některé potraviny

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - některé potraviny  Úvodní stránka -> Začátečníci -> některé potraviny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vylefi

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 12:42 pm    Předmět: některé potraviny Odpovědět s citátem

Zdravíčko,
mám nějaké otázky k pár potravinám, zda je můžu/nemůžu jíst v dietě (nejedná se o kulturistickou dietu, ale rudukční dietu). Odpovědi tady na foru určitě jsou, ale někde se dočítám, že se daná potravina může bez problémů jíst, jinde zas "v žádném případě".

Těstoviny - jako příloha ano/nebo ne (k obědovým jídlům)? Momentálně jím jako přílohy rýži, brambory, zeleninu... Někde jsem četl o celozrných těstovinách (ty jsem ale v žádném super,hyper,turbomarketu nenašel....)

Rozinky (sušené) - Těch jím pár kousků denně (na čhuť). Zajímá mě, jaký druh cukru obsahují. Měl jsem za to, že obsahují glukozu i fruktozu. Fůra lidí, se se mnou hádá, že obsahují pouze glukozu. Jak to teda je?

Bílé pečivo - Doslechl jsem se, že rozdíl mezi bílým a "tmavým" chlebem není až tak moc v energetické hodnotě, ale v živinách (víc vlákniny?)..... je to pravda?. Nebo je bílý chleba mnohem větší zlo, než si myslím?

Arašidy - Jsou vhodné na doplnění "zdravých tuků"? Jaké množství můžu zkonzumovat (jednotky či desítky g). (ze všech oříšků mě jedou nejvíc (nesolené samozřejmě) .... i když arašidy vlastně nejsou oříšky...

Omlouvám se za možná stupidní otázky, ale jsem přes tohle laik....
Mockrát díky za odpovědi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spam

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele celej tvůj post nedává smysl.
nejedná se o kulturistickou dietu, ale rudukční dietu - ?

Jinak všeobecně pro redukční diety platí: komplexní sacharidy, kval. potraviny, správné načasování a hlavně vše dohromady
Těstoviny, brambory, rýže - Někdo si nedá těstoviny ani v objemu, někdo naopak z těchto zdrojů čerpá v redukci
Rozinky - nevím kolik jich sníš, ale sušené ovoce = hodně cukru a cukr v dietě nemá co pohledávat. Nebo je tu zase případ že v dopoledních hodinách nebo před tréninkem si dáš ovoce/rozinky ale máš vše správně spočítáné a víš proč to děláš.
Bílé pečivo - V bílém a tmavém pečivu není takřtka žádný rozdíl. Je to jen obarvená mouka. Když pečivo, tak celozrnné.
Arašídy - Ano jsou vhodné na doplnění zdravých tuků za předpokladu že to máš správně spočítané a spotřeba tuků během dne je taková jaká má být.

Celé tohle je strašně individuální a to se prostě nedá říct. Těstoviny já jím celozrnné, obyčejné to je jak bílé vs. celozrnné pečivo. Rozinky třeba ráno do kaše dávám, dám jich tam hrstku a je mi těch 5-10g cukru docela jedno. Arašídy ani anic podobného teď nejím, tuky čerpám z ml. výrobků, masa, vajec. Pokud bych ale jedl celej den rýži a kuřecí, tak tam něco zařadím.
vylefi

PříspěvekZaslal: st září 25, 2013 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Paráda díky :)

-"nejedná se o kulturistickou dietu, ale rudukční dietu - ?"
Takhle "blbě" jsem to napsal schválně. Nedávno jsem pročítal jedno téma, kde chtěl podobný člověk jako já (nekulturista, pouze hubnoucí obyčejný člověk), zhodnotit dietu. Dostal "vynadáno", že tady na foru se slovem dieta označuje pouze ta přísná kulturistická a nic jiného... Každopádně jsem se chtěl vyvarovat podobných reakcí

Těstoviny jsem nakonec zařadil 1x týdně (abych měl nějakou změnu)

Rozinky - Jednalo se asi o 10kousků rozinek (ale obejdu se bez nich (i když je 10 kousků kapka v moři)

Pečivo jsem začal vybírat podle vlákniny (min. 5%) - bohužel ne všude jsou uvedeny nutriční hodnoty :/

Abych ti pravdu řekl, nic nepočítám... Jídelníček od nikoho vypracovaný nemám (spíš jsem si ho vypracoval sám v hlavě) - informace co jíst a co ne čerpám z internetu (hodně z tohoto fora). Hodně oddřu kardiem (poslední 2 měsíce jsem přidal posilování). A ono to nějak funguje. Od doby, co jsem začal (teď to bude 7měsíců), jsem dal dolů 29kg.... navíc hodně přirostla svalová hmota (vizuelně, pohmatem i silou).

Rychle na stránku:

Přejdi na: