|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Merveill
|
Zaslal: so duben 06, 2013 4:38 pm Předmět: Artroskopie ramene x cvičení |
|
|
Ahoj,
za pár dnů mě čeká operace - artroskopie ramene. Rád bych znal zkušenosti těch, kteří to prodělali a za jak dlouho se zhruba vrátili ke cvičení. Popřípadě za jak dlouho začali např. cvičit s vlastní váhou, běhat apod. Děkuji všem za podělení se o zkušenosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
devils.sister

|
Zaslal: so duben 06, 2013 6:52 pm Předmět: |
|
|
artroskopie z jakého důvodu/diagnózy? _________________ Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod!
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: so duben 06, 2013 7:11 pm Předmět: Re: Artroskopie ramene x cvičení |
|
|
| Merveill napsal: | Ahoj,
za pár dnů mě čeká operace - artroskopie ramene. Rád bych znal zkušenosti těch, kteří to prodělali a za jak dlouho se zhruba vrátili ke cvičení. Popřípadě za jak dlouho začali např. cvičit s vlastní váhou, běhat apod. Děkuji všem za podělení se o zkušenosti. |
Prijde na to co ti s tim ramene budou delat. Artroskopii mi delali na obou ramenech. U jednoho mne doktor nenechal cvicit cca 2-3 mesice. Rameno je ted naprosto v pohode. U druheho mne nechal opatrne zacit po mesici a rameno stoji za prd. U kazdeho ramene jsem mel ale jinou diagnozu (bursitida u jednoho a u druheho mi snad zbrousili kost, presnou diagnozu si nepamatuju). : (
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so duben 06, 2013 8:21 pm Předmět: Re: Artroskopie ramene x cvičení |
|
|
| drlift_ napsal: | | Merveill napsal: | Ahoj,
za pár dnů mě čeká operace - artroskopie ramene. Rád bych znal zkušenosti těch, kteří to prodělali a za jak dlouho se zhruba vrátili ke cvičení. Popřípadě za jak dlouho začali např. cvičit s vlastní váhou, běhat apod. Děkuji všem za podělení se o zkušenosti. |
Prijde na to co ti s tim ramene budou delat. Artroskopii mi delali na obou ramenech. U jednoho mne doktor nenechal cvicit cca 2-3 mesice. Rameno je ted naprosto v pohode. U druheho mne nechal opatrne zacit po mesici a rameno stoji za prd. U kazdeho ramene jsem mel ale jinou diagnozu (bursitida u jednoho a u druheho mi snad zbrousili kost, presnou diagnozu si nepamatuju). : ( |
Nebyl to impingement syndrom? Ted mám už pár dní ruku v ortéze po zákroku a docela mě děsí co si tu někde čtu o šesti měsících na rehabilitaci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: so duben 06, 2013 8:27 pm Předmět: |
|
|
Ja jsem velmi zvedavej, co ceka me. Ze to neni vubec gut, i kdyz jsem v tom najivne doufal, jsem se presvedcil vcera, takze po nedeli je treba zacit resit, i kdyz se mne ku*evsky nechce.
edit: Poman mel samozrejme pravdu :D _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Merveill
|
Zaslal: po duben 08, 2013 4:30 pm Předmět: |
|
|
Jedná se o instabilitu ramene. Co jsem právě četl, tak nějaké fyzické zatěžování po 3-5 měsících, zní to děsivě. Už takhle jsem nemohl několik měsíců pořádně cvičit..
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po duben 08, 2013 4:44 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | právě jsem chtěl zase začít cvičit, ale když to tady čtu, tak si říkám, jestli má smysl vůbec začínat, když jste tady skoro všichni mrzáci... |
Nema, ser na to Malokdo z nas si to pripusti, ale to cviceni nas drive ci pozdeji zkrypli. Zacal jsem si toho vsimat az posledni mesice a tech, co diky cviceni nemaji zadne problemy, je mensina _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po duben 08, 2013 9:01 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | cipinek napsal: | právě jsem chtěl zase začít cvičit, ale když to tady čtu, tak si říkám, jestli má smysl vůbec začínat, když jste tady skoro všichni mrzáci... |
Nema, ser na to Malokdo z nas si to pripusti, ale to cviceni nas drive ci pozdeji zkrypli. Zacal jsem si toho vsimat az posledni mesice a tech, co diky cviceni nemaji zadne problemy, je mensina |
Pokud cvičíš normálně, tak nemusíš. Co jsem se díval na statistiku, převažují operace dominantní ruky, tj jsou často za přetěžováním jiné sporty. U mě by to mohl být třeba badminton
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po duben 08, 2013 9:04 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | Ja jsem velmi zvedavej, co ceka me. Ze to neni vubec gut, i kdyz jsem v tom najivne doufal, jsem se presvedcil vcera, takze po nedeli je treba zacit resit, i kdyz se mne ku*evsky nechce.
edit: Poman mel samozrejme pravdu :D |
Rozhodčí a Poman mají vždycky pravdu, to si pamatuj. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: po duben 15, 2013 6:59 am Předmět: Re: Artroskopie ramene x cvičení |
|
|
| Mablung napsal: |
Nebyl to impingement syndrom? Ted mám už pár dní ruku v ortéze po zákroku a docela mě děsí co si tu někde čtu o šesti měsících na rehabilitaci. |
Clovece, myslim, ze jo
Ortezu jsem nemel. Misto ni jsem nosil 2 dny ruku na satku, pak mi to prislo uz zbytecny.
Mne rikali, ze normalne fungovat lze po tomhle zakroku velice rychle. Mam cca 4 mesice po zakroku a minuly tyden jsem si uz troufnul na benc se 150kg, takze rehabilitace bude urcite kratsi nez 6 mesicu. Musim, ale priznat, ze nektery trivialni ukony jako treba telefonovani oblekaní bundy atd. jsou porad trochu bolestivy.
|
|
| nahoru |
|
 |
goldinka

|
Zaslal: po duben 15, 2013 7:40 am Předmět: |
|
|
taky jsem byla na ask ramene pro podezreni na SLAP, coz se nepotvrdilo. Pouze bursitida, takze cisteni atp. Cvicit jsem zacla asi po mesici, nicmene to bylo asi spatne. Bolest se prehoupla ve vetsi nez pred op., zjistil se solidni zanet. nicmene po pul roce od operace konecne relativne klid - tak jsem si musela "podelat" to druhe rameno... ze... Tim se nabizi jedna otazka - ma nekdo "zkusenost" s defektem ramenniho kloubu? budou to tri mesice a stale to boli, hybnost na prd... Dik
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po duben 15, 2013 1:55 pm Předmět: Re: Artroskopie ramene x cvičení |
|
|
| drlift_ napsal: | | Mablung napsal: |
Nebyl to impingement syndrom? Ted mám už pár dní ruku v ortéze po zákroku a docela mě děsí co si tu někde čtu o šesti měsících na rehabilitaci. |
Clovece, myslim, ze jo
Ortezu jsem nemel. Misto ni jsem nosil 2 dny ruku na satku, pak mi to prislo uz zbytecny.
Mne rikali, ze normalne fungovat lze po tomhle zakroku velice rychle. Mam cca 4 mesice po zakroku a minuly tyden jsem si uz troufnul na benc se 150kg, takze rehabilitace bude urcite kratsi nez 6 mesicu. Musim, ale priznat, ze nektery trivialni ukony jako treba telefonovani oblekaní bundy atd. jsou porad trochu bolestivy. |
Je možné že mi jí nechali v ortéze příliš dlouho. Nicméně, už to rozcvičuju a jsem schopný s trochou bolesti zahajlovat , takže se cítím optimisticky. Obvzláště když mi doktor na vyšetření říkal že jen rošířili štěrbinu, ale veškeré struktury v rameni byly nepoškozené.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: út duben 16, 2013 11:56 am Předmět: |
|
|
Take by me zajimala ta otazka cviceni.. ASK ramene me ceka pristi tyden, moje diagnoza je:
zmnozena tekutina v subcoracoidni burze, odlomeni prednihNo dolniho labra, drobne cysticky v glenoidu lopatky.
Pokud s tim mate nekdo nejakou zkusenost, rad si ji poslechnu.
Kazdopadne jsem byl tento vikend v Ostrave kde PaedDr. Petr Tlapák, CSc.  mel celodenni seminar na tema: Centracne-stabilizacni posilovani, kde se primo v posilovne resilo a predvadelo spravne cviceni mrtveho tahu, drepu a benchpressu. No a primo na me bylo predvedeno jak se bench-press nema delat s citaci pana Tlapaka " to Vam brzo odejdou ramena" ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Merveill
|
Zaslal: út duben 16, 2013 5:52 pm Předmět: |
|
|
Tak mám operaci za sebou (minulé úterý již), sice se oproti avizované 1 hodině protáhla na 2 hodiny, ale co už. Po probuzení z operace jsem měl mírné bolesti, obdržel jsem injekci a kapačku a bylo to v pohodě. Poté jsem si občas na noc vzal něco na bolest, abych mohl v klidu spát a po několika dnech již naprosto bez léků.
Překvapilo mě, že zhruba 7 hodin po operaci přišel pokyn od ortopedů, abych si za asistence sester sundal ortézu a udělal lehké pohyby ruky (např. natažení ruky u těla, pohyby v loktu, apod.).
Druhý den po kontrole ortopeda jsem nemocnici opustil s tím, že mám s rukou cvičit v loktu. Rozsah pohybu i v onom loktu byl zpočátku příšerný, ovšem den ode dne se to neuvěřitelným způsobem lepší a mohu dále, dále. Dále také pomáhá "jemné masírování" ramene, které mi bylo rovněž ortopedem nakázáno, můžete se masírovat sami, ale samozřejmě je lepší a zajisté příjemnější, když vás masíruje druhé pohlaví :D.
Věřím, že do tří měsíců budu již moci naplno posilovat, ovšem veškerá cvičení budu konzultovat s lékařem popřípadě fyzioterapeutem. Nebudu nikam pospíchat, abych si ho znovu neponičil.
Ještě bych dodal, že bych měl, dle vyjádření lékaře, zůstat bez jakýchkoliv trvalých následků a omezení, tak jsem zvědav.
Hodně štěstí vám ostatním v operacích a rekonvalescenci, hlavně nic neuspěchat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|