, je mi moc lito ale ja:
- nereaguji na liftery .. pokud se mi nekdo zda jako lifter a nebo kultirista tak do toho nekecam .. tento hoch pise ze chce shodit a patrne je "bezny sportovec" .. sorry
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt duben 25, 2013 12:47 pm Předmět: |
|
|
| ntz napsal: | petre prosim, je mi moc lito ale ja:
- nereaguji na liftery .. pokud se mi nekdo zda jako lifter a nebo kultirista tak do toho nekecam .. tento hoch pise ze chce shodit a patrne je " bezny sportovec " .. sorry |
no prave
jeho zkusenosti s treningem a vykonavanim cviku budou, soukrome predpokladam, mizerne
takze az se sam nauci delat ctvrtdrepy, tahat mrtvolu s kulatyma zada, u bicepsu si pomahat i lytkama, tak bude pozde
v lepsim pripade mu to bude trvat, nez se to preuci
v horsim si neco udela
sam od sebe techniku nevychyta
co se tyce hubnuti a behani, ano to vycist muze
ale pro zacatek by treba stacilo, kdyby napsal, z kama je (pro cechacky vodkad) a je pravedepodobne, ze se na foru najde nekdo, kdo bude ochotnej poradit _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: čt duben 25, 2013 12:54 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | ...
|
fair ;) .. beru na 101% Tve pripominky, nicmene mam na tohle jednu odpoved - nejhorsi smrt je ta z vydeseni ;)
(@frantasluka - to neni ted o Tobe ani na Tebe) .. pokud nekdo zacne delat ctvrtdrepy, tahat mrtvolu s kulatyma zadama a prasit, tak je blb a nikdo s nim nic neudela ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: čt duben 25, 2013 1:20 pm Předmět: |
|
|
ntz - musím oponovat, prošel jsem už pár posiloven, ve většině to vypadá tak, že kluci cvičí totální blbosti co někde okoukají a vykecácají o tom, jak si koupí kreatin a potom to poroste, zkrátka celé to pak nikam nevede.. sám jsem to tak taky měl, člověk ty správné informace od začátku prostě nevyfiltruje  kvalitní trenér může doopravdy hodně pomoct, ale je potřeba si vybrat.. asi nejlíp někoho, kdo sám dělal/dělá kulturistiku, trojboj a podobně, na nějaké úrovni, nebo někoho takového už připravoval _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: čt duben 25, 2013 1:39 pm Předmět: |
|
|
omlouvam se vsem diskutujicim .. nemyslim to nijak konfrontacne a nechci v zadnem pripade delat chytreho (protoze jednak chytrej nejsem a kulturistice/powerliftingu skutecne nerozumim)
to co rikaz s tech posiloven je svata pravda .. k tomuhle mam bohuzel dost osobni zkusenost: muj bracha - bro, moje krev - zacal chodit do posilovny a platil si prvni 4 roky *profesionalniho trenera (vystridal dva) ..
ti treneri ho naucili delat puldrepy (ze jinak je to zdravi skodlive) a dalsi praseni jako bench 10cm nad prsa a naprosto vymytej mozek ohledne preparatu a dalsi vyzivy ..
bracha tedka chodi asi rok se mnou a ja doted horko tezko bojuju s tim ho to odnaucit (ale dari se) .. nechci tedka zevseobecnovat a nerikam ze se tak deje ve 100% pripadu.
nicmene vysledek u meho bro je takovej, ze za rok se mnou se zlepsil prakticky na 1.5 nasobek ve vsech maximalkach, prestal upne zrat sypani pac to pri svem treningovem tempu a planu fakt nepotrebuje (dela zavodne kolo a box a chodi se mnou liftovat/cvicit jen st/ne) a jeste se spravil (coz byl jeho hlavni cil) .. on je absolutni ektomorf (ackoliv tedka hodne vyrysovanej) 198cm/85 kg
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: čt duben 25, 2013 1:41 pm Předmět: |
|
|
Co já bych dal zato abych mi někdo na začátku řekl co dělám špatně, když se ohlédnu zpět jen si představím co vše jsem dělal za krávoviny  protože jsem si myslel že je to "Ok".
A hlavně začátky kdy je začátečník nejnáchylnější, se vyplatí znát správnou cestu kupředu.
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: čt duben 25, 2013 2:32 pm Předmět: |
|
|
On i trenink s kvalitnim trenerem muze mit sva uskali...nekvalitniho neresim, ten ho necha prakticky jet co on bude chtit je, proda mu kupu suplementu a vyinkasuje prachy...
Ale dejme tomu, ze nas cvicenec narazi na kvalitniho trenera... Chlapec prijde do posilovny, zaplati si za 200 (ceny v Ostrave a to jeste ty spise nizsi) na hodinu trenera (a koupi permici a nejake suplementy :)). Trener mu da do rukou 7 kilovou tycku a zacne mu vysvetlovat spravnou techniku treninku bicepsu. Pak ji vymeni za petikilove jednorucky a bude pokracovat. U toho uvidi nejakou sverencovu pohybovou dysbalanci a zacne ji kompenzovat napriklad cvicenim na TRX, s medicimbalem nebo expanderem. Toto se bude opakovat u vsech ostatnich cviku... A nyni se polozme na otazku - co si asi bude nas novy cvicenec myslet?
Dokazi rady a prikazy trenera projit skrze jeho ego? Bude chapat a rozumet tomu co se po nem chce a proc to ma delat? Bude trener natolik ochotny aby mu dal ke kazdemu cviku prednasku z anatomie a pridal balik osobnich zkusenosti aby vyvratil jeho pochybnosti, byt nevyrcene? Zaplati si trenera i podruhe nebo se na to po prvnim cviceni vykasle a stane se z nej dalsi z mraku "drticu bycaku, koz a bricha", kterych jsou fitka plna? A kteri, pokud jim to vydrzi az do "rozlamani tela", se zacnou ucit spravnou techniku az po zraneni, protoze jim nic jineho nezbyva? Jinak receno - splni trener jeho ocekavani? Hlavne ty zacatky byvaji krusne...
Hlavni 2 faktory v pripade placeni trenera jsou penize a zajem se ucit. Uplne nejdulezitejsi je vsak zajem. Pokud je vule, jde to i bez trenera. Samozrejme neni to tak snadne, ale jde to.
Timto jsem ovsem nechtel zpochybnit to, ze kvalitni trener nepomuze! Jen to neni tak proste a jednoduche...sam jsem si trenera platil 3x tydne po dobu roku a pul a musim rict, ze dobre jsem udelal! Ale hodne veci jsem pochopil az pozdeji samostudiem. Proste mi byla spravna technika podana jako samozrejmost, bez dalsiho vysvetlovani a ja ji pouze dodrzoval. Ale i k tomu prostemu dodrzovani spravne techniky jsem se musel nutit. Ale chtel jsem to a chapal jsem, ze je "za tim neco vic". A musel jsem prekousnout to, ze nedrepuju se 100 kilama, ale se 40, ze delam stovky vypadu a drepu s vlastnim telem, ze ramena cvicim s 3kg jednoruckami a ne 20kg, ze delam hromady "obycejnych" kliku a nelezim porad pod benchem...jinak receno - musel jsem porazit sve ego a nesrovnavat se s 80% lidi ve fitku. Zvladne to i on? Chci tomu verit, ze ano...ma zkusenost vsak hovori trosicku jinak...
Doted to bylo o trenerech, ted k nasemu zacatecnikovi...ja moc nevim jak poradit cloveku, ktery si da za cil nabrat svaly "na rukou a brise", vlastne na posilovnu nema vubec cas a jeste si hodla ubirat energii v dany den behanim. Z toho duvodu jsem sem vubec nechtel psat, ale nakonec mi to nedalo. Dle meho nazoru hodne lidi cvici uplne spatne hlavne kvuli naprosto spatne a iracionalne stanovenym cilum. A frantasluka je jen dalsi z nich (tohle je jen suche konstatovani, nic vic, nic min). Dle meho nazoru by jeho cile nyni mely vypadat takto: Skloubit dohromady posilovnu 2x (3x) tydne s florbalem. Beh pridat v ramci moznosti a zkusenosti pozdeji. V posilovne se nenicit (= "cvicit lehce"), mam jeste hodne jinych aktivit. Za mesic revidovat cile.
Jsem hrozny spisovatel, pardon  Puvodne to melo mit jeden odstavecek o ctyrech vetach
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt duben 25, 2013 2:35 pm Předmět: |
|
|
| moby napsal: | On i trenink s kvalitnim trenerem muze mit sva uskali...nekvalitniho neresim, ten ho necha prakticky jet co on bude chtit je, proda mu kupu suplementu a vyinkasuje prachy...
Ale dejme tomu, ze nas cvicenec narazi na kvalitniho trenera... Chlapec prijde do posilovny, zaplati si za 200 (ceny v Ostrave a to jeste ty spise nizsi) na hodinu trenera (a koupi permici a nejake suplementy :)). Trener mu da do rukou 7 kilovou tycku a zacne mu vysvetlovat spravnou techniku treninku bicepsu. Pak ji vymeni za petikilove jednorucky a bude pokracovat. U toho uvidi nejakou sverencovu pohybovou dysbalanci a zacne ji kompenzovat napriklad cvicenim na TRX, s medicimbalem nebo expanderem. Toto se bude opakovat u vsech ostatnich cviku... A nyni se polozme na otazku - co si asi bude nas novy cvicenec myslet?
Dokazi rady a prikazy trenera projit skrze jeho ego? Bude chapat a rozumet tomu co se po nem chce a proc to ma delat? Bude trener natolik ochotny aby mu dal ke kazdemu cviku prednasku z anatomie a pridal balik osobnich zkusenosti aby vyvratil jeho pochybnosti, byt nevyrcene? Zaplati si trenera i podruhe nebo se na to po prvnim cviceni vykasle a stane se z nej dalsi z mraku "drticu bycaku, koz a bricha", kterych jsou fitka plna? A kteri, pokud jim to vydrzi az do "rozlamani tela", se zacnou ucit spravnou techniku az po zraneni, protoze jim nic jineho nezbyva? Jinak receno - splni trener jeho ocekavani? Hlavne ty zacatky byvaji krusne...
Hlavni 2 faktory v pripade placeni trenera jsou penize a zajem se ucit. Uplne nejdulezitejsi je vsak zajem. Pokud je vule, jde to i bez trenera. Samozrejme neni to tak snadne, ale jde to.
Timto jsem ovsem nechtel zpochybnit to, ze kvalitni trener nepomuze! Jen to neni tak proste a jednoduche...sam jsem si trenera platil 3x tydne po dobu roku a pul a musim rict, ze dobre jsem udelal! Ale hodne veci jsem pochopil az pozdeji samostudiem. Proste mi byla spravna technika podana jako samozrejmost, bez dalsiho vysvetlovani a ja ji pouze dodrzoval. Ale i k tomu prostemu dodrzovani spravne techniky jsem se musel nutit. Ale chtel jsem to a chapal jsem, ze je "za tim neco vic". A musel jsem prekousnout to, ze nedrepuju se 100 kilama, ale se 40, ze delam stovky vypadu a drepu s vlastnim telem, ze ramena cvicim s 3kg jednoruckami a ne 20kg, ze delam hromady "obycejnych" kliku a nelezim porad pod benchem...jinak receno - musel jsem porazit sve ego a nesrovnavat se s 80% lidi ve fitku. Zvladne to i on? Chci tomu verit, ze ano...ma zkusenost vsak hovori trosicku jinak...
Doted to bylo o trenerech, ted k nasemu zacatecnikovi...ja moc nevim jak poradit cloveku, ktery si da za cil nabrat svaly "na rukou a brise", vlastne na posilovnu nema vubec cas a jeste si hodla ubirat energii v dany den behanim. Z toho duvodu jsem sem vubec nechtel psat, ale nakonec mi to nedalo. Dle meho nazoru hodne lidi cvici uplne spatne hlavne kvuli naprosto spatne a iracionalne stanovenym cilum. A frantasluka je jen dalsi z nich (tohle je jen suche konstatovani, nic vic, nic min). Dle meho nazoru by jeho cile nyni mely vypadat takto: Skloubit dohromady posilovnu 2x (3x) tydne s florbalem. Beh pridat v ramci moznosti a zkusenosti pozdeji. V posilovne se nenicit (= "cvicit lehce"), mam jeste hodne jinych aktivit. Za mesic revidovat cile.
Jsem hrozny spisovatel, pardon Puvodne to melo mit jeden odstavecek o ctyrech vetach |
AMEN
ale dobry trener napred udela komplexni vysetreni a zjisti, kde ho tlaci bota _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|