Zdravím všechny,
mám takový možná hloupý dotaz, ale došlo mi, že (přestože se posilování věnuji už delší dobu) nevím, jak to vlastně má být s tréninkem břicha pro co možná nejúčinnější objemový trénink. V tématech jsem to nikde nenašel, tak zakládám nové.
Jde o princip. Obvykle se při objemovce člověk snaží stlačit trénink cca do 45 minut a pokud možno se vyhýbat vytrvalostnějším aktivitám, mezi které posilování břicha obvykle patří (pokud někdo nechce cvičit na objem, ale většina lidí spíš rýsuje...), pokud se nepletu. Objemovka většinou trvá aspoň nějakých 6 týdnů, má být člověk takovou dobu bez tréninku břicha? Často se říká, že se břicho přirozeně posiluje při komplexních cvicích (dřep, mrtvý tah, ...), otázka je, jestli to stačí? Nemluvím teď o specifických případech, kdy má někdo např. dlouhodobé problémy se zády nebo slabším břichem, ale o klasickém cvičenci s relativně minimálními svalovými dysbalancemi.
Je určitě možnost cvičit břicho mimo tréninkové dny ostatních svalů, pokud ho ale člověk cvičí klasicky (dynamicky s více opakováními nebo i staticky na výdrž...), tak to stále neřeší problém vytrvalostní charakteristiky takového cvičení.
Co si o tom myslí někdo zkušený (a dokáže to zdůvodnit)?
Díky za váš čas.