|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ghost333
|
Zaslal: čt březen 28, 2013 8:44 pm Předmět: Pravděpodobně natažené lýtko |
|
|
Čau, potřeboval bych poradit s bolestí lýtka. Poslední asi tři měsíce mě hlavně při fotbale (jednou týdně rekreačně) ke konci pobolívalo pravé lýtko. Byla to mírná bolest zpravidla při kopnutí do míče, ale vyskytovala se docela pravidelně. Před týdnem se ale objevila hned na začátku a po pěti minutách už jsem nemohl dohrát. Pravděpodobně jsem si ho natáhl. Největší bolest byla ve spodní části (na obrázku č.1), dva dny jsem nemohl chodit s rovným chodidlem a musel jsem přes patu, pak se to lepšilo, dneska už to bylo dobré (po sedmi dnech klidu), tak jsem vyrazil na fotbal s tím, že při mírné bolesti hned skončím. Vzal jsem si štulpny, abych lýtko stáhl. Při fotbale pohoda, jen místy křeče v horní části lýtka (č. 2 na obrázku), ale na to jsem zvyklý. Ale po sundání štulpen zase bolest jako svině. Chtěl bych se vás proto zeptat, jak takové lýtko co nejefektivněji léčit. Doktor řekl jen fastumgelovat a nechat v klidu,četl jsem i na netu o ledování, to jsem taky zkoušel. Myslím si ale, že to moc nepomohlo. Potřeboval bych být fit na 20.4.,kdy je Brněnský půlmaraton a rád bych na něj i trénoval. Pomůžou třeba nějaké bandáže nebo ortézy? Nebo nějaké konkrétní cviky?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
blazen
|
Zaslal: čt březen 28, 2013 8:50 pm Předmět: |
|
|
od doktorů mastičkářů honem pryč k jinýmu, kterej ti určí diagnózu a na základě toho léčení... ale dost možná ti bude stačit jen prohlídnutí od fyzioterapeuta, kterej ti řekne co je špatně a jak to spravit
pokud ho ale nestihneš navštívit do doby, kdy máš ten závod, zkus prozatím třeba tejpování
nicméně třeba u mě platí pro lýtka: protahovat, protahovat, protahovat! pořád se mi zkracují a pak do nich chytám křeče (stejně jako do holenního svalu), takže myslet i na tohle, to je ale doufám pro tebe samozřejmost
|
|
| nahoru |
|
 |
ghost333
|
Zaslal: čt březen 28, 2013 8:58 pm Předmět: |
|
|
diky, lytka samozrejme protahuju pred sportem vzdycky, jsem na ne haklivy
ja doktorum u svalovych zranenich obecne moc neverim, prakticky vzdycky jen prohmatnou a naridi klid a gel, ten fyzioterapetu ale zni dobre, neznate nekdo nejakeho dobreho v Brne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: pá březen 29, 2013 4:22 am Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | ghost333 napsal: | diky, lytka samozrejme protahuju pred sportem vzdycky, jsem na ne haklivy
ja doktorum u svalovych zranenich obecne moc neverim, prakticky vzdycky jen prohmatnou a naridi klid a gel, ten fyzioterapetu ale zni dobre, neznate nekdo nejakeho dobreho v Brne? |
Hmm v Brně bohužel žádný dobrý neznáme |
jojo přesně tak tu je to jenom samý fušer
|
|
| nahoru |
|
 |
mroZoZrout
|
Zaslal: pá březen 29, 2013 7:26 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|