Lýtka

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Lýtka  Úvodní stránka -> Trénink -> Lýtka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
stofan

PříspěvekZaslal: st srpen 14, 2013 6:45 pm    Předmět: Lýtka Odpovědět s citátem

Zdravím, mám dotaz ohledně tréninku lýtek. V posilovně není stroj na výpony ve stoji ani v sedě. Místo výponů ve stoji tu mám možnost použít přístroj na hacken dřepy, multipress, leg press a horizontální leg press, která z těchto možností se nejvíc blíží výponům ve stoji na stroji? .. místo výponů v sedě na stroji mě napadají leda výpony v sedě s činkou na nohou, nebo existuje nějaká lepší náhrada? díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
shooter

PříspěvekZaslal: st srpen 14, 2013 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

horizontální leg press

a na leg presu to máš podobný akorát špičky dáš na dolní okraj

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
stofan

PříspěvekZaslal: st srpen 14, 2013 10:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Výborně, díky moc . Takže efekt bude stejnej jako při výponech ve stoji na přístroji?
decarabas

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stofan: A preco chces nahradzat vypony na stroji? Ma to nejaky specialny ucinok? Ved si vypisal celkom dost moznosti, ktore mozes striedat / kombinovat.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Oddo

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co třeba výskoky na jedné noze se zátěží?

Vezmeš do každé ruky jednoručku, jednu nohu pokrčíš a poskakuješ na místě, zaměřuj se na to, aby ten pohyb vycházel z ohnutí kotníku ne z ohnutí kolene
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
lipak

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Výpony, proč ne, ale rozhodně bych s tím neskákal. To je tak na utrhnutí achilovky.
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 3:24 pm    Předmět: Re: Lýtka Odpovědět s citátem

stofan napsal:
Zdravím, mám dotaz ohledně tréninku lýtek. V posilovně není stroj na výpony ve stoji ani v sedě. Místo výponů ve stoji tu mám možnost použít přístroj na hacken dřepy, multipress, leg press a horizontální leg press, která z těchto možností se nejvíc blíží výponům ve stoji na stroji? .. místo výponů v sedě na stroji mě napadají leda výpony v sedě s činkou na nohou, nebo existuje nějaká lepší náhrada? díky

všechny jsou na lýtka, všechny stejně účinné...
zajímavé je, že se vykládá, že na stroji se nedají přibrat objemy a přitom na celém světě nikdo necvičí prakticky lýtka jinak:-)
btw. nejsou špatné oslí výpony.
stofan

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, dneska jsem to zkoušel a na horizontálním leg pressu jsem se kvůli výšce při výponech moc nesmontoval, tak jsem zkoušel výpony na stroji na hacken dřepy a přišlo mi to super, takže u toho asi zůstanu, akorát to budu občas střídat s výpony na jedné noze s jednoručkou, což jsem dělal do teď. Co se týče těch výskoků tak to asi radši ne, při své šikovnosti bych si ještě něco udělal :D ... a náhrada za výpony v sedě teda není nutná? ... Já myslím že stroje jsou stejně dobrá věc jako volné váhy a nejlepší je to střídat :D ... oslí výpony jsou určitě dobrý, ale nemám sparinga takže nevím jak bych to dělal.
Bajkonur

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stofan napsal:
No, dneska jsem to zkoušel a na horizontálním leg pressu jsem se kvůli výšce při výponech moc nesmontoval, tak jsem zkoušel výpony na stroji na hacken dřepy a přišlo mi to super, takže u toho asi zůstanu, akorát to budu občas střídat s výpony na jedné noze s jednoručkou, což jsem dělal do teď. Co se týče těch výskoků tak to asi radši ne, při své šikovnosti bych si ještě něco udělal :D ... a náhrada za výpony v sedě teda není nutná? ... Já myslím že stroje jsou stejně dobrá věc jako volné váhy a nejlepší je to střídat :D ... oslí výpony jsou určitě dobrý, ale nemám sparinga takže nevím jak bych to dělal.

na multipressu, omotat tyč ručníkem, sednout na lavici, dát nohy na kotouče a... no prostě dělat výpony vsedě:-)
stofan

PříspěvekZaslal: čt srpen 15, 2013 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky mě to napadlo, akorát ne na multipressu :D ok, zkusím to, díky

Rychle na stránku:

Přejdi na: