Robím zmenu, vypúšťam "FullBody"...

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Robím zmenu, vypúšťam "FullBody"...  Úvodní stránka -> Trénink -> Robím zmenu, vypúšťam "FullBody"...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Boncurak

PříspěvekZaslal: út říjen 15, 2013 10:53 pm    Předmět: Robím zmenu, vypúšťam "FullBody"... Odpovědět s citátem

Ahojte, to som ja, RANDO, ale v novom háve, v nových háboch, s novým tréningom......

Niekoľko rokov (5?) cvičím FULLBODY........ 3 krát týždenne (optimálne), ale od začiatku tohtoročných letných prázdnin takmer pravidelne len 2 krát týždenne.... Do konca augusta forma bola, ale teraz, v strede októbra už jasne vidno, že svalový rozvoj z júna 2013 (foto nežiadajte, ak, tak prekvapím sám...) bol viditeľne lepší než v tieto dni.... Darmo, je rozdiel medzi FullBody 3 krát týždenne, a 2 krát týždenne.....

Ako ale píšem v nadpise tejto témy, robím zmenu....a to nie takú, že začnem znova cvičiť FullBody 3 krát týždenne....

A prečo zmena ? ......... 3 FullBody tréningy týždenne ma dosť vyčerpávajú, lebo sú veľmi intenzívne......aspoň tie MOJE...... Zlom - chuť na zmenu - nastal dnes.......... Takmer som odpadol, lebo som chcel čo najrýchlejšie odcvičiť vrchnú polovicu tela, aby som sa pustil do nôh...... lenže som robil samé "TERASÉRIE" (v podstate pauzy boli len pri zmenách stanovišťa)..... aby to tak dlho netrvalo........a....zrazu som takmer omdlel, stŕpla mi tvár, horné končatiny........... Volal som sanitku, no potom som ju "zrušil", lebo sa to pomaly zlepšovalo............. A povedal som si : Je čas zmeniť tréning, radšej miesto 3 krát týždenne (chcel som konečne znova 3 krát) FullBody tréningu zaraď 4 krát týždenne tréning rozdelený tak, aby si každú partiu odcvičil 2 krát za 7 dní, ale intenzívnejšie.....

BUDE ZMENA !!! ...........

A tak som si naordinoval toto :

1. PRSIA, CHRBÁT, BRUCHO
2. RAMENÁ, NOHY (komplet), BRUCHO
3. PRSIA, CHRBÁT, BRUCHO
4. RAMENÁ, NOHY (komplet), BRUCHO

Vysvetlím svoj počin.............
Vytvoril som si VLASTNÝ tréningový plán........... ... Ruky mám pekne tvarované, a skôr "lapajú" objem, ako prsia a chrbát. Postavu mám ale relatívne vyváženú. Rozhodol som sa teda neprecvičovať ich samostatne, jedine precvičiť biceps spolu s predlaktím rôznymi obmenami "bicepsového zdvihu nechtami nadol" - VČ, JČ, KLADKA, ale to je len jeden cvik po 2-4 série, takže som to ani nenapísal do horných štyroch riadkov...
Na triceps mám "genetiku", takže mi ho úplne stačí precvičiť pri kombinovaných cvikoch na prsia, ramená, a chrbát (aj tam sa trochu zapája, biceps ale viac). Na biceps genetiku nemám, tak mu jemne dopomôžem spomínaným kombinovaným cvikom na predlaktie.

O počte sérií a počte cvikov na jednotlivé partie napíšem snáď toľko : mám to premyslené, dávam si pozor na rovnováhu svalového rozvoja, rovnako, ako som si dával pozor doteraz.

Hlavný dôvod zmeny môjho tréningového plánu :
1. Ak nahradím 3 tréningy 4mi tréningovými jednotkami pri zachovaní rovnakého objemu (3x33,3 = 100% vs. 4x25 = 100%), nebudem sa tak "tepovo žmýkať"...
2. Keď napumpujem "vršok", nebaví ma to "odpumpovať" tým, že prejdem na nohy (alebo naopak, odpumpovať nohy tým, že prekrvím po ich precvičení vrch tela), lebo si MYSLÍM, že keď tak skoro odíde krv z vršku tela po každom tréningu, nie je to pre svaly príliš ideálne...

O čo prídem : bude to asi menej "aeróbny" tréning ako FullBody, a prvý krát po 5 rokoch nebudem počas jedného tréningu mať napumpovaný ako spodok tak vrch (možno trochu s výnimkou tréningu "nohy+ramená"), ale bude to podľa mňa precíznejšie odcvičené...

K tomu chcem zaradiť ešte 30-35 minútový beh (dlhšie nie, mám málo tuku, nechcem páliť svaly...) 1-2 krát týždenne, ale skôr len 1 krát....... Ide ale zima, a behať na páse v posilke, to je asi tak, ako doma pri otvorených vetračkách behať po izbách... proste skutočne čerstvý vzduch sa ku mne na páse v posilke nedostane.... Ale to sa bude týkať len zimného obdobia....................

Čo myslíte, robím dobre, keď mením 3x FullBody/ týždeň na 4x tréning/týždeň, kde tiež precvičím celé telo (ale "len" dva krát, no počet sériíí na partie za týždeň ostane rovnaký ako pri 3x FullBody za týždeň) ?

Navyše si kupujem miesto vstupovej permanentky permanentku MESAČNÚ, a to ma viac prinúti chodiť pravidelne na tréning... =)

Máte k tomu nejaké poznámky, nejakú radu pre mňa, alebo niečo podobné ? Ak áno, napíšte mi, ďakujem.

RANDO & BONCURAK
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cipinek

PříspěvekZaslal: út říjen 15, 2013 11:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Boncurak

PříspěvekZaslal: út říjen 15, 2013 11:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:

Také komenty mám "najradšej"......
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: út říjen 15, 2013 11:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BONCURAK napsal:
cipinek napsal:

Moc pěknej nick. Vybral sis ho sám, nebo Ti pomohli lidi okolo Tebe?
kid

PříspěvekZaslal: út říjen 15, 2013 11:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rando, Rando, vytlučeš glykogen terasériema a pak voláš sanitku,místo toho abys si objednal sachariďák a lehl si s nohama nahoře na záda.
Ty pobavíš i takového suchara jako jsem já....

No ale k věci, rozdělení partií je téměř standardní není důvod proč by to nemohlo fungovat. Jestli tě to bude v něčem omezovat poznáš. Může se tam kumulovat únava na deltoidech, to záleží na volbě cviků.

P.S. Už za ten nick bych ti osobně dal banána.
Luster

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 12:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

for je v tom, ze pan BONCURAK zadnej glykogen ani nema
Turakam

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 12:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

inak log dávam predbežne do záložiek
Boncurak

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 8:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Rando, Rando, vytlučeš glykogen terasériema a pak voláš sanitku,místo toho abys si objednal sachariďák a lehl si s nohama nahoře na záda.
Ty pobavíš i takového suchara jako jsem já....

No ale k věci, rozdělení partií je téměř standardní není důvod proč by to nemohlo fungovat. Jestli tě to bude v něčem omezovat poznáš. Může se tam kumulovat únava na deltoidech, to záleží na volbě cviků.

P.S. Už za ten nick bych ti osobně dal banána.

Aby bolo jasno, ja fungujem na TUKOCH, sacharidov mám denne max. 15 gramov už asi 8 mesiacov (predtým to bolo ai 80g denne), a vždy bez problémov. Lenže to máš tak, keď som celý deň sedel za PC (práca + študovanie vecí čo ma zaujímajú), a potom šiel do posilňovne "z ničoho nič" a hneď tam nahodil "terasérie".....tak sa vlastne nemôžem diviť... =)

Čo sa týka ramien, sám som zvedavý ako to bude. Samozrejme budem cvičiť aj tie "doplnkové cviky" na ramená, na rotátory.... ako rozcvičku pred variantami tlakov a upažovaní....
Boncurak

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
for je v tom, ze pan BONCURAK zadnej glykogen ani nema

Kamarát je zdravotný brat, a asi pred 2-3 mesiacmi mi meral cukor v krvi. JE ZAUJÍMAVÉ že hoci už asi 8 mesiacov denne skonzumujem len 10-15g sacharidov, tak som mal krvný cukor v norme, a to v druhej polovici smerom hore (už si nepamätám, koľko to bolo)......
Boncurak

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

peetthemaster napsal:
BONCURAK napsal:
cipinek napsal:

Moc pěknej nick. Vybral sis ho sám, nebo Ti pomohli lidi okolo Tebe?

Ja necítim potrebu dávať si pekný nick. Ani taký "narcistický", aký máš ty - PEET, The Master.... ochhh.... rešpekt....
Ja som si dal taký nick, ktorý sa jedinečne vyslovuje a jedinečne píše......... Nie je to nick na "balenie dievčat".... a zvolil som si ho sám, a sám aj vymyslel.
Petey

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
inak log dávam predbežne do záložiek

presne to ma napadlo ja tiez

Rychle na stránku:

Přejdi na: