Korte-záměna cviků

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Korte-záměna cviků  Úvodní stránka -> Trénink -> Korte-záměna cviků
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
no_name

PříspěvekZaslal: po květen 20, 2013 8:52 pm    Předmět: Korte-záměna cviků Odpovědět s citátem

Čau, jak moc bude vadit, když v Korte tréninku zařadím místo normálních dřepů hacken dřepy, a místo benchpressu s normální činkou jednoručky (cvičím doma a mám omezené vybavení) ???? Má cenu jet Korte v takové podobě nebo mám zkusit raději nějaký jiný trénink??
Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Aesthetics

PříspěvekZaslal: út květen 21, 2013 10:05 am    Předmět: Re: Korte-záměna cviků Odpovědět s citátem

no_name napsal:
Čau, jak moc bude vadit, když v Korte tréninku zařadím místo normálních dřepů hacken dřepy, a místo benchpressu s normální činkou jednoručky (cvičím doma a mám omezené vybavení) ???? Má cenu jet Korte v takové podobě nebo mám zkusit raději nějaký jiný trénink??
Díky

Myslím že pak už nepůjde ani v nejmenší o plán Korte... Korte věděl proč tyto cviky zařadit. Velice náročný trénink, pokud jej nezvládáš a musíš cviky měnit tak prozatím jeď něco jiného a na korte se pouze připravuj tím že zařadíš základní cviky.
Takže stručně, prozatím se na to vykašli než se dostaneš do posilovny a osvojíš si techniku těchto 3cviků.
smik

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2013 8:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Oživím tohle vlákno.
Chci zkusit variaci Korteho. Zajímá mě záměna benche za tlaky s jednoručkama.
Chápu že v tom tréninku jde více méně o sílu a vysokou frekvenci. Dřep a MT jsou cviky které se nahrazují obtížně. Přece jen zatěžují tělo komplexně. Co si myslíte o benchi?
Tam snad, že u něj dám větší váhu, ale zase mě z něj dost bolí rameno a u tlaků s JČ téměř vůbec.
Myslíte že se ten bench dá nahradit tlakem s JČ?
Narcooo

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2013 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím že to může v klidu fungovat, jde o to že jsou tam malinkaty počty opakování . Já cvičim místo mrtvoly shyby se závažím,nepoužívám pro to název korte ale je to stejný vzorec a funguje to . . . Shyby mi jdou na horu i po 5x kg za týden a ne nejsem začátečník :D . Stejně u dřepů kde po zranění z hor nejsem schopen cvičit težky tahy a dřepy tak cvičím front squat,kde je minimalni záhul na záda . . . Rozhodně neposlouchej tady ty řeči,že to nebude fungovat . . .Já tlačím taky jednoručky a sílím a rostu , pokud nejsi na takovej trening vyložene zvyklej tak výsledky prostě budou i z posranyho hackenu,kterej nestimuluje tak celý tělo jak dřep .
coder

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2013 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

smik napsal:
Oživím tohle vlákno.
Chci zkusit variaci Korteho. Zajímá mě záměna benche za tlaky s jednoručkama.
Chápu že v tom tréninku jde více méně o sílu a vysokou frekvenci. Dřep a MT jsou cviky které se nahrazují obtížně. Přece jen zatěžují tělo komplexně. Co si myslíte o benchi?
Tam snad, že u něj dám větší váhu, ale zase mě z něj dost bolí rameno a u tlaků s JČ téměř vůbec.
Myslíte že se ten bench dá nahradit tlakem s JČ?
urcite se nahradit da a myslim ze rozdil zadny nebude jenom uz tomu nemuzes rikat korte
švadla

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2013 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je zajímavý. Protože zatížení ramenního kloubu je u tlaků s JČ oproti VČ vyšší.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
kid

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2013 2:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

švadla napsal:
To je zajímavý. Protože zatížení ramenního kloubu je u tlaků s JČ oproti VČ vyšší.

To je častá zkušenost, že s jednoručkama jde to, co nejde s velkou. Tyč může rameno cpát do nepohodlné pozice.
smik

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2013 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jj celkem mě to překvapilo, že to s těma JČ jde úplně v poho. Úplně nejvíc mě překvapili rozpažky v leže. Tam o rameni nevím vůbec a to jsem si myslel, že to bude nejhorší.
Navíc mě ty JČ berou na prsa daleko víc než bench. Můžu mít samo blbou techniku, ale u benche se vždycky tak nějak víc trápím.
Politolog

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2013 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já měl vykloubený ramena (obě) a nejvíc mě to teď bolí u stahování kladky na záda, je to asi hodně individuální... Jinak záměna benče za jednoručky určitě nevadí, já zas někdy místo MT dávám přítahy v předklonu např.

Rychle na stránku:

Přejdi na: