Ahoj,
chtěl bych se touto formou poradit jaké stroje, pomůcky a doplňky nakoupit pro cvičení doma.
Mám již
činky s možností přidání/ubrání váhy od cca 0,5 kg do 9,5 kg + tyč , dále fitness míč a powerball.
Chtěl bych koupit stropní/nástěnní hrazdu s více úchopy, neměli by jste nějaký konkrétní tip?
Též uvažuji o víceúčelové domácí benchpress lavici, nicméně nevím, zda by to byla dobrá investice, jelikož mám v plánu, když už cvičení doma nebude efektivní, začít chodit do nějakého fitness.
Proto by mě též zajímalo, jak dlouho by bylo cvičení doma efektivní. S tím, že bych z časových důvodů raději cvičil stále doma. Nejspíš i finančně by to vyšlo v součtu líp. Nejde mi o kulturistickou postavu, jde mi o to zhubnout a nabrat nějakou svalovinu - ne o všechnu díky dietě a aerobní činnosti přijít.
Dále by mě zajímal váš názor nato, jestli při cvičení doma mám nakoupit nějaké doplňky stravy s tím, že můžete brát v úvahu, že stravování budu dodržovat co nejlépe. Jediné o čem jsem uvažoval je
proteinový nápoj, jaký nato máte názor, není to zbytečné? V případě dalších návrhů prosím o argument, protože se v suplementaci moc nevyznám.
Tak to je asi vše, v případě, že by chybělo nějaké podstatné info, tak jej doplním. V podstatě mi jde o to, abych měl nějaké rady k tomu, jestli se vůbec vyplatí cvičit pouze doma a jestli ano, tak co vše by bylo potřeba, abych z toho vytlačil maximum.
Díky, Kwido