Návrh jídelníčku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Návrh jídelníčku  Úvodní stránka -> Trénink -> Návrh jídelníčku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blikk

PříspěvekZaslal: ne září 15, 2013 4:59 pm    Předmět: Návrh jídelníčku Odpovědět s citátem

Ahoj,
nedávno jsem se rozhodl najít si trenéra a sestavili jsme spolu nějaký předběžný plán cvičení. Nyní bych rád pořešil stravu. Už jsem přečetl celkem dost článků a i knížek, jak tady na Ronnie, tak na jiných serverech. Dospěl jsem k názoru, že nemá smysl vám sem psát jak a co jím, protože těžko může někdo poradit, je to maximálně individuální a bez znalosti přesně toho jak jsem vysoký, kolik vážím, rychlost metabolizmu, trénink, genetika atd. se těžko něco doporučí.
Teď ale řeším dilema. Trenér mi sestavení jídelníčku nabídl. Ale zvažuji jestli třeba není lepší zajít za nutričním poradcem (mám na mysli nutričního poradce, vystudovaného člověka, ne "výživového poradce", člověka, který absolvoval 2h přednášku o tom, že celozrnné pečivo je lepší než bílé a jako brigádu na VŠ tohle vykládá obézním lidem co se ládujou šunkosalámem...). Asi by mě to vyšlo dráž, protože bych tam strávil déle - trenér už mě trochu zná. Na druhou stranu si zas říkám, že nutriční by měl mít lepší znalosti a možná i lepší techniky sestavování - nevím totiž jak přesně to probíhá, na základě čeho se třeba stanovuje BMR - ve fitku jsem absolvoval akorát inBody, ale měřit by se to mělo třeba výdechem CO2 apod. Jasně, asi to není potřeba tak přesné, ale celkově bych předpokládal, že nutriční tomu bude rozumět víc a už jsem slyšel i dost negativních reakcí na jíelníčky některých trenérů.
Vyplatí se podle vás jít za nutričním terapeutem, nebo mám nechat trenéra aby mi to sestavil on? Máte někdo třeba zkušenost s oběma variantami? A jak to pak vychází finančně? U trenéra by mě to vyšlo na cca 700.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marek_kokso

PříspěvekZaslal: ne září 15, 2013 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokiaľ si začiatočník (t.j. max 1-2 roky tréningu) a nepripravuješ sa na súťaž, tak nepotrebuješ taký detailný plán. Stačí sa držať pár jednoduchých zásad a dobrý jedálniček si urobíš aj sám, prípadne sa poraď s trénerom, ktorý Ti robil tréningový plán.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne září 15, 2013 9:56 pm    Předmět: Re: Návrh jídelníčku Odpovědět s citátem

U trenéra to bude kapku loterie. Nikdo ti neřekne zda zrovna ten tvůj tomu rozumí.
Pokud máš dostatek peněz (a jak vidět, máš to i v hlavě srovnáno), raději bych volil nutričního poradce zvlášť. Za předpokladu že máš s vahou problémy. Pokud se mýlím a vážíš relativně normálně, klidně bych to nechal na trenérovi.
Magumi

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli neznáš, doporučuju tuhle stránku, která ti sestaví jídelníček na míru:

http://www.eatthismuch.com/

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html

Rychle na stránku:

Přejdi na: